Direct verzekeren na acceptatie direct rijden
Bespaar tot 50% op je huidige autopremie
14 dagen bedenktijd niet tevreden? geld terug

Autoverzekering goedkoper? Vergelijk je premie!

Wil je weten welke autoverzekering het beste past bij jouw situatie en budget? Vergelijk dan nu alle autoverzekeringen en bespaar tot honderden euro’s per jaar! Verzekeringen zijn er immers in verschillende soorten en maten, met verschillende polisvoorwaarden en soorten dekking. Heb je een wettelijk verplichte WA-autoverzekering nodig of wil je ook nog aanvullende verzekeringen vergelijken? Weeg dus goed af wat voor jouw situatie de beste keuze is zodat je met een gerust hart de weg op gaat met de voordeligste premie.

Twijfel je nog over welke autoverzekering het beste bij jouw past? Of ben je benieuwd welke factoren van invloed zijn op de premie van je verzekering? Hieronder vind je alle benodigde informatie om een weloverwogen keuze te maken:

De beste dekking voor een goede autoverzekering:

Soorten autoverzekeringen

In Nederland kun je kiezen uit drie hoofdverzekeringen voor het verzekeren van je auto:

  • All-Riskverzekering ofwel Volledig Cascoverzekering
  • Beperkt Cascoverzekering
  • WA-autoverzekering

Als je een Volledig Casco (All-Risk) verzekering of een Beperkt Cascoverzekering afsluit, sluit je daarbij ook altijd een wettelijk verplichte Aansprakelijkheidsverzekering af, de zogenoemde WA autoverzekering. Met een WA-verzekering verzeker je je voor schade die jij aan anderen veroorzaakt. Je kunt er ook voor kiezen de WA-verzekering uit te breiden met de aanvullende dekkingen zoals de Beperkt Casco verzekering of de Volledig Casco (All Risks) verzekering. Je kunt je daarmee volledig of gedeeltelijk extra verzekeren voor schade aan je eigen auto.

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)

Met een WA-autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt. De aan anderen veroorzaakte schade is gedekt tot een bij wet vastgesteld bedrag in het desbetreffende land waar je de schade veroorzaakt hebt. In Nederland is dit bijvoorbeeld € 2.500.000.

Het grote verschil tussen enkel een WA-dekking en een WA-verzekering in combinatie met een aanvullende dekking zoals Beperkt Cascoverzekering of Volledig Casco (Allrisks)verzekering is dat je met een WA-dekking alleen verzekerd bent voor schade die jij bij anderen veroorzaakt. Als jij aansprakelijk bent, wordt de schade aan je eigen auto dus niet vergoed. Alleen op de Beperkt Cascoverzekering of Volledig Casco (allrisk)verzekering is er dekking voor schade aan je eigen auto.

Voor nieuwere auto’s is het verstandig om te kiezen voor een aanvullende dekking op de WA-verzekering. Heb je een ouder model auto, dan is alleen een WA-verzekering wellicht een betere en goedkopere optie.

In Nederland is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht. Je moet deze dus altijd afsluiten. Voor deze wettelijk verplichte WA verzekering hoef je niet teveel te betalen, je kunt namelijk kiezen voor de voordeligste autoverzekering die voldoet aan de wettelijke plicht.

Beperkt casco verzekering

Met de Beperkt Casco verzekering kies je voor de gulden middenweg. Naast de dekking voor WA-verzekering voor schade aan anderen, verzeker je je met Beperkt Casco gedeeltelijk voor diverse soorten schade aan je eigen voertuig, dat is wel wat minder dan bij een Volledig Casco (Allrisk) polis.

De Beperkt Cascoverzekering dekt schade aan je auto als gevolg van natuur- en stormrampen, inbraak, diefstal, brand en explosies. Ook ruitschade en botsing met dieren wordt vergoed bij een Beperkt Casco verzekering. Het belangrijkste verschil met het afsluiten van alleen een WA-autoverzekering en een WA Beperkt Casco is dat je met de Beperkt Cascoverzekering ook schade kunt claimen bij andere soorten schade aan je eigen auto.

Bij de Volledig Casco verzekering wordt schade ontstaan door bijvoorbeeld slippen, botsing, omslaan of te water raken door eigen toedoen wel vergoed, bij de Beperkte Casco verzekering kun je hier geen vergoeding voor claimen.

All-Risks verzekering (Volledig Casco)

Wil je een volledige dekking voor alle soorten schade? Ga dan voor een Volledig Casco verzekering, ook wel Casco verzekering of Allrisk autoverzekering genoemd. De WA en Volledig Casco (All-Risk) verzekering bestaat uit de wettelijk verplichte WA dekking op grond waarvan de schade wordt vergoed die jij aan anderen veroorzaakt. Daarnaast heb je dan een volledig casco verzekering voor een uitgebreide dekking voor schade aan je eigen auto.

Waarom een Volledig Casco (Allrisk)? De All Risk verzekering zorgt ervoor dat je nieuwe auto of bijna nieuwe auto (occasion) van enkele jaren oud volledig verzekerd is, zodat je zonder zorgen de weg op kunt. Zo ben je met een Volledig Casco verzekering verzekerd bij schade aan je auto, veroorzaakt door storm of andere slechte weersomstandigheden, net zoals bij een Beperkt Casco verzekering. Daarnaast zijn ruitschade en het eventuele vervoer van je auto naar jouw reparateur ook gedekt. Verder ben je ook goed verzekerd als er sprake is van schade aan jouw auto ontstaan door brand, explosies, diefstal of inbraak.

Het belangrijke verschil met een Beperkt Cascoverzekering is dat je met een Volledig Casco verzekering een uitgebreide dekking hebt omdat er ook dekking is voor overige soorten schade, zoals jouw eigen schade bij een botsing, slippen, omslaan en te water raken. Ook andere schade die door plotselinge oorzaken van buitenaf ontstaat vallen onder de dekking van de Volledig Casco (Allrisks) verzekering.

De beste auto verzekering kies je zo:

Om een geschikte autoverzekering te vinden, is het verstandig om een aantal zaken tegen elkaar af te wegen. Bijvoorbeeld, gaat het om een nieuwe auto, een auto van een jaar oud of om een oudere auto? En heb je de auto op afbetaling gekocht? Ook speelt de vraag mee of je de auto veel of weinig gebruikt. Niet iedereen heeft dezelfde autopolis nodig en daarom hebben we enkele handige tips voor de soorten dekking voor je op een rijtje gezet. In sommige gevallen is alleen een WA-verzekering namelijk al voldoende, in andere gevallen kun je beter voor een auto verzekering met een uitgebreidere dekking kiezen.

Nieuwe of tweedehands auto?

De leeftijd van je auto speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een passende autoverzekering. Heb je een oudere auto, dan heb je genoeg aan een WA-verzekering. Verzekeraars kijken namelijk naar de dagwaarde van de verzekerde auto en bij een oude auto wordt vaak nog maar weinig vergoed. Voor een volledig nieuwe auto of een jonge occasion is een Volledig Casco (All-Risk) autoverzekering of een verzekering met Beperkt Casco een betere keus. Schade aan jongere auto's kan namelijk behoorlijk hoog oplopen. In dat geval ben je dus liever uitgebreider verzekerd.

Als je auto jonger is dan 6 jaar dan raden we aan om voor een Volledig Casco verzekering te gaan. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud, dan is Beperkt Casco vaak het beste. Is je auto ouder dan 10 jaar? Dan is een WA-verzekering meestal de beste keus.

Is je auto gefinancierd

Heb je een (nieuwe) auto gekocht op afbetaling of heb je geld moeten lenen voor een auto, kies dan liever voor een WA-polis met een Cascoverzekering. Dus sluit dan naast de WA-autoverzekering ook één van de aanvullende verzekeringen af zoals een Beperkt Casco verzekering of een Volledig Cascoverzekering. Het is namelijk erg vervelend als je al maandelijks voor je auto betaalt en vervolgens ook nog eens een opgelopen schade uit eigen zak zou moeten betalen.

Hoogte van het eigen risico

Bij het vergelijken van autoverzekeringen, kijk je natuurlijk ook naar de bijbehorende premie. In veel gevallen kun je bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een hoger eigen risico, waarmee je premie kunt besparen. Want een hoger eigen risico leidt vaak tot een lagere premie. Ook op die manier kun je besparen op het verzekeren van je auto.

Hoeveel spaargeld heb je

Om de afweging te maken voor welke autoverzekering het best past bij jouw auto en situatie, is het ook een goed idee om te kijken naar je financiële middelen. Heb je bijvoorbeeld aardige pot spaargeld? Dan kun je kiezen voor wat meer risico en is het wellicht slimmer om voor een polis met minder uitgebreide dekking en dus een lagere maandpremie te kiezen. Eventuele schade aan je auto kun je dan namelijk eenvoudiger zelf betalen. Kies dan voor een WA dekking, eventueel in combinatie met Beperkt Casco verzekering.

Noodzaak van een goede dekking

Stel jezelf ook de vraag hoe belangrijk een volledige dekking in jouw persoonlijke situatie is? Maak je intensief gebruik van je auto? Hoeveel dagen per week ga je de weg op? Hoe vaak gebruik je de auto, veel of slechts af en toe? Gebruik je hem met grote regelmaat en ben je nogal afhankelijk van je auto, kies dan voor een uitgebreidere dekking: de Beperkt casco of de Volledig Casco.

Als je je auto echter minder vaak gebruikt, is een WA autoverzekering (met eventueel Beperkt Casco verzekering) wellicht een slimmere keuze. Check ook altijd de polisvoorwaarden in detail. Vervangend vervoer wordt bijvoorbeeld niet door alle verzekeraars op dezelfde manier gedekt.

Vergelijk premies en voorwaarden

Weet je op basis van deze informatie welke soort verzekering bij jou past? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen op zowel premie als voorwaarden en vind de beste deals voor een autopolis die bij jouw situatie past!

Top 5 goedkoopste autoverzekeringen Oktober 2022

Een autoverzekering vergelijken komt vaak neer op het zoeken naar de laagste premie. Maar naast dat de verzekering goedkoop moet zijn, is het ook belangrijk dat de voorwaarden aansluiten bij je wensen. Netpolis heeft de goedkoopste verzekeringen in oktober 2022 voor je op een rijtje gezet. Maak gebruik van onze vergelijker om de premies voor jouw specifieke situatie te berekenen.

* De premies zijn gebaseerd op een persoon rijdend in een Toyota Yaris van 3 jaar oud. Het betreft een vrouw van 32 jaar oud, woonachtig in Nijverdal met 10 schadevrije jaren en rijdt 7500 km/jaar. De berekening is gemaakt met de vergelijker van Netpolis.nl
Verzekeraar Dekkingsvorm Eigen risico Maandpremie
Nationale-Nederlanden All-Risks € 300,- € 29,15 bereken je premie
FBTO All-Risks € 300,- € 30,87 bereken je premie
Allianz Direct All-Risks € 250,- € 31,79 bereken je premie
ASR Voordeelpakket All-Risks € 250,- € 33,86 bereken je premie
Inshared All-Risks € 135,- € 37,34 bereken je premie

Nieuws over autoverzekeringen

Situatie in oekraine en verzekeringen

Situatie in Oekraïne en verzekeringen

14 juli 2022 De oorlog in Oekraïne duurt inmiddels al een aantal maanden en een einde is helaas nog niet in zicht. Misschien ken je inmiddels mensen die gevlucht zijn voor het geweld en wil je ze helpen. Dat...
Lees verder »

Directe schade afhandeling dsa

Directe Schade Afhandeling (DSA)

21 juni 2022 Het protocol DSA ( Directe SchadeAfhandeling ) werd in 2021 geïntroduceerd. In dit artikel gaan we dieper in op wat het exact voor je doet, maar het belangrijkste om te weten is dat een schade afhandelen...
Lees verder »

Hybride auto goedkoper verzekering

Is een hybride auto goedkoper in de verzekering?

12 november 2021 In de afgelopen jaren zien we een duidelijke stijging van hybride auto’s in Nederland. Op 1 januari 2018 telde Nederland bijna 120.000 hybride auto’s. Naast de sterke groei van hybride auto’s zien we...
Lees verder »

Speciale verzekeringen voor je auto

Naast de gewone WA, Beperkt Casco en Volledig Casco (Allrisk) auto verzekeringen, kun je bij Netpolis ook terecht voor enkele andere unieke autoverzekeringen. Sommige bijzondere situaties vragen namelijk om een ander soort autoverzekering.

Bestelautoverzekering

Als je een auto wilt verzekeren die op naam van je zaak staat, dan ben je bij Netpolis ook aan het juiste adres. Met onze bestelautoverzekering verzeker je je bedrijfsauto bij de goedkoopste verzekeraar. Bij deze bestelautoverzekering kun je ook kiezen uit wettelijke aansprakelijkheid WA, Beperkt Casco of Volledig Casco. Zo bepaal je zelf de risico's en premie. Lees hier meer informatie over de voorwaarden en premie van onze bestelautoverzekering.

Jongeren autoverzekering

Als jongere betaal je vaak een extra hoge premie vanwege het hogere risico op schade. Jongeren kunnen via de Netpolis heel eenvoudig hun premie berekenen en een goedkope autoverzekering afsluiten. Je komt in aanmerking voor de jongeren verzekering als je jonger bent dan 25 jaar.

Bij een (vrijwel) nieuwe auto kun je kiezen voor de WA, WA Beperkt Casco of Volledig Casco voor jongeren. Daarnaast is er voor jongeren ook de optie om te kiezen voor alleen een WA auto-verzekering of deze aan te vullen met een Beperkt Casco verzekering. Zo vind je vanzelf de autoverzekering met de laagste premie voor jongeren.

Oldtimer verzekering

Als eigenaar van een oldtimer wil je graag goed verzekerd zijn. Daarom kies je voor een autoverzekering op maat. Een oldtimerverzekering is hier optimaal op ingesteld. Onze oldtimerverzekering zorgt ervoor dat je oldtimer naast een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) ook volledig Casco verzekerd is. Zo kom je bij eventuele schade niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Hier vind je meer informatie over onze oldtimer verzekering. Bereken de premie en bekijk hoeveel je kunt besparen op je huidige premie.

Tweede auto verzekering

Heb je binnen je gezin te maken met een tweede, kleinere auto die je ook graag wilt verzekeren? Ook dat kan via Netpolis, met de speciale AutoErbijPolis. Een tweede gezinsauto kan bij Netpolis heel voordelig worden verzekerd. Het maakt voor het afsluiten van deze verzekering niet uit waar de eerste auto verzekerd is. Dankzij de vaste maandelijkse premie weet je precies waar je aan toe bent.

Lees meer over de tweede auto verzekering en ontdek of je tweede auto in aanmerking komt voor de goedkope AutoErbijPolis.

Contact opnemen met Netpolis

Hulp nodig met je nieuwe of bestaande verzekering? 24/7 klantenservice.

Klantenservice online
Antwoord binnen 4 uur
post@netpolis.nl
Antwoord binnen 1 werkdag
WhatsApp
Antwoord binnen 30 minuten
Vul in en bereken je voordeel:
Postcode
Huisnr
Toevoeging
Geboortedatum
Netpolis.nl maakt gebruik van cookies

Om onze website te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Kies hieronder welke cookies we mogen plaatsen. Onze noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de website te verbeteren. Wil je de beste ervaring? Kies dan voor alle cookies. Meer informatie vind je in onze cookie policy.