Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Ouderen risicofactor autoverzekering

Ouderen zijn nog steeds een risicofactor

Het is bij veel mensen bekend dat jongeren een risicofactor vormen in het verkeer en daarom in hun eerste jaren een behoorlijke verzekeringspremie betalen voor hun autoverzekering. Maar slechts weinig mensen weten dat ook 65 plussers een hogere premie betalen, ondanks hun jaren rijervaring.

Bij maar liefst 57% van de verzekeraars gaat de premie voor ouderen omhoog vanaf hun 65e. Daarnaast worden ouderen bij een derde van de verzekeraars zelfs helemaal niet geaccepteerd voor een verzekering. Reden voor deze hogere tarieven zijn de risico’s die ouderen lopen in het verkeer. Zo neemt hun gehoor en zicht vaak af, waardoor de kans op ongelukken aanzienlijk groter wordt. Ook het verslechteren van de reactiesnelheid zorgt voor meer kans op schade, wat vervolgens weer wordt doorberekend aan de uiteindelijke klant.


Gelukkig is er ook nog enigszins positief nieuws. Er is namelijk gebleken dat het aantal verzekeraars dat ouderen weigert wel afneemt. Minpunt is echter dat er wel steeds hogere premies worden gevraagd voor deze verzekerden. Omdat de premies nogal uiteenlopen is het verstandig om alvorens een verzekering af te sluiten, eerst eens de verschillende autoverzekeringen te vergelijken.

< terug