Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Autoverzekering tot 50% goedkoper

Autoverzekering van Netpolis: Volop Voordeel!

Autoverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten, maar welke autoverzekering past nu het beste bij jou? Heb je alleen een wettelijk verplichte WA-verzekering nodig of ook aanvullende autoverzekeringen? Naast de verschillende soorten verzekeringen, zijn er ook nog verschillende verzekeraars met verschillende polisvoorwaarden en met verschillende soorten dekking. Vergelijk daarom de verschillende autoverzekeringen en aanvullende dekkingen bij Netpolis. Maak een weloverwogen keuze zodat je goed verzekerd bent. Zo kun je tot wel honderden euro’s per jaar besparen.

Weet jij al wat voor autoverzekering je wilt? Vul onderstaand het kenteken en jouw persoonlijke gegevens in en bereken direct je voordeel!

Weet je nog niet zeker wat voor autoverzekering je moet afsluiten? Lees dan onderstaande eens goed door, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken om goed verzekerd te zijn. Je vindt hier informatie over onder andere:

Soorten autoverzekeringen

In Nederland bestaan drie hoofdverzekeringen voor het verzekeren van je auto, de All-Riskverzekering ofwel Volledig Cascoverzekering, de Beperkt Cascoverzekering en de WA-autoverzekering. Wanneer je een volledig casco (all-risk) verzekering of een beperkt cascoverzekering sluit, sluit je daarbij ook altijd een wettelijk verplichte Aansprakelijkheidsverzekering, oftewel WA autoverzekering.

Met een WA-autoverzekering ben je verzekerd voor schade die jij anderen veroorzaakt. Je kunt er voor kiezen de WA-verzekering uit te breiden met de aanvullende dekkingen zoals de Beperkt Casco verzekering of de Volledig Casco (all risks) verzekering. Afhankelijk van de door jou gekozen autoverzekering ben je alléén verzekerd voor schade die je aan anderen veroorzaakt, of ben je daarnaast ook nog volledig of gedeeltelijk verzekerd voor schade aan jouw eigen auto.

WA Autoverzekering

Met de WA-autoverzekering ben je verzekerd voor de schade die jij met jouw auto aan anderen veroorzaakt. De aan anderen veroorzaakte schade is gedekt tot een bij wet vastgesteld bedrag in het desbetreffende land. In Nederland is dit bijvoorbeeld € 2.500.000. Het grote verschil tussen enkel een WA-autoverzekering en een WA-verzekering in combinatie met een aanvullende dekking zoals Beperkt Cascoverzekering of Volledig Casco (allrisks)verzekering is dat je op een WA autoverzekering alleen dekking hebt voor schade die jij bij anderen veroorzaakt. Indien jij aansprakelijk bent, wordt schade aan jouw eigen auto dus niet vergoed. Alleen op de Beperkt Cascoverzekering of Volledig Casco (allrisk)verzekering is er dekking voor schade aan jouw eigen auto. 

Wil je een autoverzekering afsluiten voor een nieuwere auto, dan doe je er vaak beter aan te kiezen voor een aanvullende autoverzekering op de WA-verzekering. Gaat het echter om een ouder model auto, dan is alleen een WA-verzekering vaak interessanter.

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is in ons land wettelijk verplicht. Dat betekent dat je deze móet afsluiten. Voor de wettelijk verplichte WA autoverzekering hoef je niet teveel te betalen, je kunt kiezen voor een goedkope autoverzekering die voldoet aan de wettelijke plicht.

Beperkt Casco Autoverzekering

Wil je uitgebreidere dekking dan alleen een WA-verzekering die enkel de schade vergoedt die je aan anderen veroorzaakt, maar ook weer minder verzekeren dan de volledig casco All Risk autoverzekering? Kies dan voor de gulden middenweg: de Beperkt Casco verzekering. Met deze beperkte casco verzekering ben je namelijk goed verzekerd voor diverse soorten schade aan jouw eigen voertuig, zij het in iets mindere mate dan bij de Volledig Casco (allrisk) autoverzekering.

De beperkt cascoverzekering vergoedt schade aan jouw auto als gevolg van natuur,- en stormrampen, inbraak, diefstal, brand en explosies. Ook ruitschade en botsing met dieren wordt vergoed bij een beperkt casco verzekering. Het belangrijkste verschil met het afsluiten van alleen een WA-autoverzekering ten opzichte van een WA beperkt casco is dat je met de beperkt cascoverzekering ook schade kunt claimen bij veel soorten schade aan je eigen auto. Het verschil tussen de beperkte casco verzekering en de Volledig Casco (allrisk) autoverzekering is dat je bij de Beperkt Casco verzekering géén schadevergoeding voor eigen schade kunt claimen bij schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een botsing, slippen, omslaan of te water raken en bij de volledig casco verzekering wel.

All-Risk Autoverzekering (Volledig Casco)

Met een volledig casco verzekering, die ook wel een autoverzekering allrisk verzekering of casco verzekering wordt genoemd, ben jij volledig en goed verzekerd. De wa en volledig casco (All-Risk) verzekering bestaat uit de wettelijk verplichte WA dekking op grond waarvan de schade wordt vergoed die jij aan anderen veroorzaakt en een volledig casco verzekering voor een uitgebreide dekking voor schade aan jouw eigen auto.

Waarom een volledig casco (allrisk)? De All Risk verzekering zorgt ervoor dat jouw nieuwe auto of bijna nieuwe auto (occasion) van enkele jaren oud volledig verzekerd is, zodat je met een gerust hart de weg op kunt. Zo ben je met een volledig cascoverzekering (net zoals bij een Beperkt Casco verzekering) verzekerd bij schade aan je auto, veroorzaakt door storm of andere slechte weersomstandigheden. Daarnaast worden ruitschade en het eventuele vervoer van jouw auto naar een andere locatie ook vergoed en ben je ook goed verzekerd als er sprake is van schade aan jouw auto ontstaat door brand, explosies, diefstal of inbraak.

Het belangrijke verschil met een Beperkt Cascoverzekering is dat je met een volledig casco verzekering een uitgebreide dekking hebt omdat er ook dekking is voor overige soorten schade, zoals jouw eigen schade bij een botsing, slippen, omslaan en te water raken. Ook andere schade die door plotselinge oorzaken van buitenaf ontstaat vallen onder de dekking van de Volledig Casco (allrisks) verzekering.

Dekkingsoverzicht

Per verzekeringssoort of type dekking ben je verzekerd voor verschillende zaken. Niet elke beperkte casco of volledig casco autoverzekering heeft dezelfde dekking. In onderstaande tabel tref je een overzicht van welk type schade er bij de verschillende soorten dekkingen van de diverse autoverzekeringen nu precies goed verzekerd is.

Overzicht dekkingen

Een volledig overzicht van de dekkingen vind je in de polisvoorwaarden autoverzekering. Netpolis accepteert geen lesauto's, verhuurauto's, taxi's en voertuigen van koeriersdiensten en sneldiensten.

Schade aan anderen:
Onder schade aan anderen wordt alle schade aan zaken of personen verstaan, die door jouw schuld aan (het voertuig van) anderen is veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding met een andere auto, die jij veroorzaakt. De schade die daarbij aan de desbetreffende auto ontstaat kan op je (WA-)verzekering worden verhaald.

Brand, explosie en kortsluiting:
Zowel bij de volledig casco (allrisk) autoverzekering als de beperkt casco autoverzekering is er dekking voor schade die wordt veroorzaakt in geval van een brand, een explosie of bij kortsluiting. Dus er is dekking wanneer jouw voertuig schade lijdt, doordat er in of om jouw voertuig brand ontstaat, jouw voertuig betrokken is bij een explosie of wanneer er sprake is van kortsluiting. (Een terroristische bomaanslag valt hier echter buiten en wordt in vrijwel alle gevallen vergoed door de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden, de NHT).

Diefstal, inbraak, joyriding:
Volledig casco en beperkt casco bieden dekking voor schade als gevolg van diefstal, inbraak of joyriding. De dekking geldt voor schade die aan jouw voertuig is toegebracht, wanneer deze is gestolen, inbraakschade heeft en er daarbij spullen zijn gestolen of wanneer iemand ermee is gaan joyriden. Voor diefstaldekking is een alarmsysteem van een bepaalde klasse overigens meestal wel een vereiste. (Daarnaast wordt bij diefstal van je autosleutels schade niet bij alle verzekeraars vergoed, kijk hiervoor goed in de polisvoorwaarden).

Ruitbreuk:
Schade aan jouw autoruiten als gevolg van een ongeval, een opspattend steentje of enige andere reden buiten jouw schuld, wordt vergoed wanneer je een Volledig casco (allrisk) of Beperkt Casco Autoverzekering hebt afgesloten. In geval van klein herstel of totale vervanging van de ruit, kun je deze kosten dan declareren.

Aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren:
De schade die wordt veroorzaakt door een aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren is gedekt op een volledig casco of beperkt cascoverzekering. Bijvoorbeeld: kosten voor het herstellen van een deuk of lakbeschadiging als direct gevolg van een aanrijding met een hert, worden vergoed.

Overstroming, aardbeving, storm en hagel:
Schade veroorzaakt door overstromingen, aardbevingen, storm en hagel kun je op jouw autoverzekering verhalen, indien je een volledig casco of beperkt cascoverzekering hebt afgesloten. Voorbeeld: het dak van jouw auto raakt beschadigd doordat er tijdens een zware storm een boom op terechtkwam, of door een hevige hagelbui.

Neerstortende vliegtuigen:
In het geval dat er een vliegtuig, of een onderdeel daarvan neerstort en de impact daarvan of het object zelf schade aan jouw auto heeft veroorzaakt, heb je recht op schadevergoeding als je een volledig casco of beperkt cascoverzekering hebt afgesloten.

Vervoer van de auto:
Is het noodzakelijk dat jouw auto door een sleepwagen of anderszins vervoerd wordt, dan dekt een WA plus volledig casco- of beperkt cascoverzekering dit. Voorbeeld: de auto kan na schade niet verder rijden en moet worden verplaatst naar een garage om gerepareerd te worden. (Schrammen en lakschade die bij dit vervoer ontstaan zijn echter op een Beperkt casco auto meestal niet verzekerd, wel op een volledig casco verzekering.

Botsen en omslaan:
Vergoeding van enige schade die jouw voertuig lijdt vanwege het botsen met andere voertuigen of objecten of vanwege het omslaan van het voertuig, ontvang je alleen als je naast de WA autoverzekering de aanvullende volledig casco hebt gesloten. Bijvoorbeeld: jouw auto is door jouw schuld betrokken bij een verkeersongeval waarbij sprake is van een botsing met een andere auto. (Een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld door slippen, valt hier ook onder).

Te water raken:
Wanneer jouw voertuig onverhoopt te water raakt, wordt de daardoor veroorzaakte schade vergoed als je een Volledig Casco (allrisk) verzekering hebt gesloten. Voorbeeld: je auto lijdt schade doordat je de macht over het stuur kwijtraakt en het voertuig in een sloot terechtkomt.

Andere van buiten komende onheilen:
Vrijwel alle schade die wordt veroorzaakt door andere oorzaken van buitenaf, die niet in het bovenstaande rijtje voorkomen, vallen onder de uitgebreide dekking van een volledig casco (All-Risk) autoverzekering. Hierbij gaat het om plotselinge, onvoorziene gebeurtenissen die hun oorsprong buiten het verzekerde voertuig hebben. (Wat hier precies onder wordt verstaan is niet bij alle verzekeraars hetzelfde, dus controleer hiervoor je polisvoorwaarden).

Heb je kunnen kiezen welke soort autoverzekering jij graag wil afsluiten? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen en vind de beste deals voor een autoverzekering die bij jou past!


Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Bij het kiezen uit de soorten dekking voor jouw autoverzekering komt het nodige kijken en dien je een aantal afwegingen te maken. Bijvoorbeeld, gaat het om een nieuwe auto, een auto van een jaar oud of om een oudere auto? En heb je de auto op afbetaling gekocht? Ook speelt de vraag mee of je de auto veel of weinig gebruikt.

Niet iedereen heeft dezelfde autoverzekering nodig en daarom zet Netpolis enkele handige tips voor de soorten dekking op een rijtje. In sommige gevallen is alleen een WA auto-verzekering namelijk al voldoende, in andere gevallen is het juist beter te kiezen voor een autoverzekering met een meer uitgebreide dekking.

Nieuwheid

De leeftijd van jouw auto speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een passende autoverzekering. Heb jij een oudere auto, dan heb je genoeg aan een WA-verzekering. Verzekeraars kijken namelijk naar de dagwaarde van de verzekerde auto en bij een oude auto wordt vaak nog maar weinig vergoed. Voor een jonge occasion of een volledig nieuwe auto is een volledig casco (All-risk) autoverzekering of een verzekering met beperkt casco daarentegen een betere keus. Schade aan jongere auto’s kan namelijk behoorlijk hoog oplopen. In dat geval ben je dus liever uitgebreider verzekerd.

In principe geldt hierbij dat het aan te raden is je auto, als deze jonger is dan 6 jaar Volledig Casco te verzekeren. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud, dan is Beperkt Casco vaak het beste en is je auto ouder dan 10 jaar, dan is een WA-verzekering meestal de beste keus.

Financiering

Heb jij een (nieuwe) auto gekocht op afbetaling of heb je geld moeten lenen voor een auto, kies dan liever voor een WA autoverzekering met een cascoverzekering: dus naast de WA-autoverzekering ook een aanvullende autoverzekering zoals een beperkt casco verzekering of een volledig cascoverzekering. Het is namelijk erg vervelend als je al maandelijks voor je auto betaalt en vervolgens ook nog eens een opgelopen schade zelf moet betalen.

Spaargeld

Wanneer je aan het overwegen bent welke autoverzekering het best past bij jouw auto en situatie, is het ook een goed idee om te kijken naar je financiële middelen. Beschik jij bijvoorbeeld over een aardige hoeveelheid spaargeld, dan kun je kiezen voor wat meer risico en is het wellicht slimmer om voor een autoverzekering met minder uitgebreide dekking en dus een lagere maandpremie te kiezen. Eventuele schade aan je auto kun je dan namelijk eenvoudiger zelf betalen. Kies dan voor een WA auto-verzekering, eventueel in combinatie met beperkt casco verzekering.

Noodzaak

Nog een belangrijk aspect dat je mee kunt nemen in je besluitvorming is de vraag hoe belangrijk een volledige dekking in jouw persoonlijke situatie is? Maak je intensief gebruik van je auto? Hoeveel dagen per week ga je de weg op? Gebruik je jouw voertuig slechts af en toe? Gebruik je hem met grote regelmaat en ben je nogal afhankelijk van je auto, kies dan voor een aanvullende autoverzekering: de Beperkt casco of de Volledig Casco.

Wanneer jij je auto echter minder vaak gebruikt, is een WA auto-verzekering (met eventueel beperkt casco verzekering) wellicht een slimmere keuze. Bekijk altijd ook de polisvoorwaarden, vervangend vervoer wordt bijvoorbeeld niet door alle verzekeraars hetzelfde gedekt.

Eigen risico

Wanneer je autoverzekeringen gaat vergelijken, kijk je natuurlijk ook naar de bijbehorende premie. In veel gevallen kun je bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een hoger eigen risico. Een verhoogd eigen risico kan een tip zijn om premie te besparen want dat leidt vaak tot een verlaging van de premie. Ook op die manier kun je besparen op je autoverzekering.

Heb je kunnen kiezen welke soort autoverzekering jij graag wil afsluiten? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen op prijs en kwaliteit en sluit de autoverzekering af die bij jou past!


Premiefactoren

Voor het vaststellen van jouw verzekeringspremie letten verzekeraars op een heel aantal verschillende (risico)factoren. Daarom zijn er ook bepaalde persoonlijke gegevens nodig om de premie voor de autoverzekering te kunnen berekenen. Dit zijn de zogeheten premiefactoren. Gegevens zoals jouw schadevrije jaren en het kenteken van jouw auto spelen als vanzelfsprekend een rol. Maar ook de persoonlijke gegevens zoals de regio waar je woont en hoelang je je rijbewijs al hebt, zijn factoren die worden meegenomen. Hieronder vind je een toelichting per factor, zodat je weet waarom je die voor verzekeraars belangrijke zaken moet opgeven:

Kenteken

Voor de premieberekening is het van belang om bepaalde eigenschappen van je auto te weten te komen. Daarom is het noodzakelijk dat jij voor het vergelijken van autoverzekeringen je kenteken eerst invult. De hoogte van de premie van jouw autoverzekering berekenen als je het kenteken (nog) niet weet kan ook, mits je het type auto maar weet. Klik hier als je de premie wilt berekenen voor een auto met onbekend kenteken .

Naast het merk en type van je auto wordt er gekeken naar de leeftijd van het voertuig. Op basis hiervan kan men namelijk bepalen wat de nieuwwaarde en dagwaarde van de auto zijn. Dit is namelijk van belang voor de eventueel uit te keren schadevergoeding en daarom van invloed op de te betalen premie.

Het gewicht van je auto is een andere factor die aan de hand van je kenteken wordt achterhaald. Hoe hoger het gewicht, hoe meer schade je auto in theorie kan veroorzaken en daarom is de premie voor een zware auto hoger dan die van een lichte auto.

Postcode

Wellicht vraag jij je af waarom je voor het berekenen van je premie je postcode moet invullen. Dit heeft te maken met de regio waar je woont. Verzekeraars letten namelijk op jouw woonomgeving, omdat verzekerden in bepaalde gebieden een grotere kans op schade lopen dan in andere gebieden. Jouw postcode geeft aan in welke regio jij woont en daarvan kan een verzekeraar checken of dit een regio is waarin vaker of juist minder vaak schades gemeld en geclaimd worden. Woon jij in een grote, drukke stad? Dan is de kans op schade groter dan wanneer je in een rustig klein dorpje woont. Sommige verzekeraars laten deze premiefactor zwaarder wegen dan anderen.

Geboortedatum

Bij het bepalen van de premie van je autoverzekering wordt niet alleen gekeken naar de leeftijd van je auto. Ook persoonlijke gegevens zoals jouw eigen leeftijd spelen hierbij een rol. Aan leeftijd worden namelijk enkele belangrijke zaken gekoppeld. Bepaalde leeftijdsgroepen (meestal jongeren tot 24 jaar en ouderen vanaf 65 jaar) lopen statistisch gezien meer kans op schade en vormen daarom voor de verzekeraar een groter risico. Daarom wordt er voor jouw premieberekening om je geboortedatum gevraagd.

Ben je jonger dan 25? Klik dan op Jongeren Autoverzekering voor meer informatie over onze autoverzekering voor jongeren.

Schadevrije jaren

Het is voor een verzekeraar belangrijk zicht te krijgen op het aantal schadevrije jaren dat je bij een eerdere verzekeringsmaatschappij hebt opgedaan. Daarom geef je bij het vergelijken van verschillende autoverzekeringen en voor het berekenen van je laagste premie van de autoverzekering op hoeveel schadevrije jaren je op dat moment hebt.

Wanneer je een aantal jaren zonder schade hebt gereden, zal je premie lager uitkomen dan wanneer je in voorgaande jaren veel schade hebt veroorzaakt en zodoende (bij je vorige verzekeraar) dus ook veel schadeclaims hebt ingediend. Dat je een jaar geen ongeluk hebt veroorzaakt betekent overigens niet per direct dat je dan 1 schadevrij jaar hebt. Je kunt namelijk voor een ongeluk meerdere schadevrije jaren verliezen en zodoende een negatief aantal schadevrije jaren hebben opgebouwd.

Weet je niet zeker hoeveel schadevrije jaren je hebt? Vraag dit dan allereerst na bij je huidige autoverzekeraar. Als je opgegeven schadevrije jaren niet overeenkomen met je werkelijke schadevrije jaren, dan loop je namelijk een grote kans dat je autoverzekering geweigerd wordt, of de premie een stuk duurder uitvalt.

Heb je meer dan 10 negatieve schadevrije jaren? Dan zijn weinig verzekeraars bereid je een autoverzekering aan te bieden vanwege het hoge risico. Kijk dan eens bij malusregistratie voor meer informatie hierover.

Kilometers per jaar

Het aantal kilometers dat jij per jaar rijdt speelt bovendien ook mee in het bepalen van je premie per maand. In principe zullen de kosten bij het afsluiten van een autoverzekering voor jou lager zijn wanneer je een kleiner aantal kilometers per jaar aflegt, zoals bijvoorbeeld minder dan 10.000 kilometer, dan wanneer je in een jaar meer dan 50.000 kilometer aflegt. Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans immers is dat je een keer schade rijdt en gebruik zult moeten maken van je autoverzekering.

Rijbewijs behaald op

Behalve de leeftijd van de bestuurder is ook het aantal jaar ervaring van die bestuurder een belangrijke factor waar door veel verzekeraars bij het berekenen van de premie van de autoverzekering naar gekeken wordt. Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je daarom aangeven wanneer jij je rijbewijs hebt gehaald. Bestuurders met meer ervaring achter het stuur, lopen statistisch gezien minder risico om schade te veroorzaken dan bestuurders met weinig rijervaring. Minder dan vijf jaar rijervaring wordt beschouwd als weinig rijervaring.

Ingangsdatum

De ingangsdatum, oftewel de datum waarop je nieuwe autoverzekering in gaat, vul je in om aan te geven vanaf welke dag de verzekering moet gaan gelden. Heb je nog een lopende autoverzekering bij een andere aanbieder, dan kun je einddatum van de huidige verzekering invullen. Houd in het geval van een langer lopende verzekering rekening met een daarvoor eventueel geldende opzegtermijn. De meeste autoverzekeringen lopen vanaf de ingangsdatum tot 12 maanden na die datum.

Betaling per maand/jaar

Je kunt bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse betalingstermijn. Hiermee geef je aan of je de verzekeringspremie per maand of per jaar wilt betalen. In bepaalde gevallen heb je ook de mogelijkheid om per kwartaal of per half jaar te betalen. Hierbij geldt dat hoe meer je vooruit betaald, hoe goedkoper je meestal uit bent.

Schuldschades

Het aantal schuldschades is het aantal ongelukken dat door jouw schuld is veroorzaakt en is gemeld bij de verzekeraar. Het gaat hierbij over het aantal schuldschades van de afgelopen vijf jaar. Deze factor weegt ook mee bij het berekenen van de hoogte van de premie van je autoverzekering. De premie zal lager zijn als er geen enkele sprake van schuldschade is, maar zal juist hoger zijn als je in de afgelopen jaren wel een of meerdere keren een ongeluk hebt veroorzaakt. In het laatste geval zul je namelijk eerder in een risicogroep worden geplaatst.

Gebruik: Privé / Zakelijk

Bij het uitkiezen van een autoverzekering en bij het bepalen van de premie wordt bovendien ook gekeken naar het beoogde gebruik van de autoverzekering. Dat wil zeggen, gaat het om het verzekeren van een zakelijk voertuig of wil jij je privéauto verzekeren? Niet alle verzekeraars bieden de mogelijkheid om een zakelijke auto te verzekeren en in sommige gevallen verschillen de hoogtes van premies, afhankelijk van het zakelijk of privégebruik.

Als je je auto gebruikt voor beroepsmatig vervoer of als lesauto, of de auto staat niet op naam van jouw bedrijf, dan betreft het een zakelijke auto en dien je die ook als zodanig te verzekeren.

Klik hier voor meer informatie over onze bestelautoverzekering


Aanvullende Verzekeringen

Als je via Netpolis een WA autoverzekering, beperkte casco en volledige casco verzekering afsluit kunt je daarbij nuttige aanvullende autoverzekeringen sluiten om je in een aantal gevallen nóg meer zekerheid te bieden. De volgende verzekeringen kun je afsluiten samen met je autoverzekering:

Schadeverzekering voor inzittenden

Het doel van de schadeverzekering voor inzittenden is de bestuurder en inzittenden van het verzekerde motorrijtuig schadeloos te stellen voor schade die hen overkomt door een verkeersongeval waarbij het verzekerde motorrijtuig is betrokken. Vergoeding vindt plaats ongeacht wie er schuldig was aan het ongeval. Het maximaal verzekerde bedrag bedraagt € 1.000.000 en de werkelijke schade wordt vergoed.

De schadeverzekering voor inzittenden biedt dekking voor:

  • Schade door blijvende invaliditeit of overlijden;
  • Schade door gederfde levensvreugde (smartengeld);
  • Schade door gederfde inkomsten;
  • Schade aan zaken die behoren tot de particuliere huishouding.

De premie voor de schadeverzekering voor inzittenden bedraagt bij Netpolis slechts enkele euro's per maand.

Ongevallen inzittenden verzekering

In tegenstelling tot de schadeverzekering voor inzittenden, wordt bij de ongevallen inzittende verzekering niet de werkelijke, maar een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd. Voor overlijden en invaliditeit zijn vaste bedragen vastgesteld, die de inzittenden of nabestaanden krijgen uitgekeerd bij een ongeval. Bij gedeeltelijk blijvende functionele invaliditeit krijg je een percentage van het vastgestelde bedrag.

De ongevallen inzittenden verzekering keert ook uit als de schade door je eigen schuld is ontstaan, of als de aansprakelijkheid van de bestuurder of tegenpartij niet kan worden vastgesteld, waardoor de schade niet verhaalbaar is.

De premie voor de ongevallen inzittenden verzekering is afhankelijk van de hoogte van het te verzekeren bedrag en het aantal te verzekeren zitplaatsen.

Verhaalsbijstandverzekering

De Verhaalsbijstandverzekering biedt bijstand bij:

  • Het verhalen van de schade voor het verzekerde motorrijtuig
  • Het vaststellen en verhalen van eventuele waardevermindering
  • Indien nodig de kosten van een door de verzekeraar in te schakelen advocaat

Met een verhaalsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp bij schade en ongelukken. Zo bespaar je jezelf veel uitzoekwerk en krijg je deskundig advies en hulp als je die nodig hebt. Wel zo handig als er onenigheid is over de schuldvraag.

De premie voor een verhaalsbijstandverzekering bedraagt bij Netpolis slechts enkele euro's per maand.

No-claim beschermer

Met een no-claim beschermer kun je in een verzekeringsjaar één schade claimen zonder verlies van je no-claimkorting. De schade heeft wel invloed op het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kun je de no-claim bescherming tegen geringe kosten meeverzekeren.

Helaas is een noclaim beschermer alleen geldig is voor de desbetreffende verzekeraar. Mocht je eventueel willen overstappen, dan wordt er gewoon gekeken naar de werkelijke schadevrije jaren en heb je dus geen profijt van de noclaim beschermer.

Heb je kunnen kiezen welke aanvullende verzekering jij graag direct en online wilt afsluiten? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen en sluit de autoverzekering af die bij jou past!


Speciale autoverzekeringen

Naast de gewone WA, Beperkt Casco en volledig casco (Allrisk) auto verzekeringen, kun je bij Netpolis ook terecht voor enkele andere unieke autoverzekeringen. Sommige bijzondere situaties vragen namelijk om een ander soort autoverzekering.

Oldtimerverzekering

Als eigenaar van een oldtimer wil je graag goed verzekerd zijn. Daarom kies je voor een autoverzekering op maat. Een oldtimerverzekering is hier optimaal op ingesteld. Onze oldtimerverzekering zorgt ervoor dat je oldtimer naast een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) ook volledig Casco verzekerd is, zodat je bij eventuele schade niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Klik hier voor meer informatie over onze oldtimerverzekering en bereken de premie en bekijk hoeveel je kunt besparen op je huidige premie.

Tweede Auto verzekeren

Heb je binnen je gezin te maken met een tweede, kleinere auto die je ook graag wilt verzekeren? Ook dat kan via Netpolis, met de speciale AutoErbijPolis. Een tweede gezinsauto kan bij Netpolis heel voordelig worden verzekerd. Het maakt voor het afsluiten van deze verzekering niet uit waar de eerste auto verzekerd is. Dankzij de vaste maandelijkse premie weet je precies waar je aan toe bent.

Klik hier voor meer informatie over onze Tweede Auto verzekering en ontdek of jouw tweede auto in aanmerking komt voor de goedkope autoverzekering AutoErbijPolis en hoeveel jij kunt besparen.

Jongeren Autoverzekering

Als jongere betaal je vaak ene extra hoge premie vanwege het hogere risico op schade. Jongeren kunnen via de Netpolis heel eenvoudig hun premie berekenen en een goedkope autoverzekering afsluiten.

Bij een (vrijwel) nieuwe auto kun je kiezen voor de WA, WA beperkt casco of Volledig Casco voor jongeren. Daarnaast is er voor jongeren ook de optie om te kiezen voor alleen een WA auto-verzekering of deze aan te vullen met een Beperkt Casco verzekering. Zo vind je vanzelf de verzekering met de laagste premie voor jongeren. Je komt in aanmerking voor de Jongeren Autoverzekering als je jonger bent dan 25 jaar.

Bestelautoverzekering

Als je een auto wilt verzekeren die op naam van je zaak staat, dan ben je bij Netpolis ook aan het juiste adres. Met onze bestelautoverzekering verzeker je je bedrijfsauto bij de goedkoopste verzekeraar. Bij deze keuze van een bestelautoverzekering kun je ook kiezen uit wettelijke aansprakelijkheid WA, Beperkt Casco en Volledig Casco. Zo bepaal je zelf de risico's en premie.

Klik hier voor meer informatie over onze Bestelpolis


Disclaimer
Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij bepalen of een schade wel of niet gedekt is. Netpolis is aangesloten bij het klachteninstituut voor financiële dienstverlening KiFiD.