Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Einde daling premies autoverzekering in zicht

Einde daling premies autoverzekering in zicht

De daling van premies voor autoverzekeringen lijkt ten einde. De ondergrens lijkt in zicht, terwijl de afgelopen twee jaar de premies nog met ongeveer 30 procent zijn gedaald. Sinds mei van dit jaar is de daling van premies vrijwel tot stilstand gekomen.

Voor het eerst zijn de premies de afgelopen maanden gelijk gebleven of licht gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van een grote vergelijkingssite. De site heeft de hoogte van de premies voor een autoverzekering tussen augustus 2006 en september 2008 bijgehouden. Het laagste punt van de premies werd bereikt in mei van dit jaar met een indexcijfer van 69. Het indexcijfer staat op dit moment op 72.

Volgens de vergelijkingssite daalden de premies voor autoverzekeringen onder meer door de toetreding van nieuwe aanbieders als Allsecur, Budgio en Ditzo. Hierdoor verlaagden ook veel andere maatschappijen hun premies. Ook toenemende concurrentie en een terugloop in het aantal schademeldingen zorgden voor een verdere daling van de premie. Daaraan lijkt nu dus een eind te zijn gekomen.

< terug