Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Ook ervaren rijders zijn brokkenmakers

Ook ervaren rijders zijn brokkenmakers

Hoe is jouw rijstijl? Uit onderzoek blijkt dat roekeloos rijgedrag kan niet alleen onder jongeren voorkomt, maar net zo goed bij meer ervaren bestuurders.
In de meeste gevallen zijn het mannen die veel op de weg zitten en langer dan vijftien jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.

Dit blijkt uit onderzoek van bureau MWM2 in opdracht van Centraal Beheer Achmea.  De ervaren automobilisten zien zichzelf als sportieve rijders, overtreden vaker de verkeersregels en zijn snel afgeleid. Deze groep automobilisten heeft meer beoordelingschades in vergelijking tot de meer behoudende automobilisten.


Ook maakt de groep meer overtredingen, zoals het niet stoppen bij een stopbord, te dicht op een voorligger rijden, geen richting aangeven en geen voorrang verlenen. "De kunst van autorijden is niet zozeer dat je nooit meer afgeleid bent. De kunst is juist dat je nooit meer onbewust afgeleid bent", zegt verkeerspsycholoog Adriaan Heino van Centraal Beheer.

< terug