Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Automobilisten slordig in diefstalpreventie

Automobilisten slordig in diefstalpreventie

Automobilisten zijn steeds slordiger bij het voorkomen van diefstal. Bij een actie van de politie in Stadskanaal, liep de politie in korte tijd tegen 48 auto’s aan, die niet afgesloten waren. 

Met de actie wil de politie op de eigen verantwoordelijkheid van de autobezitter wijzen, zeker met het oog op de ‘raadselachtige’ auto-inbraken in het najaar van 2006. Diverse auto-inbraken zetten de politie toen op een dwaalspoor, omdat het ontbreken van braaksporen leek te wijzen op technische snufjes. Toen de verdachte een verklaring aflegde, bleek het echter om onafgesloten auto’s te gaan, zodat de inbreker geen enkele moeite hoefde te doen om de auto te openen. Directeur Guus Wesselink van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit vindt het “een goede actie” dat de politie automobilisten op hun verantwoordelijkheid wijst. “We hebben geen landelijke cijfers van het aantal mensen dat hun auto onafgesloten achterlaat, maar deze uitkomst geeft wel te denken. Als mensen wat zorgvuldiger met hun spullen omgaan, voorkomt dat een hoop ellende en mogelijk schadeposten voor verzekeraars.”

< terug