Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Premies autoverzekeringen stijgen in 2011

Premies autoverzekeringen stijgen in 2011

De premies voor autoverzekeringen zijn sinds vorig jaar met gemiddeld 11% zijn gestegen. De autoverzekeraars die de premies gemiddeld het meest hebben laten stijgen, zijn Polis Direct (16%), ASR Budgio (14%) en Zelf.nl (13%).


Met name de WA-premies (Wettelijke Aansprakelijkheid) gingen omhoog, gemiddeld met 16%. De premies van de volledig casco dekking (all risks) zijn gemiddeld met 6% per jaar toegenomen. Verzekeraars die met tussenpersonen werken, hebben de premies iets meer laten stijgen dan de verzekeraars die rechtstreeks zaken doen met verzekerden.

Een verklaring daarvoor zou kunnen zijn dat de schadelast voor intermediairs-verzekeraars hoger is omdat tussenpersonen doorgaans meer voor elkaar krijgen voor hun klanten bij claims. Waar mensen die rechtstreeks bij hun verzekeraar verzekerd zijn, genoegen nemen met een weigering of een lagere uitkering, nemen tussenpersonen het voor hun klanten op om schade vergoed te krijgen.

< terug