Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Prijzen Autoverzekeringen dalen snel

Prijzen autoverzekeringen dalen snel

Automobilisten die nu overstappen op een andere autoverzekering kunnen tot bijna 200 euro per jaar besparen. Vorig jaar daalden de prijzen gemiddeld met 15 procent en de race naar bodemtarieven gaat komende maanden nog verder. Dat blijkt uit een publicatie van De Telegraaf van afgelopen zaterdag.

Uit vergelijkingen blijkt tevens dat vrijwel alle verzekerden kunnen besparen op hun autopolis, mits ze overstappen naar een andere verzekeraar. Welke verzekering het voordeligst uitpakt, verschilt van persoon tot persoon. De premie die is onder andere afhankelijk van leeftijd, dekking, schadevrije jaren en woonplaats.

Autobezit wordt duurder

Hoewel de prijzen van de verzekeringen dalen, wordt autobezit dit jaar voor velen waarschijnlijk duurder. Voor niet zuinige auto's geldt sinds 1 februari de 'slurptaks'. De accijns op diesel gaat per 1 juli omhoog met 3 cent omhoog, lpg met 1,5 cent en voor leaseauto's schroeft de overheid de bijtelling op van 20 naar 25 procent. Het goedkoper worden van de autoverzekering is hierop een welkome aanvulling.

Wel wordt de aanschafbelasting BPM op nieuwe auto's dit jaar verlaagd met 6,5 procent. De motorrijtuigenbelasting is daarentegen met 5 procent gestegen. Eigenaren van zeer energiezuinige auto's betalen de helft.

Ook besparen op uw autoverzekering? Bereken snel hoeveel u bij Netpolis kunt besparen.

Bron: De Telegraaf / Zibb.nl