Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Veel jonge auto's gestolen in 2010

Veel jonge auto's gestolen in 2010

In 2010 werden 11.733 personenauto's gestolen. Dat zijn er 706 meer dan in 2009; een stijging van 6,4%. Er werden 400 'jonge' auto's meer gestolen van 0 tot 3 jaar oud en 327 meer van 4 tot 7 jaar oud.

De stijging van het aantal diefstallen van jongere auto's is al sinds 2008 aan de gang. Hoewel de gewilde jongere auto's zijn voorzien van elektronische beveiliging, kraken criminele bendes die steeds vaker. De sleutels van veel modellen kunnen worden gekopieerd en startonderbrekers worden elektronisch buiten spel gezet. Vaak ook worden sleutels gestolen door inbraak in de woning.

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) beveelt eigenaren van veel gestolen auto's aan om maatregelen te nemen om hun auto beter te beschermen. Te denken valt aan het laten inbouwen van een gecertificeerd alarmsysteem of een voertuigvolgsysteem. Ook extra sloten op bijvoorbeeld het stuur en de versnellingspook maken het de dieven moeilijker. Een goede beveiliging tegen woninginbraak voorkomt dat dieven de autosleutels stelen.

< terug