Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Verzekeren via internet geeft goed gevoel

Verzekeren via internet geeft consument goed gevoel

Consumenten zijn meer tevreden over hun verzekering als ze deze via internet afsluiten. De meeste 'online consumenten' vinden dat ze een goede deal hebben gemaakt bij het afsluiten van een verzekering via internet.

Uit het onderzoek van TNS NIPO blijkt dat 81% van de consumenten tevreden is over online afgesloten verzekeringen. Het verschil met de traditionele kanalen zoals een tussenpersoon is groot. Bij online autoverzekeringen vindt 61% van de ondervraagden dat ze een concurrerende prijs krijgen aangeboden.

Autoverzekering via de traditionele tussenpersoon

Bij autoverzekeringen die via de traditionele tussenpersoon worden afgesloten, is dat slechts 41%. Consumenten gebruiken internet steeds vaker om een verzekering te vergelijken of af te sluiten. Vooral autoverzekeringen en reisverzekeringen worden steeds vaker online aangeschaft. Belangrijkste voordelen zijn volgens het onderzoek snelheid, privacy en kostenbesparing. Die besparingen kunnen oplopen tot wel 50%.

Bron: TNS NIPO

< terug