Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Einde stilzwijgende verlenging autoverzekering

Einde stilzwijgende verlenging autoverzekering

Het stoppen van de stilzwijgende verlenging van de autoverzekering opent voor de consument nieuwe mogelijkheden om geld te besparen.


Vanaf 1 januari 2010 zijn de verzekeraars gestopt met de stilzwijgende verlening van autoverzekeringen. Per 1 maar is het voor iedereen mogelijk om de lopende polis maandelijks op te zeggen. Door deze wijziging wordt de keuzevrijheid van de consument vergroot. Overstappen op een andere verzekeraar wordt eenvoudiger.

Overstappen naar een andere verzekeraar

Het overstappen naar een andere verzekering kan je niet alleen een forse besparing opleveren, maar kan vaak ook leiden tot een verbetering van de polisvoorwaarden. Uit eerder onderzoeken is gebleken dat vooral goedkopere autoverzekeringen vaak betere dekkingsvoorwaarden hebben dan duurdere verzekeringen. Je moet hiervoor natuurlijk wel je vertrouwde polis opzeggen en vergelijkend onderzoek doen, maar de besparing die je ermee kunt behalen kan lonend zijn.


Voorheen was de contractvervaldatum belangrijk voor het opzeggen van je huidige autoverzekering. Vergat je de verzekering twee maanden voor deze datum op te zeggen, dan zat je weer voor een jaar vast aan de verzekering. Met het vervallen van de stilzwijgende verlenging kun je, na het eerste jaar, maandelijks opzeggen. Overstappen naar een goedkopere verzekering bij Netpolis wordt hiermee een stuk eenvoudiger.

< terug