Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Premies autoverzekeringen gedaald

Premies autoverzekeringen afgelopen 2 jaar gedaald

Uit een recent verschenen onderzoek van MoneyView blijkt dat de premies van autoverzekeringen in de afgelopen 2 jaar met gemiddeld 12% zijn gedaald. Dit ondanks verschillende premie verhogingen die in 2009 en 2010 zijn doorgevoerd door verzekeraars.


De gemiddelde premies voor de autoverzekering liggen nog steeds beduidend lager dan in 2008, aldus het onderzoek van MoneyView. Het verschil tussen de goedkoopste autoverzekering in 2008 en de goedkoopste aanbieder in 2010 is zo’n 30%. Dit voordeelt treft vooral de jongere bestuurders. Voor oudere bestuurders liggen de verschillen rond de 10%.

Autoverzekering vergelijken loont de moeite

Het onderzoek is uitgevoerd onder een aantal verzekeringen die op dit moment verkrijgbaar zijn, waarbij de vergelijking is uitgevoerd op zowel premies als polisvoorwaarden. Uit het onderzoek blijkt dat het nog steeds interessant is om regelmatig, eenmaal per jaar of per twee jaar, je autoverzekering te vergelijken.

Als voorbeeld nemen we een vrouw van 38 jaar die haar auto vanaf 2007 verzekerd heeft bij Nationale Nederlanden. De premie voor haar WA Casco autoverzekering bedraagt momenteel 560,- euro per jaar. Een vergelijk van haar autoverzekering bij Netpolis geeft aan dat ze voor exact dezelfde dekking en voorwaarden bij De Goudse Verzekeringen slechts 410,- euro per jaar betaalt. Dat is een besparing van ruim 25%!

Bron: MoneyView

< terug