Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Elke postcode zijn eigen premie

Elke postcode zijn eigen premie

Stel je bent een voorbeeldige automobilist die al jaren schadevrij rijdt. Dan nog kan het gebeuren dat je meer betaalt dan die brokkenpiloot van een overbuurman die elk jaar wel met een gedeukte auto thuiskomt.

Hoe dat komt? Verkeerde postcode. Iets om rekening mee te houden wanneer je verhuist.

Honderden euro's

Uit onderzoek van onder meer de Consumentenbond blijkt autoverzekeraars niet alleen kijken naar de provincie of de stad waarin iemand woont, maar ook naar de wijk, de straat en zelfs naar welk gedeelte of welke kant van de straat. Zo kan het gebeuren dat bij dezelfde verzekeraar meneer A soms honderden euro's meer per jaar betaalt aan WA-premie dan mevrouw B die even verderop woont.

20 duizend adressen

De Consumentenbond onderzocht de cascopremies voor 20 duizend adressen in Nederland met data van onderzoeksbureau MoneyView. Uitgangspunt was een bestuurder van 40 jaar met tien schadevrije jaren die jaarlijks 15 duizend kilometer aflegt. De auto's waarvoor de premie werd berekend, waren een Ford Fiesta (2009) voor beperkt casco en een Renault Captur (2014) voor volledig casco. Voor een beperkt cascoverzekering betaalt de automobilist jaarlijks gemiddeld ruim 300 euro, een volledig cascoverzekering (allrisk) kost bijna het dubbele. Friesland en Drenthe zijn het goedkoopst, Limburg en Zuid-Holland het duurst. Woont de voorbeeldautomobilist in het Groningse Opende dan betaalt hij gemiddeld bij alle verzekeraars is 471 euro voor een allriskdekking. Verhuist hij daarentegen naar de wijk Feijenoord in Rotterdam, dan mag hij voor dezelfde verzekering gemiddeld 885 euro aftikken.

Bereken welke premie u betaalt via Netpolis.