Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Geld besparen op je autoverzekering

Geld besparen op je autoverzekering

Als je teveel betaalt voor je autoverzekering is dat zonde van je geld. Zeker in een tijd waarin het economisch slechter gaat en premies van veel verzekeringen stijgen. Maar hoe kom je erachter of je echt teveel betaalt voor je autoverzekering? In dit artikel krijg je een aantal tips om te besparen op je auto verzekering.

Om erachter te komen of je teveel betaalt zijn er 3 stappen die je kunt doorlopen. Bij stap 1 ga je uitzoeken hoeveel je op dit moment betaalt. Zoek de papieren van je verzekering op en bekijk hoeveel je per maand moet betalen voor je verzekering.

Stap twee is bezoeken van een website waar je autoverzekeringen kunt vergelijken. Bij Netpolis vergelijk je zowel de premies als de voorwaarden van meerdere maatschappijen tegelijk, waardoor je een duidelijk overzicht van de mogelijkheden krijgt. Doorloop dit proces en bekijk de premies. Een goed vergelijk kost wat tijd, maar kan je uiteindelijk veel geld besparen.

Bij stap drie bekijk je hoeveel je op dit moment betaalt en of er een autoverzekeraar is waarbij de premie lager is. Let daarbij ook goed op de voorwaarden, want een verzekering met een lagere premie heeft niet altijd betere voorwaarden. Als er een verzekeraar is die goedkoper is dan kun je geld besparen op je auto verzekering. Je kunt beslissen om over te stappen naar de goedkopere verzekeraar. Bekijk eerst wat de opzegtermijn is van je huidige autoverzekering. Vaak is de opzegtermijn één maand. Bij sommige autoverzekeraars is de opzegtermijn slechts één dag.

Als je eenmaal bent overgestapt naar een goedkopere verzekeraar dan kun je veel geld besparen. Stel dat je elke maand 20 euro minder betaalt, dan is dit op jaarbasis 240 euro. Veel succes met het vinden van een goedkopere autoverzekeraar en het besparen van geld op je autoverzekering.

< terug