Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Vergelijkingssite profiteert van prijsoorlog bij autoverzekeringen

Vergelijkingssite profiteert van prijsoorlog bij autoverzekeringen

De prijzen van autoverzekeringen zijn de laatste jaren fors gedaald, soms zelfs wel met ruim 20%. Dat hebben verschillende onderzoeken reeds uitgewezen. En het lijkt dat aan deze daling nog geen eind is gekomen. Sinds vorige maand online verzekeraar AllSecur startte, wordt verwacht dat de premies nog verder zullen dalen.

Recente berichten van bijvoorbeeld Ditzo, AllSecur en Postbank laten zien dat het prijsgevecht nog niet ten einde is. Verschillende nieuwe aanbieders proberen een deel van de autoverzekeringsmarkt in te nemen door introductie van nieuwe labels en producten.

Vraag is alleen of de consument gebaat is bij deze nieuwe aanbieders. Natuurlijk is een verlaging van de verzekeringspremie een goede ontwikkeling, alleen hoe weet je bij deze nieuwe aanbieders of deze uiteindelijk in je eigen situatie het voordeligst is? Alle hierboven genoemde aanbieders bieden slechts één autoverzekering aan. Vergelijken met andere producten is vrijwel onmogelijk en je zult dus meerdere sites moeten bezoeken om een goed beeld van de aangeboden verzekering te krijgen.

Op de rubriek autoverzekeringen van Prijsvergelijk is in samenwerking met Netpolis een vergelijkingstool ingericht waarmee de consument eenvoudig premies van meer dan 20 aanbieders kan vergelijken. Omdat niet alleen een lage premie van doorslaggevend belang is, kunnen de verzekeringen ook op voorwaarden worden vergeleken.

Het lijkt er vooralsnog op dat vergelijkingssites een grote rol kunnen spelen in het communiceren van de juiste producten en het vergelijken van premies. Netpolis heeft er vertrouwen in dat de samenwerking met Prijsvergelijk voor beide partijen een toegevoegde waarde kan bieden.