Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Verzekerd mijn autoverzekering pechhulp bij een lekke band?

Veel autoverzekeraars helpen niet bij een lekke band

Met een lekke band langs de weg staan, daar zit geen enkele autorijder op te wachten. De consumentenbond meldt dat 45% van de aanvullende pechhulp verzekeringen geen pechhulp biedt bij een lekke band. Zaken zoals een lege accu en lekke band die eigenlijk op een eenvoudige wijze zijn te verhelpen. Om deze reden sluiten veel verzekeringen de pechhulp uit.

Wat betekent dat voor mijn autoverzekering?

Het kan zijn dat uw autoverzekering het niet verzekert, en u geen hulp aanbiedt wanneer u langs de weg staat met een lekke band of een lege accu.

Losse pechhulp services zoals ANWB of Route Mobiel dekken wel een lekke band. Andere pechhulp services zoals ASR, Allianz, Centraal Beheer, Ditzo en Interpolis dekken pechhulp bij een lekke band. Veel pechhulp verzekeringen stellen wel diverse voorwaarden. Zoals een autoverzekering zoals Univé. Univé dekt de lekke band 1 keer per verzekeringsjaar. De tweede keer helpen ze wel maar betaalt u kosten voor de hulp.

Lege accu… en nu?

Een ander voorkomend probleem is een lege accu. Het kan voorkomen. Verzekeringen ziet dit ook als een zaak die op een eenvoudige wijze verholpen kan worden. Er zijn echter wel pechhulp services die het wel aanbieden. Dit zijn onder andere; ASR, Allianz, Centraal Beheer, Ditzo, FBTO en Interpolis. Bij deze pechhulp services hebben diverse verzekeringen ook weer allemaal andere voorwaarden. Bijvoorbeeld Univé hanteert dezelfde voorwaarden als bij een lekke band, 1 keer per jaar.

Waar kunt u zelf op letten?

Voor zowel een lekke band als een lege accu en andere pechhulp ongevallen kan het dusdanig groots verschillen per verzekering. Het is daarom aan te raden zorgvuldig uw polisvoorwaarden door te lezen om te kijken of u verzekerd bent voor pechhulp bij een lekke band of lege accu.

Heeft u vragen over uw verzekering? Of komt u er zelf niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice.