Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Veel parkeerschades niet geclaimd

Twee op de drie parkeerschades niet geclaimd 

Zo’n 65 procent van de mensen die in de afgelopen jaren een kleine autoschade hebben gehad, meldt deze niet bij de verzekeraar. En slechts een op de vijf mensen met schade laat deze verhelpen door een professioneel herstelbedrijf. Vooral mannen houden de schade stil voor hun verzekeraar. Ze zijn bang om hun no-claimkorting te verliezen en zien op tegen de administratieve rompslomp. Bijna de helft van alle kleine schades wordt veroorzaakt door de automobilist zelf. In de meeste gevallen gaat het dan om parkeerschades aan de eigen auto. Bijna een derde van de schades wordt door anderen veroorzaakt. Ook hier betreft het meestal parkeerschades of schade door inbraak in de auto.

Van alle ondervraagden rijdt bijna de helft al meer dan acht jaar geheel schadevrij rond. Ongeveer 40 procent heeft in de afgelopen vijf jaar een of meer kleine schades gehad. Mannen hebben volgens het onderzoek vaker kleine schades dan vrouwen, maar mannen rijden ook meer kilometers dan vrouwen. Mannen vinden schade aan hun auto vooral zonde van de auto, vrouwen vinden het eerder zonde van het geld.

< terug