Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  1 op de 4 automobilisten krijgt jaarlijks te maken met ruitschade

Ben ik verzekerd tegen alle soorten ruitschade?

Tik! Steentje tegen je voorruit. Schrik. Een andere verrassing: je vindt je auto met een ingeslagen ruit. Jaarlijks krijgt een op de vier automobilisten te maken met ruitschade. Dat gebeurt in de meeste gevallen buiten iemands schuld om. Wennen zal het nooit, maar met een goede autoverzekering blijven de kosten, overlast en zorgen beperkt.

Professionele afwikkeling

Ruitschade is verzekerd vanaf WA beperkt Casco. Het kan zijn dat je een eigen risico moet betalen. Maar zelfs in dat geval, ben je stukken voordeliger uit dan wanneer je zelf volledig voor de kosten moet opdraaien. En met een goede verzekering kun je ook rekenen op een professionele afwikkeling van de schade. De beste materialen, vakkundig gemonteerd en met garantie. Die reparatie kan zelfs bij je thuis gebeuren. Want zo'n schade is al niet leuk, het wordt alleen maar extra zuur als je kostbare tijd kwijt bent aan het heen en weer rijden naar een schadebedrijf.

Ster wordt barst

Een ster in de voorruit is te repareren en hoeft geen belemmering te zijn om je auto door de APK te krijgen. Maar een ster kan een barst worden en dan is er geen houden aan. Vervangen is dan de enige optie. Vaak is het gewoon beter - én vooral veiliger - om een kapotte ruit te vervangen.

Wees auto-inbrekers voor

Steenslag is een veel voorkomende oorzaak van ruitschade. Inbraak of vernieling is een andere. De verrassing is niet minder groot als de tik tegen je voorruit en de consequenties zijn vaak nog ingrijpender. Want naast dat er schade aan je voertuig ontstaat, kunnen criminelen ook met je persoonlijke spullen aan de haal gaan. Helemaal voorkomen is een illusie, maar je hoeft het auto-inbrekers ook niet al te makkelijk te maken. Monteer een autoalarm en plak de waarschuwingssticker op een opvallende plek, parkeer je auto bij voorkeur op een goed zichtbare, verlichte locatie, haal je kostbaarheden eruit of leg ze helemaal uit het zicht en doe de auto altijd op slot.