Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Autopolis op internet goedkoper

Autopolis op internet goedkoper dan via tussenpersoon

Een autopolis is op internet vaak tot wel 30% goedkoper dan dezelfde autoverzekering die via een traditionele tussenpersoon wordt afgesloten. Volgens een Nederlandse vergelijkingssite is het lastig hiervoor een verklaring te geven. De site onderzocht in opdracht van Assurantie Magazine de premies van vier verzekeraars (ASR, Reaal, London en Generali).

De intermediairverzekeraars werden vergeleken met de eigen internetlabels van dezelfde verzekeraars. Het onderzoek toonde aan dat de premies op internet gemiddeld 28% lager liggen dan bij de tussenpersonen. Gemiddeld kost een autopolis bij een tussenpersoon 562 euro. Het aanbod van het internetlabel van dezelfde risicodrager ligt op 403 euro gemiddeld. Hoewel de vergelijkingssite geen verklaring kan vinden voor de prijsverschillen, is het vermoeden dat de verkoopkosten niet worden meegeteld in de premies van de internet labels. Anderzijds bestaat de mogelijkheid dat de schadelast van internetklanten lager is.


Bron: Assurantie Magazine