Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Goedkope autoverzekering beter

Goedkope autoverzekering in veel gevallen beter

Een dure autoverzekering is niet per definitie beter, dat blijkt uit recent onderzoek van Verzekeringssite. Consumenten met een dure polis zijn gemiddeld niet beter verzekerd dan consumenten met een goedkope autoverzekering.

De goedkopere verzekeringen hebben zelfs vaak beter voorwaarden dan de duurdere varianten. Het prijsverschil tussen de verzekeraars is nog steeds enorm. Uit het onderzoek blijkt dat de duurste verzekering voor dezelfde dekking drie keer zoveel als de goedkoopste maatschappij. Het verschil wordt verklaard door nieuwkomers die de markt betreed hebben in de afgelopen jaren. Om marktaandeel te winnen zijn zij bereid betere voorwaarden te bieden tegen lagere prijzen.


Om een consument te bewegen om over te stappen, hanteren nieuwkomers vaak lagere premies en betere voorwaarden. Ook de service van een dure autoverzekeraar is niet per definitie beter. Traditionele verzekeraars met veel klanten voelen minder druk om hun premies te verlagen.

Uit het onderzoek blijkt dat een autoverzekering in veel  gevallen nog goedkoper kan. Het kan dus nog steeds lonend zijn om premies te vergelijken en over te stappen naar een andere verzekeraar.

< terug