Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  No-claim beschermer afsluiten bij je autoverzekering?

No-claim beschermer afsluiten bij je autoverzekering?

Sinds een paar jaar is het mogelijk een no-claimbeschermer af te sluiten bij autoverzekeringen. Hiermee mag je in de meeste gevallen eenmaal per jaar een schade claimen zonder dat je terugvalt in noclaim korting. Is het verstandig deze aanvullende verzekering af te sluiten?


De no-claimbeschermer beschermt je tegen terugval in korting op je huidige autoverzekering. Wil je echter overstappen naar een andere autoverzekering, dan vervalt deze korting. De nieuwe verzekeraar zal namelijk kijken naar je opgebouwde schadevrije jaren en niet naar de korting. En deze schadevrije jaren worden niet beschermd door je noclaim bescheming. In de regel val je per geclaimde schade gemiddeld vier tot vijf schadevrije jaren terug.


Is het daarom verstandig om deze aanvullende verzekering af te sluiten? Ja, want het kan je veel geld besparen als je zelf een schade veroorzaakt. Maar realiseer je wel dat de premie beduidend hoger kan worden als je besluit over te stappen naar een andere autoverzekering.

< terug