Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Brace Yourself, de winter komt eraan!

Brace Yourself, de winter komt eraan!

December is pas net begonnen en gelijk sloeg koning Winter afgelopen week hard toe. In heel Nederland lag overal een mooie laag sneeuw. Helaas komt dit winterse tafereel de verkeersveiligheid meestal niet ten goede. Zo zijn er de afgelopen dagen veel automobilisten verrast door de plotselinge sneeuwval en ontstonden veel glijpartijen, die hebben gezorgd dat verzekeraars weer flink aan de slag konden.

Eenzijdig ongeval met sneeuw

Veel voorkomende schades bij sneeuwval zijn materiële schade aan auto’s, bijvoorbeeld als iemand tegen een paaltje glijdt, of na een slippartij in de berm belandt. Het is hierbij belangrijk om te weten dat eenzijdige ongevallen bij een WA-autoverzekering standaard niet gedekt zijn. Zo’n glijpartij kan daarom behoorlijk in de papieren lopen.


Wil je ook goed verzekerd zijn bij deze eenzijdige ongevallen? Dan is ook een WA verzekering met beperkt casco niet voldoende. Deze vergoedt namelijk wel stormschade, maar slippen door ijzel valt daar niet onder en wordt dus niet gedekt. Alleen een volledig casco autoverzekering dekt ook de winterse slippartijen.
Winterbanden


Om de kans op uitglijden te verkleinen, is het verstandig om winterbanden onder je auto te laten zetten, mits je dit nog niet gedaan hebt. De remweg wordt hiermee aanzienlijk verkort en bovendien is de grip op het gladde wegdek aanzienlijk beter. Winterbanden zijn daarom in principe bij temperaturen onder de 7 graden al onmisbaar. Belangrijk om te weten is dat het hebben van winterbanden geen invloed heeft op je autoverzekering, je verkleint er alleen maar de kans op een ongeval mee, wat voor jezelf al reden genoeg zou moeten zijn om ze er elk jaar even onder te laten zetten.


Maar het allerbelangrijkste is waarschijnlijk nog wel de menselijke factor. Als je namelijk zelf goed anticipeert op de gladheid van de weg en weet wat je moet doen bij slippen (niet remmen!), dan ben je al een heel eind op weg. Pas dus indien nodig je snelheid aan en maak geen plotse stuurbewegingen, zodoende loop je al veel minder risico om slachtoffer te worden van ijzel.

< terug