Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Afsluiten van verzekeringen via internet groeit

Afsluiten van verzekeringen via internet groeit

De prijzenslag bij verzekeraars als het om motorrijtuig verzekeringen gaat, gaat onverandert door. Dit is mede het gevolg van de sterk groeiende populariteit van internet als intermediair. Bij Univé bijvoorbeeld werden in 2006, 83.000 polissen afgesloten via internet. Twintig procent van deze polissen betrof een autoverzekering.

Op de eerste plaats staan reisverzekeringen, goed voor 50 procent van het aantal polissen. In geld uitgedrukt zou Univé (dat met een premie-inkomen van bijna 306 miljoen euro aan motorrijtuigenverzekeringen op de vierde plek in dit segment staat) volgens het brancherapport Online-verzekeringen in 2006 een marktaandeel van 20 procent hebben gehad bij de via internet afgesloten verzekeringen. De totaalmarkt wat internetverzekeren betreft, lag op bijna 300 miljoen euro.

Voor dit jaar wordt door branchepartijen overigens een forse stijging van het aantal via internet afgesloten verzekeringen verwacht. In Nederland zijn we nog niet zover, maar in Engeland werden in 2006 de helft van alle autoverzekeringen via internet afgesloten. Voor dit jaar lijkt de zestig procent te worden gehaald.

Bron: Autokompas