Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  RDW waarschuwt voor onverzekerde voertuigen

RDW waarschuwt voor onverzekerde voertuigen

Nog dit jaar zullen 250.000 onverzekerden aangeschreven worden over het ontbreken van een verzekering voor hun voertuig. In de brief wordt degene op wiens naam het onverzekerde voertuig staat, gewezen op het feit dat men een strafbaar feit pleegt door het niet voldoen aan de verzekeringsplicht.

Vanaf oktober zullen dagelijks 4.000 onverzekerden aangeschreven worden. Als men toch verzekerd is maar niet geregistreerd staat in het Centraal Register (WAM) van de RDW, wordt men verzocht contact op te nemen met de eigen verzekeraar. Tot voor kort werd slechts steekproefsgewijs gecontroleerd op de verzekeringsplicht. Vanaf 2011 zullen echter jaarlijks alle geregistreerde motorrijtuigen minimaal één keer per jaar op de verzekeringsplicht gecontroleerd worden.

Wie onverzekerd deelneemt aan het verkeer neemt een onverantwoord groot risico. Bovendien is het zoals gezegd een strafbaar feit. Heeft u twijfels over de verzekering van uw auto, motor of brommer, neem dan contact op met uw verzekeraar. Als u wilt weten of uw verzekering beter of goedkoper kan, maak dan een autoverzekering vergelijk op Netpolis.


< terug