Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Autopremies stijgen

Autopremies stijgen

Sinds 2010 verhogen de autoverzekeraars hun premies om hun verliezen van 2009 te boven te komen. Ook dit jaar zien we weer prijsstijgingen op een aantal autoverzekeringen.

Een aantal verzekeraars heeft de premie al verhoogd. De stijging varieert van enkele procenten tot tientallen procenten. Verzekeraars stellen bovendien steeds preciezer premies vast, bijvoorbeeld op straatniveau in plaats van per regio. Met de premiestijgingen is een einde gekomen aan de jarenlange daling van de premie.

Volgens toezichthouder De Nederlandsche Bank maakten de verzekeraars in 2007 ruim 325 miljoen winst op de WA autoverzekeringen. In 2009 was dat omgedraaid in een gezamenlijk verlies van 15 miljoen euro. Vorig jaar was er weer een winst van 46 miljoen euro.

Het prijsverschil tussen de verschillende verzekeraars is nog steeds groot. Bij dezelfde dekking rekent een dure verzekeraar bijna driekeer zoveel voor een autoverzekering als een goedkope maatschappij. Overstappen naar een goedkopere autoverzekering kan dus lonend zijn.

< terug