Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Wanneer wordt de schade vergoed als u WA Casco verzekerd bent?

Hoe lang duurt het voor de schade vergoed wordt als u WA Casco verzekerd bent?

Indien u WA-volledig casco bent verzekerd, krijgt u doorgaans altijd de schade vergoed.

De verzekeraar zal de schade aan uw auto laten vaststellen door een onafhankelijk en erkend schade-expert als herstel van de schade boven het drempelbedrag, Euro 750,- uitkomt. Is de schade kleiner dan kunnen wij de verhaalsactie opstarten op basis van de ingezonden, originele, gespecificeerde reparatiebegroting of nota.


Indien van toepassing, zal de expert op de door u opgegeven datum de schade opnemen bij de door u geselecteerde reparateur.


In de praktijk betekent dit dat binnen tien werkdagen na ontvangst van het expertiserapport en het schadeformulier de schade uitgekeerd wordt door de verzekeraar. Bij grote schades kan, indien u dat wenst, de uitkering rechtstreeks aan het schadeherstelbedrijf plaatsvinden. Neem hiervoor contact op met uw schadehersteller.

Op uw uitkering wordt mogelijk een eigen-risicobedrag ingehouden, zie hiervoor uw polis. Dit eigen risicobedrag wordt na eventueel verhaal op een schuldige partij aanvullend aan u uitgekeerd. U kunt de behandeling van uw schade bespoedigen door snel en compleet alle gevraagde formulieren en informatie aan ons toe te sturen en per omgaande te reageren op onze eventuele verzoeken voor aanvullende informatie.

Wij vragen tenslotte uw aandacht voor het volgende, er zijn verzekeraars welke werken met voorkeur-schadeherstellers. Het gebruik hiervan geeft u dan extra voordelen zoals gratis leenauto en een lager eigen risico. Het niet gebruiken van een voorkeurs-hersteller kan dan nadelig voor u zijn. Voor de exacte regelingen verwijzen wij u naar uw polisvoorwaarden en de pagina van Topherstel / Schadegarant.

U wordt uiteraard steeds per post op de hoogte gehouden van alle relevante ontwikkelingen in uw schadedossier.

< terug