Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Elektronisch verzekeren heeft de toekomst

Elektronisch verzekeren heeft de toekomst

Onlangs is een wetsvoorstel goedgekeurd wat elektronisch verzekeren in de toekomst mogelijk maakt. In het voorstel wordt de mogelijkheid geboden om een keuze te maken tussen schriftelijk en elektronisch verzekeren. Netpolis zal deze ontwikkelingen op de voet volgen.

Verwacht wordt dat het voorstel per 1 juli van dit jaar in werking zal treden. Vanaf dat moment zouden verzekeraars zelf een keuze kunnen maken of ze elektronisch verzekeren aanbieden aan hun klanten. Verwacht wordt dat het nog wel enige tijd zal duren voordat verzekeraars daar klaar voor zijn, en bijvoorbeeld een autoverzekering volledig langs elektronische weg kan worden afgesloten.

Polisvoorwaarden ook elektronisch ter beschikking

Een struikelpunt op dit moment is nog het elektronisch verzenden van de polisvoorwaarden. In het geval van elektronisch verzekeren kan dit betekenen dat de voorwaarden op zo’n wijze worden aangeboden dat ze kunnen worden opgeslagen en toegankelijk zijn voor latere kennisneming.


Een voordeel van de nieuwe wet is dat wanneer de verzekeringsovereenkomst langs elektronische weg tot stand komt, de voorwaarden ook elektronisch verstrekt mogen worden. Met het in gebruik nemen van elektronisch verzekeringen ontstaan er voor verzekeraars meer mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid om straks direct te communiceren met de klant terwijl er minder papieren verstuurd hoeven te worden.

< terug