Direct verzekeren na acceptatie direct rijden
Bespaar tot 50% op je huidige autopremie
14 dagen bedenktijd niet tevreden? geld terug

Autoverzekering? Vergelijk je premie!

Wil je weten welke autoverzekering het beste past bij jouw situatie en budget? Vergelijk dan nu alle autoverzekeringen en bespaar tot honderden euro’s op jouw auto per jaar! Goedkope autoverzekeringen zijn er immers in verschillende soorten en maten, met verschillende polisvoorwaarden en soorten dekking. Heb je een wettelijk verplichte WA-verzekering nodig? Of wil je ook nog aanvullende autoverzekeringen vergelijken? Weeg goed af wat voor jouw auto de beste opties zijn zodat je met een gerust hart de weg op gaat met de voordeligste premie voor je autoverzekering.

Welke autoverzekering past bij jouw auto?

Twijfel je tijdens het vergelijken welke autoverzekering het beste bij jouw auto past? Of ben je benieuwd welke factoren van invloed zijn op de premie van je verzekering? Hieronder vind je alle benodigde informatie en stappen om een weloverwogen keuze voor je autoverzekering te maken:

 • Soorten autoverzekeringen : Lees hier over de verschillende autoverzekeringen en kies de dekking die bij je past.
 • Afwegingen bij het kiezen van je autoverzekering : Alle afwegingen op een rij om te bepalen welke soort auto verzekering en soort dekking het beste bij jou past. Want bij een autoverzekering is niet alleen de laagste premie belangrijk.
 • Welke factoren bepalen de premie voor je autoverzekering : Een uitleg over welke factoren van invloed zijn op de hoogte van de premie voor je autoverzekering.
 • Aanvullende verzekeringen : Welke aanvullende autoverzekeringen bestaan er en wat dekken ze precies. Denk bijvoorbeeld aan pechhulp, hulpdienst, pech onderweg, alarmcentrale, rechtsbijstand, hulp bij juridische zaken, de inzittendenverzekering en no-claimbeschermer.
 • Speciale autoverzekeringen : Wanneer kom je in aanmerking voor een speciale auto verzekering (zoals bijvoorbeeld een oldtimerverzekering)?

Autoverzekering

Op basis van je kenteken en persoonlijke gegevens kies je eenvoudig de dekking die het beste bij je past. In Nederland kun je kiezen uit drie hoofdverzekeringen voor je autoverzekering. Hieronder zie je in één oogopslag de belangrijkste verschillende tussen de dekkingen. Daaronder vind je meer informatie over de gekozen dekking.

WA-verzekering
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en inbraak
 • Brand- en stormschade
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen voertuig
 • Vandalisme
WA + Beperkt Casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en inbraak
 • Brand- en stormschade
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen voertuig
 • Vandalisme
WA + Volledig Casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en inbraak
 • Brand- en stormschade
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen voertuig
 • Vandalisme

Soort autoverzekering afsluiten

Als je een Volledig Casco (All-Risk) of een Beperkt Casco-verzekering afsluit, sluit je daarbij ook altijd een wettelijk verplichte Aansprakelijkheidsverzekering af, de zogenoemde WA-verzekering. Met een WA-verzekering verzeker je je voor schade die je aan anderen veroorzaakt. Je kunt er ook voor kiezen de WA-verzekering uit te breiden met dekkingen die aanvullend zijn zoals de Beperkt Casco of de Volledig Casco (All Risks) variant. Je kunt je daarmee volledig of gedeeltelijk extra verzekeren voor schade aan je eigen auto, de kosten van je autoverzekering worden daarmee wel hoger.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) - autoschade aan anderen

Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt. De aan anderen veroorzaakte schade is gedekt tot een bij wet vastgesteld bedrag in het desbetreffende land waar je de schade veroorzaakt hebt. In Nederland is dit bijvoorbeeld € 2.500.000.

WA versus WA-dekking

Het grote verschil tussen enkel een WA-verzekering en een WA-dekking in combinatie met een aanvullende dekking zoals Beperkt Casco of Volledig Casco (Allrisks) is dat je met een WA-dekking alleen verzekerd bent voor schade die jij bij anderen veroorzaakt. Als jij aansprakelijk bent, wordt de schade aan je eigen auto dus niet vergoed. Alleen op de Beperkt Casco of Volledig Casco (allrisk) is er dekking voor schade aan je eigen auto.

Voor nieuwere auto’s is het verstandig om te kiezen voor een aanvullende dekking op de WA-verzekering. Heb je een ouder model auto, dan is alleen een WA-verzekering wellicht een betere en goedkopere optie.

WA-verzekering met basisdekking verplicht?

Is een WA-verzekering verplicht? In Nederland is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht. Je moet deze dus altijd afsluiten. Voor deze wettelijk verplichte WA-verzekering met basisdekking hoef je niet teveel te betalen, je kunt namelijk kiezen voor de voordeligste autoverzekering die voldoet aan de wettelijke plicht.

Beperkt Casco

Met de Beperkt Casco kies je voor de gulden middenweg. Naast de dekking voor WA voor schade aan anderen, verzeker je je met deze autoverzekering gedeeltelijk voor diverse soorten schade aan je eigen voertuig. Dat is wel wat minder dan bij een Volledig Casco (Allrisk).

Dekking bij Beperkt Casco?

Deze autoverzekering dekt schade aan je auto als gevolg van natuur- en stormrampen, inbraak, diefstal, brand en explosies. Ook ruitschade en botsing met dieren wordt vergoed bij deze verzekering. Het belangrijkste verschil met het afsluiten van alleen een WA-verzekering en een WA Beperkt Casco is dat je met deze autoverzekering ook schade kunt claimen voor andere soorten schade aan je auto.

Volledig Casco

Bij de Volledig Casco wordt schade ontstaan door bijvoorbeeld slippen, botsing, omslaan of te water raken door eigen toedoen wel vergoed. Bij de Beperkte Casco kun je hier geen vergoeding voor claimen.

All-Risks (Volledig Casco)

Wil je een volledige dekking voor alle soorten schade? Ga dan voor een Volledig Casco, ook wel Casco of Allrisk genoemd. De WA en Volledig Casco (All-Risk) bestaat uit de wettelijk verplichte WA dekking op grond waarvan de schade wordt vergoed die jij aan anderen veroorzaakt. Daarnaast heb je dan een volledig Casco voor een uitgebreide dekking voor schade aan je eigen auto.

Waarom een All Risk autoverzekering afsluiten?

De All Risk-verzekering zorgt ervoor dat je nieuwe auto of bijna nieuwe auto (occasion) van enkele jaren oud volledig verzekerd is, zodat je zonder zorgen de weg op kunt. Zo ben je met een Volledig Casco verzekerd bij schade aan je auto, veroorzaakt door storm of andere slechte weersomstandigheden, net zoals bij een Beperkt Casco. Daarnaast zijn ruitschade en het eventuele vervoer van je auto naar jouw reparateur ook gedekt. Verder ben je ook goed verzekerd als er sprake is van schade aan jouw auto ontstaan door brand, explosies, diefstal of inbraak.

Zo ben je met een Volledig Casco verzekerd bij schade aan je auto, veroorzaakt door storm of andere slechte weersomstandigheden, net zoals bij een Beperkt Casco. Daarnaast zijn ruitschade en het eventuele vervoer van je auto naar jouw reparateur ook gedekt. Verder ben je ook goed verzekerd als er sprake is van schade aan jouw auto ontstaan door brand, explosies, diefstal of inbraak.

All Risk versus Beperkt Casco

Het belangrijke verschil met een Beperkt Casco is dat je met een Volledig Casco een uitgebreide dekking hebt omdat er ook dekking is voor overige soorten schade, zoals jouw eigen schade bij een botsing, slippen, omslaan en te water raken. Ook andere schade die door plotselinge oorzaken van buitenaf ontstaat vallen onder de dekking van de Volledig Casco (Allrisks).

Sluit direct een autoverzekering online af

Waarom ga je online voor je autoverzekering? Tegenwoordig sluit je online je autoverzekering makkelijk en snel af. Meestal krijg je meteen het bericht of de verzekeraar je accepteert. Wanneer dat het geval is dan ga je direct verzekerd de weg op met je auto. Het hele proces is binnen enkele minuten geregeld.

De beste auto verzekering kies je zo:

Om een geschikte en goedkope autoverzekering te vinden, is het verstandig om een aantal zaken tegen elkaar af te wegen. Bijvoorbeeld, is de autoverzekering voor een nieuwe auto, een auto van een jaar oud of om een oudere auto? En heb je de auto op afbetaling gekocht? Ook speelt de vraag bij het afsluiten van online autoverzekeringen mee of je de auto veel of weinig gebruikt. Niet iedereen heeft dezelfde autopolis nodig en daarom hebben we enkele handige tips voor de soorten dekking voor je autoverzekering op een rijtje gezet. In sommige gevallen is alleen een WA-verzekering namelijk al voldoende, in andere gevallen kun je beter voor een auto verzekering met een uitgebreidere dekking kiezen.

Klantenservice

Bij Netpolis kun je de meeste zaken rondom je verzekering eenvoudig zelf regelen. Neem contact op met onze Klantenservice bij vragen over een autoverzekering afsluiten.

Leeftijd auto en de autoverzekering?

De leeftijd van je auto speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een passende autoverzekering. Heb je een oudere auto, dan heb je genoeg aan een WA-verzekering. Verzekeraars kijken namelijk naar de dagwaarde van de verzekerde auto en bij een oude auto wordt vaak nog maar weinig vergoed. Voor een volledig nieuwe auto of een jonge occasion is een Volledig Casco (All-Risk) of een verzekering met Beperkt Casco een betere keus. Schade aan jongere auto's kan namelijk behoorlijk hoog oplopen. In dat geval ben je dus liever uitgebreider verzekerd.

Als je auto jonger is dan 6 jaar dan raden we aan om voor een Volledig Casco te gaan. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud, dan is de Beperkt Casco vaak het beste. Is je auto ouder dan 10 jaar? Dan is een WA-verzekering meestal de beste keus.

Is je auto gefinancierd

Heb je een (nieuwe) auto gekocht op afbetaling of heb je geld moeten lenen voor een auto, kies dan liever voor een WA-polis met een Cascoverzekering. Dus sluit dan naast de WA-verzekering ook één van de aanvullende verzekeringen af zoals een Beperkt Cascoverzekering of een Volledig Cascoverzekering. Het is namelijk erg vervelend als je al maandelijks voor je auto betaalt en vervolgens ook nog eens een opgelopen schade uit eigen zak zou moeten betalen.

Autoverzekeringen: hoogte van het eigen risico

Bij het vergelijken van autoverzekeringen, kijk je natuurlijk ook naar de bijbehorende premie. In veel gevallen kun je bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een hoger eigen risico, waarmee je premie kunt besparen. Want een hoger eigen risico leidt vaak tot een lagere premie. Ook op die manier kun je besparen op het verzekeren van je auto.

Autoverzekering


Autoverzekering en persoonlijke financiën

Om de afweging te maken voor welke autoverzekering het best past bij jouw auto en situatie, is het ook een goed idee om te kijken naar je financiële middelen. Heb je bijvoorbeeld aardige pot spaargeld? Dan kun je kiezen voor wat meer risico en is het wellicht slimmer om voor een polis met minder uitgebreide dekking en dus een lagere maandpremie te kiezen. Eventuele schade aan je auto kun je dan namelijk eenvoudiger zelf betalen. Kies dan voor een WA dekking, eventueel in combinatie met Beperkt Casco.

Dekking en gebruik van je auto

Stel jezelf ook de vraag hoe belangrijk een volledige dekking in jouw persoonlijke situatie is? Maak je intensief gebruik van je auto? Hoeveel dagen per week ga je de weg op? Hoe vaak gebruik je de auto, veel of slechts af en toe? Gebruik je hem met grote regelmaat en ben je nogal afhankelijk van je auto, kies dan voor een uitgebreidere dekking: de Beperkt casco of de Volledig Casco.

Als je je auto echter minder vaak gebruikt, is een WA verzekering (met eventueel Beperkt Casco) wellicht een slimmere keuze. Check ook altijd de autoverzekering polisvoorwaarden in detail. Vervangend vervoer wordt bijvoorbeeld niet door alle verzekeraars op dezelfde manier gedekt.

Autoverzekering: premies en voorwaarden vergelijken?

Weet je op basis van deze informatie welke soort verzekering bij jou past? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen op zowel premie als voorwaarden en vind de beste deals voor een autopolis die bij jouw situatie past!

Goedkoopste autoverzekeringen Top 5 Juli 2024

Een autoverzekering vergelijken komt vaak neer op het zoeken naar de laagste verzekeringspremie. Maar naast dat de basisverzekering goedkoop moet zijn, is het ook belangrijk dat de voorwaarden aansluiten bij je wensen. Netpolis heeft de goedkoopste autoverzekeringen in juli 2024 voor je op een rijtje gezet. Maak gebruik van onze vergelijker om de laagste prijs voor jouw specifieke situatie te berekenen. Wij hebben 100% laagsteprijsgarantie.

Verzekeraar Dekkingsvorm Eigen risico Maandpremie
Inshared WA n.v.t € 8,87
Centraal Beheer WA n.v.t € 11,62
Univé WA n.v.t € 13,60
ASR Ik kies zelf WA n.v.t € 14,21
Bovemij WA n.v.t € 18,18

Laatste update tabel: 4-7-2024. * De premies zijn gebaseerd op een persoon rijdend in een Toyota Yaris van 3 jaar oud. Het betreft een vrouw van 36 jaar oud, woonachtig in Heerenveen met 16 schadevrije jaren en rijdt 7500 km/jaar. De berekening is gemaakt met de vergelijker van Netpolis.nl
Verzekeraar Dekkingsvorm Eigen risico Maandpremie
Inshared All-Risks € 135,- € 21,84
ASR Ik kies zelf All-Risks € 250,- € 25,12
Centraal Beheer All-Risks € 300,- € 27,68
OHRA All-Risks € 300,- € 28,06
Nationale-Nederlanden All-Risks € 300,- € 31,16

Autoverzekering veelgestelde vragen

Moet een autoverzekeraar mij altijd accepteren?

Nee, verzekeraars bepalen zelf of zij iemand accepteren als klant. Het acceptatiebeleid verschilt daarbij per verzekeraar. Wel is er voor mensen die niet door reguliere verzekeraars geaccepteerd worden, een verzekeringsvangnet. De Vereende (voorheen Rialto) verzekert mensen die vanwege een schadeverleden of vanwege veroordelingen (bijvoorbeeld vanwege rijden onder invloed van alcohol) niet bij een andere autoverzekeraar terechtkunnen. De premie bij De Vereende is daardoor wel aanzienlijk hoger dan bij reguliere verzekeraars. De Vereende beoordeelt elke situatie afzonderlijk, maar ook zij zijn niet verplicht om iemand te accepteren als verzekerde. Concreet betekent dit meestal dat iemand die ook door De Vereende (Rialto) geweigerd wordt, niet meer aan het gemotoriseerde verkeer mag deelnemen.

Betekent Voorlopige dekking dat ik definitief verzekerd ben?

Via onze site kun je direct een voorlopige dekking aanvragen. Dat betekent dan nog niet dat je definitief als verzekerde bent geaccepteerd. Wel ben je dan in principe verzekerd voor eventuele schade totdat je verzekering definitief is of toch afgewezen wordt.

De voorlopige dekking kan door de verzekeraar ook weer ingetrokken worden, bijvoorbeeld als blijkt dat er bij de aanvraag onjuiste gegevens zijn opgegeven of als er zaken die van belang zijn voor de verzekering, zijn verzwegen. In dat geval zal de verzekeraar de schade die is ontstaan in de periode van de voorlopige dekking in de meeste gevallen niet vergoeden.

Kan ik bij Netpolis mijn verzekering in termijnen betalen?

Betalen in termijnen is altijd mogelijk bij Netpolis. Bij de meeste verzekeraars kun je kiezen uit betaling per maand of jaar. Soms is het ook mogelijk om per kwartaal of halfjaar te betalen. Uit kostenoverwegingen is bij maand- of kwartaalbetaling wel een machtiging voor automatische afschrijving verplicht.

Ik heb een tweede auto voor mijn partner gekocht, deze wil ik ook bij Netpolis verzekeren. Kan dat?

No-claim korting is persoonlijk en niet overdraagbaar. Om je partner toch van de voordelige Netpolis verzekeringen te laten profiteren, hanteren wij een SuperStartKorting die kan oplopen tot 75%. Speciaal voor een tweede auto krijg je een extra korting. Dat betekent dat je partner zich ook zeer voordelig kan verzekeren bij Netpolis.Daarnaast heeft Netpolis een unieke auto verzekering voor het verzekeren van je tweede auto, de AutoErbijPolis. Een speciale verzekering voor de kleinere tweede auto binnen het gezin. De premie voor deze autoverzekering kun je berekenen door het invullen van de gegevens in onze premie calculator.

Is een autoverzekering wettelijk verplicht?

In Nederland ben je wettelijk verplicht om je auto te verzekeren zodra het kenteken op je naam staat. Vanaf het moment dat de auto op naam is gesteld, zijn je gegevens bekend bij het RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer). Je bent dan minimaal verplicht om een WA-dekking voor de auto af te sluiten. Let op: ook als je een auto hebt gekocht en de dealer heeft deze al op naam gezet, dan dien je dus een verzekering voor het voertuig aan te vragen. Ook al staat de auto wellicht nog bij de dealer.

Kan ik een autoverzekering afsluiten op naam van mijn ouders?

Als jongere een autoverzekering afsluiten op naam van je ouders klinkt interessant. Ouders denken vaak ten onrechte dat hun kind kan profiteren van de schadevrije jaren die de ouders hebben opgebouwd. Formeel is dit echter niet mogelijk: als een auto op jouw naam staat, dan mag de autoverzekering in principe alleen door jou persoonlijk worden afgesloten.Het is echter wel mogelijk om als jongere bijgeschreven te worden als regelmatige bestuurder op de polis van je ouder(s). Helaas levert dit je bijzonder weinig voordelen op, omdat de premie wordt bepaald op basis van de gegevens van de regelmatige bestuurder. Daarnaast bouw je geen schadevrije jaren op omdat de polis niet op jouw naam staat.

Nieuws over autoverzekeringen

Besparen autoverzekering

5 Tips om te besparen op je autoverzekering

8 mei 2024 Netpolis zet zich voortdurend in om je verzekeringskosten zo laag mogelijk te houden. Naast onze goedkope autoverzekeringen hebben wij ook enkele tips om te besparen op je autoverzekering. Waardevolle...
Lees verder »

25 jaar online verzekeren

25 jaar online verzekeren; de voordelen en nadelen

9 oktober 2023 Netpolis bestaat dit jaar 25 jaar en daarmee mogen we gerust zeggen dat we zijn uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van verzekeren via internet. In 1998, toen internet nog in de kinderschoenen...
Lees verder »

Vakantie met auto tips tricks

Op vakantie met de auto - tips & tricks

27 juli 2023 De zomervakantie staat weer voor de deur, tijd om er op uit te trekken. Met de bus, het vliegtuig of misschien wel met de auto. Als je kiest voor een autovakantie dan geven we je in dit artikel een aantal...
Lees verder »

Speciale autoverzekering voor je auto

Naast de gewone WA, Beperkt Casco en Volledig Casco (Allrisk) auto autoverzekeringen, kun je bij Netpolis ook terecht voor enkele andere unieke autoverzekeringen. Sommige bijzondere situaties vragen namelijk om een ander soort autoverzekering.

Verzekeringspremie en bestelautoverzekering

Als je een auto wilt verzekeren die op naam van je zaak staat, dan ben je bij Netpolis ook aan het juiste adres. Dat werkt zo: met onze bestelautoverzekering verzeker je je auto bij de goedkoopste verzekeraar. Bij onze bestelautoverzekering kun je kiezen uit verschillende soorten autoverzekeringen. Zo bepaal je zelf de risico's en premie. Lees hier meer informatie over de voorwaarden en premie van onze bestelautoverzekering.

Jongeren autoverzekering

Als jongere betaal je vaak een extra hoge premie vanwege het hogere risico op schade. Jongeren kunnen via de Netpolis heel eenvoudig hun premie berekenen en een goedkope autoverzekering afsluiten. Je komt in aanmerking voor de jongeren autoverzekering als je jonger bent dan 25 jaar.

Bij een (vrijwel) nieuwe auto kun je kiezen voor de WA, WA Beperkt Casco of Volledig Casco voor jongeren. Daarnaast is er voor jongeren de optie om te kiezen voor alleen een WA autoverzekering of deze aan te vullen met een Beperkt Casco verzekering. Zo vind je vanzelf de autoverzekering met de laagste premie voor jongeren.

Oldtimer verzekering

Als eigenaar van een oldtimer wil je graag goed verzekerd zijn. Daarom kies je voor een autoverzekering op maat. Een oldtimerverzekering is hier optimaal op ingesteld. Onze oldtimer autoverzekering zorgt ervoor dat je oldtimer naast een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) ook volledig Casco verzekerd is. Zo werk dat bij ons, je komt als consument bij eventuele schade niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Hier vind je meer informatie over onze oldtimer autoverzekering. Bereken de premie en bekijk hoeveel je kunt besparen op je huidige premie.

Tweede auto verzekering

Heb je binnen je gezin te maken met een tweede, kleinere auto die je ook graag wilt verzekeren? Ook dat kan via Netpolis, met de speciale AutoErbijPolis autoverzekering. Een tweede auto kan bij Netpolis heel voordelig worden verzekerd. Het maakt voor het afsluiten van deze verzekering niet uit waar de eerste auto verzekerd is. Dankzij de vaste maandelijkse premie weet je precies waar je aan toe bent.

Lees meer over de tweede auto verzekering en ontdek of je tweede auto in aanmerking komt voor de goedkope AutoErbijPolis.

Contact opnemen met Netpolis

Hulp nodig met je nieuwe of bestaande verzekering? 24/7 klantenservice.

Klantenservice online
Antwoord binnen 4 uur
post@netpolis.nl
Antwoord binnen 1 werkdag
WhatsApp
Antwoord binnen 30 minuten
Vul in en bereken je voordeel:
Postcode
Huisnr
Toevoeging
Geboortedatum
Kamer van Koophandel 02073737 AFM Wft vergunning 12011322 KiFiD Aangesloten bij het KiFiD
Netpolis.nl maakt gebruik van cookies

Om onze website te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Kies hieronder welke cookies we mogen plaatsen. Onze noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de website te verbeteren. Wil je de beste ervaring? Kies dan voor alle cookies. Meer informatie vind je in onze cookie policy.