Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Autoverzekeringen in een jaar 13% goedkoper

Autoverzekeringen in een jaar 13% goedkoper


De gemiddelde premie voor een nieuwe autoverzekering is in een jaar tijd met 13% gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.

De scherpe prijsdaling is het gevolg van scherpe concurrentie tussen verzekeraars. Bovendien neemt de frequentie van ongevallen in het verkeer af. Veel verzekeraars werken bovendien efficiƫnter door fors te investeren in de automatisering van schadeafhandeling. Een andere oorzaak voor de premiedaling is een snellere afhandeling van letselschade. Al deze ontwikkelingen leiden tot minder kosten, die zich nu vertalen in veel lagere premies voor de consument. Voor andere motorrijtuigen daalde de verzekeringspremie met 10% ten opzichte van een jaar eerder.

Uit vergelijkingen van autopremies blijkt tevens dat vrijwel alle consumenten kunnen besparen op hun autopolis, mits ze overstappen naar een andere verzekeraar. Shoppen en goed oriĆ«nteren loont dus vaak de moeite. Welke verzekering het voordeligst uitpakt, verschilt van persoon tot persoon. De premie die is onder andere afhankelijk van leeftijd, dekking, schadevrije jaren en woonplaats. Op internet zijn een aantal verzekerings- en vergelijkingssites te vinden waar u eenvoudig een overzicht krijgt van de voordeligste autoverzekeringen.

Bij Netpolis kunt u eenvoudig vergelijken en berekenen of uw autoverzekering ook goedkoper kan.

< terug