Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Autoverzekering tot 50% goedkoper

Autoverzekeringen met volop Voordeel vergelijken en afsluiten

Wil je weten welke autoverzekering het beste past bij jouw situatie en budget? Vergelijk dan nu verschillende autoverzekeringen en bespaar tot honderden euro’s per jaar! Autoverzekeringen zijn er immers in verschillende soorten en maten, met verschillende polisvoorwaarden en soorten dekking. Heb je een wettelijk verplichte WA-verzekering nodig of ook nog aanvullende autoverzekeringen? Weeg dus goed af wat voor jouw situatie de beste keuze is zodat je met een gerust hart de weg op gaat met de voordeligste premie.

Weet je al welke autoverzekering je voor ogen hebt? Vul hieronder je kenteken en persoonlijke gegevens in en bereken direct je voordeel !

Twijfel je nog over welke autoverzekering het beste bij jouw past? Hieronder vind je alle benodigde informatie om een weloverwogen keuze te maken:

In 4 stappen je nieuwe autoverzekering afsluiten

Autoverzekering 4 stappen Autoverzekering 4 stappen  

Soorten autoverzekeringen

In Nederland kun je kiezen uit drie hoofdverzekeringen voor het verzekeren van je auto:

 • All-Riskverzekering ofwel Volledig Cascoverzekering
 • Beperkt Cascoverzekering
 • WA-autoverzekering

Als je een Volledig Casco (All-Risk) verzekering of een Beperkt Cascoverzekering afsluit, sluit je daarbij ook altijd een wettelijk verplichte Aansprakelijkheidsverzekering af, de zogenoemde WA autoverzekering. Met een WA-autoverzekering verzeker je je voor schade die jij aan anderen veroorzaakt. Je kunt er ook voor kiezen de WA-verzekering uit te breiden met de aanvullende dekkingen zoals de Beperkt Casco verzekering of de Volledig Casco (All Risks) verzekering. Je kunt je daarmee volledig of gedeeltelijk extra verzekeren voor schade aan je eigen auto.

WA Autoverzekering

Met een WA-autoverzekering ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto aan anderen veroorzaakt. De aan anderen veroorzaakte schade is gedekt tot een bij wet vastgesteld bedrag in het desbetreffende land waar je de schade veroorzaakt hebt. In Nederland is dit bijvoorbeeld € 2.500.000.

Het grote verschil tussen enkel een WA-autoverzekering en een WA-verzekering in combinatie met een aanvullende dekking zoals Beperkt Cascoverzekering of Volledig Casco (Allrisks)verzekering is dat je op een WA autoverzekering alleen dekking hebt voor schade die jij bij anderen veroorzaakt. Als jij aansprakelijk bent, wordt de schade aan je eigen auto dus niet vergoed. Alleen op de Beperkt Cascoverzekering of Volledig Casco (allrisk)verzekering is er dekking voor schade aan je eigen auto.

Voor nieuwere auto’s is het verstandig om te kiezen voor een aanvullende autoverzekering op de WA-verzekering. Heb je een ouder model auto, dan is alleen een WA-verzekering wellicht een betere en goedkopere optie.

In Nederland is de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering wettelijk verplicht. Je moet deze dus altijd afsluiten. Voor deze wettelijk verplichte WA autoverzekering hoef je niet teveel te betalen, je kunt namelijk kiezen voor een goedkope autoverzekering die voldoet aan de wettelijke plicht.

Beperkt Casco Autoverzekering

Met de Beperkt Casco verzekering kies je voor de gulden middenweg. Naast de dekking voor WA-verzekering voor schade aan anderen, verzeker je je met Beperkt Casco gedeeltelijk voor diverse soorten schade aan je eigen voertuig, dat is wel wat minder dan bij de Volledig Casco (Allrisk) autoverzekering.

De Beperkt Cascoverzekering dekt schade aan je auto als gevolg van natuur- en stormrampen, inbraak, diefstal, brand en explosies. Ook ruitschade en botsing met dieren wordt vergoed bij een Beperkt Casco verzekering. Het belangrijkste verschil met het afsluiten van alleen een WA-autoverzekering en een WA Beperkt Casco is dat je met de Beperkt Cascoverzekering ook schade kunt claimen bij andere soorten schade aan je eigen auto.

Bij de Volledig Casco verzekering wordt schade ontstaan door bijvoorbeeld slippen, botsing, omslaan of te water raken door eigen toedoen wel vergoed, bij de Beperkte Casco verzekering kun je hier geen vergoeding voor claimen.

All-Risk Autoverzekering (Volledig Casco)

Wil je een volledige dekking voor alle soorten schade? Ga dan voor een Volledig Casco verzekering, ook wel Casco verzekering of Allrisk autoverzekering genoemd. De WA en Volledig Casco (All-Risk) verzekering bestaat uit de wettelijk verplichte WA dekking op grond waarvan de schade wordt vergoed die jij aan anderen veroorzaakt. Daarnaast heb je dan een volledig casco verzekering voor een uitgebreide dekking voor schade aan je eigen auto.

Waarom een Volledig Casco (Allrisk)? De All Risk verzekering zorgt ervoor dat je nieuwe auto of bijna nieuwe auto (occasion) van enkele jaren oud volledig verzekerd is, zodat je zonder zorgen de weg op kunt. Zo ben je met een Volledig Casco verzekering verzekerd bij schade aan je auto, veroorzaakt door storm of andere slechte weersomstandigheden, net zoals bij een Beperkt Casco verzekering. Daarnaast zijn ruitschade en het eventuele vervoer van je auto naar jouw reparateur ook gedekt. Verder ben je ook goed verzekerd als er sprake is van schade aan jouw auto ontstaan door brand, explosies, diefstal of inbraak.

Het belangrijke verschil met een Beperkt Cascoverzekering is dat je met een Volledig Casco verzekering een uitgebreide dekking hebt omdat er ook dekking is voor overige soorten schade, zoals jouw eigen schade bij een botsing, slippen, omslaan en te water raken. Ook andere schade die door plotselinge oorzaken van buitenaf ontstaat vallen onder de dekking van de Volledig Casco (Allrisks) verzekering.

Dekkingsoverzicht

Per verzekeringssoort of type dekking ben je verzekerd voor verschillende zaken. Niet elke Beperkte Casco of Volledig Casco autoverzekering heeft dezelfde dekking. In onderstaande tabel vind je een overzicht van welk type schade er bij de verschillende soorten dekkingen van de diverse autoverzekeringen nu precies goed verzekerd is.

Overzicht dekkingen

In de polisvoorwaarden vind je een volledig overzicht van de dekkingen. Netpolis accepteert overigens geen lesauto's, taxi's, verhuurauto's en voertuigen van koeriersdiensten en sneldiensten.

Schade aan anderen:
Onder 'schade aan anderen' wordt alle schade aan personen of zaken verstaan, die door jouw toedoen aan (het voertuig van) anderen is veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding met een andere auto, die jij veroorzaakt. De schade die daarbij aan de desbetreffende auto ontstaat kan op je (WA-)verzekering worden verhaald.

Brand, explosie en kortsluiting:
Zowel bij de Volledig Casco (Allrisk) autoverzekering als bij de Beperkt Casco autoverzekering is er dekking voor schade die wordt veroorzaakt in geval van brand, explosie of bij kortsluiting. De schade wordt dus gedekt als een voertuig betrokken is bij een explosie of wanneer er sprake is van kortsluiting (een terroristische bomaanslag valt hier echter buiten en wordt in vrijwel alle gevallen vergoed door de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden, de NHT).

Diefstal, inbraak, joyriding:
Volledig Casco en Beperkt Casco bieden dekking voor schade als gevolg van diefstal, inbraak of joyriding. De dekking geldt voor:

 • Schade die aan jouw voertuig is toegebracht
 • Wanneer deze is gestolen
 • Inbraakschade heeft en er daarbij spullen zijn gestolen
 • Wanneer iemand ermee is gaan joyriden

Voor diefstaldekking is een alarmsysteem van een bepaalde klasse overigens vaak een vereiste. Daarnaast wordt bij diefstal van je autosleutels schade niet bij alle verzekeraars vergoed, check hiervoor de polisvoorwaarden .

Ruitbreuk:
Schade aan je autoruiten als gevolg van een ongeval, een opspattend steentje of enige andere reden buiten je schuld om, wordt vergoed wanneer je een Volledig casco (allrisk) of Beperkt Casco Autoverzekering hebt afgesloten. In geval van klein herstel of totale vervanging van de ruit, kun je deze kosten dan declareren.

Aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren:
Een Volledig Casco of Beperkt Cascoverzekering dekt de schade die wordt veroorzaakt door een aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren. Bijvoorbeeld kosten voor het herstellen van een deuk of lakbeschadiging als direct gevolg van een aanrijding met een hert, worden vergoed.

Overstroming, aardbeving, storm en hagel:
Schade veroorzaakt door overstromingen, aardbevingen, storm en hagel kun je op de autoverzekering verhalen als je een Volledig Casco of Beperkt Cascoverzekering hebt afgesloten. Bijvoorbeeld als het dak van je auto beschadigd raakt doordat er tijdens een zware storm een boom op terechtkwam of door een hevige hagelbui.

Neerstortende vliegtuigen:
In het geval dat er een vliegtuig, of een onderdeel daarvan neerstort en de impact daarvan of het object zelf schade aan jouw auto heeft veroorzaakt, heb je recht op schadevergoeding als je een Volledig Casco of Beperkt Cascoverzekering hebt afgesloten.

Vervoer van de auto:
Is het noodzakelijk dat je auto door een sleepwagen of anderszins vervoerd wordt, dan dekt een WA plus Volledig Casco- of Beperkt Cascoverzekering dit. Bijvoorbeeld als de auto na schade niet verder kan rijden en verplaatst moet worden naar een garage om gerepareerd te worden. Schrammen en lakschade die bij dit vervoer ontstaan zijn echter op een Beperkt Casco auto meestal niet verzekerd, wel op een Volledig Casco verzekering.

Botsen en omslaan:
Vergoeding van enige schade die je voertuig lijdt vanwege het botsen met andere voertuigen of objecten of vanwege het omslaan van het voertuig, ontvang je alleen als je naast de WA autoverzekering de aanvullende Volledig Casco hebt afgesloten. Bijvoorbeeld door jouw toedoen is je auto betrokken bij een verkeersongeval waarbij sprake is van een botsing met een andere auto. Een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld door slippen, valt hier ook onder.

Te water raken:
Wanneer jouw voertuig onverhoopt te water raakt, wordt de daardoor veroorzaakte schade vergoed als je een Volledig Casco (Allrisk) verzekering hebt afgesloten. Voorbeeld: Schade ontstaan aan je auto doordat je de macht over het stuur kwijtraakt en het voertuig in een sloot terechtkomt.

Andere van buiten komende onheilen:
Vrijwel alle schade die wordt veroorzaakt door andere oorzaken van buitenaf, die niet in het bovenstaande rijtje voorkomen, vallen onder de uitgebreide dekking van een Volledig Casco (All-Risk) autoverzekering. Hierbij gaat het om plotselinge, onvoorziene gebeurtenissen die hun oorsprong buiten het verzekerde voertuig hebben. Wat hier precies onder wordt verstaan is niet bij alle verzekeraars hetzelfde, dus lees dit goed na in je polisvoorwaarden.

Weet je nu op basis van deze informatie welke soort verzekering je wilt? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen en vind de beste deals voor een autoverzekering die bij jouw situatie past!


Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Om een geschikte autoverzekering te vinden, is het verstandig om een aantal zaken tegen elkaar af te wegen. Bijvoorbeeld, gaat het om een nieuwe auto, een auto van een jaar oud of om een oudere auto? En heb je de auto op afbetaling gekocht? Ook speelt de vraag mee of je de auto veel of weinig gebruikt.

Niet iedereen heeft dezelfde autoverzekering nodig en daarom hebben we enkele handige tips voor de soorten dekking voor je op een rijtje gezet. In sommige gevallen is alleen een WA autoverzekering namelijk al voldoende, in andere gevallen kun je beter voor een autoverzekering met een uitgebreidere dekking kiezen.

Nieuwheid auto

De leeftijd van je auto speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een passende autoverzekering. Heb je een oudere auto, dan heb je genoeg aan een WA-verzekering. Verzekeraars kijken namelijk naar de dagwaarde van de verzekerde auto en bij een oude auto wordt vaak nog maar weinig vergoed. Voor een volledig nieuwe auto of een jonge occasion is een Volledig Casco (All-Risk) autoverzekering of een verzekering met Beperkt Casco een betere keus. Schade aan jongere auto’s kan namelijk behoorlijk hoog oplopen. In dat geval ben je dus liever uitgebreider verzekerd.

Als je auto jonger is dan 6 jaar dan raden we aan om voor een Volledig Casco verzekering te gaan. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud, dan is Beperkt Casco vaak het beste. Is je auto ouder dan 10 jaar? Dan is een WA-verzekering meestal de beste keus.

Financiering auto

Heb je een (nieuwe) auto gekocht op afbetaling of heb je geld moeten lenen voor een auto, kies dan liever voor een WA autoverzekering met een Cascoverzekering. Dus sluit dan naast de WA-autoverzekering ook een aanvullende autoverzekering af zoals een Beperkt Casco verzekering of een Volledig Cascoverzekering. Het is namelijk erg vervelend als je al maandelijks voor je auto betaalt en vervolgens ook nog eens een opgelopen schade uit eigen zak zou moeten betalen.

Spaargeld

Om de afweging te maken voor welke autoverzekering het best past bij jouw auto en situatie, is het ook een goed idee om te kijken naar je financiële middelen. Heb je bijvoorbeeld aardige pot spaargeld? Dan kun je kiezen voor wat meer risico en is het wellicht slimmer om voor een autoverzekering met minder uitgebreide dekking en dus een lagere maandpremie te kiezen. Eventuele schade aan je auto kun je dan namelijk eenvoudiger zelf betalen. Kies dan voor een WA autoverzekering, eventueel in combinatie met Beperkt Casco verzekering.

Noodzaak

Stel jezelf ook de vraag hoe belangrijk een volledige dekking in jouw persoonlijke situatie is? Maak je intensief gebruik van je auto? Hoeveel dagen per week ga je de weg op? Hoe vaak gebruik je de auto, veel of slechts af en toe? Gebruik je hem met grote regelmaat en ben je nogal afhankelijk van je auto, kies dan voor een aanvullende autoverzekering: de Beperkt casco of de Volledig Casco.

Als je je auto echter minder vaak gebruikt, is een WA autoverzekering (met eventueel Beperkt Casco verzekering) wellicht een slimmere keuze. Check ook altijd de polisvoorwaarden in detail. Vervangend vervoer wordt bijvoorbeeld niet door alle verzekeraars op dezelfde manier gedekt.

Eigen risico autoverzekering

Bij het vergelijken van autoverzekeringen, kijk je natuurlijk ook naar de bijbehorende premie. In veel gevallen kun je bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een hoger eigen risico, waarmee je premie kunt besparen. Want een hoger eigen risico leidt vaak tot een lagere premie. Ook op die manier kun je besparen op je autoverzekering.

Weet je op basis van deze informatie welke soort verzekering je wilt? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen en vind de beste deals voor een autoverzekering die bij jouw situatie past!


Premiefactoren autoverzekering

Voor het vaststellen van je verzekeringspremie letten verzekeraars op diverse (risico)factoren. Vandaar dat er ook bepaalde persoonlijke gegevens nodig zijn om de premie voor je autoverzekering te kunnen berekenen. Dit zijn de zogeheten premiefactoren. Gegevens zoals jouw schadevrije jaren en het kenteken van jouw auto spelen als vanzelfsprekend een rol. Maar ook de persoonlijke gegevens zoals de regio waar je woont en hoe lang je je rijbewijs hebt, zijn factoren die worden meegewogen. Hieronder vind je een uitleg per factor, zodat je weet waarom je die voor verzekeraars belangrijke zaken moet opgeven:

Kenteken

Voor de premieberekening is het van belang om bepaalde eigenschappen van je auto te weten te komen. Vandaar dat het noodzakelijk is om voor het vergelijken van autoverzekeringen je kenteken eerst in te vullen. Weet je het kenteken (nog) niet? Dan kun je nog steeds de hoogte van de premie van je autoverzekering berekenen, mits je het type auto maar weet. Klik hier als je de premie wilt berekenen voor een auto met onbekend kenteken .

Naast het merk en type van je auto wordt er gekeken naar de leeftijd van het voertuig. Op basis daarvan wordt bepaald wat de nieuwwaarde en dagwaarde van de auto zijn. Dit is namelijk van belang voor de eventueel uit te keren schadevergoeding en dus van invloed op de te betalen premie.

Het gewicht van je auto is een andere factor die aan de hand van je kenteken wordt achterhaald. Hoe hoger het gewicht, hoe meer schade je auto in theorie kan veroorzaken. De premie voor een zware auto is dan ook hoger dan die van een lichte auto.

Postcode

Waarom moet je voor het berekenen van je premie een postcode invullen? Dat heeft te maken met de regio waar je woont. Verzekeraars letten namelijk op jouw woonomgeving omdat verzekerden in bepaalde gebieden een grotere kans op schade lopen dan in andere gebieden. Op basis van je postcode kan een verzekeraar checken of deze deel uitmaakt van een regio waarin vaker of juist minder vaak schades gemeld en geclaimd worden. Woon je in een grote, drukke stad? Dan is de kans op schade groter dan wanneer je in een rustig klein dorpje woont. Sommige verzekeraars laten deze premiefactor zwaarder wegen dan anderen.

Geboortedatum

Bij het bepalen van de premie van je autoverzekering wordt niet alleen gekeken naar de leeftijd van je auto. Ook persoonlijke gegevens zoals je eigen leeftijd spelen hierbij een rol. Aan leeftijd worden namelijk enkele belangrijke zaken gekoppeld. Bepaalde leeftijdsgroepen (meestal jongeren tot 24 jaar en ouderen vanaf 65 jaar) lopen statistisch gezien meer kans op schade en vormen daarom voor de verzekeraar een groter risico. Vandaar dat er voor de premieberekening om je geboortedatum wordt gevraagd.

Ben je jonger dan 25? Klik dan op Jongeren Autoverzekering voor meer informatie over onze autoverzekering voor jongeren.

Schadevrije jaren

Het is voor een verzekeraar belangrijk zicht te krijgen op het aantal schadevrije jaren dat je bij een eerdere verzekeringsmaatschappij hebt opgedaan. Voor het vergelijken van verschillende autoverzekeringen en voor het berekenen van je laagste premie van de autoverzekering geef je dan ook op hoeveel schadevrije jaren je op dat moment hebt.

Rij je al een aantal jaren schadevrij? Dan zal je premie lager uitkomen dan wanneer je in voorgaande jaren veel schade hebt veroorzaakt en bij je vorige verzekeraar dus ook veel schadeclaims hebt ingediend. Dat je een jaar geen ongeluk hebt veroorzaakt betekent overigens niet per direct dat je dan 1 schadevrij jaar hebt. Je kunt namelijk voor een ongeluk meerdere schadevrije jaren verliezen en zo een negatief aantal schadevrije jaren hebben opgebouwd.

Weet je niet zeker hoeveel schadevrije jaren je hebt? Vraag dit dan eerst na bij je huidige autoverzekeraar. Als je opgegeven schadevrije jaren niet overeenkomen met je werkelijke schadevrije jaren dan loop je namelijk een grote kans dat je autoverzekering geweigerd wordt of dat je premie een stuk duurder uitvalt.

Heb je meer dan 10 negatieve schadevrije jaren? Dan zijn weinig verzekeraars bereid je een autoverzekering aan te bieden vanwege het hoge risico. Kijk dan eens bij malusregistratie voor meer informatie hierover.

Kilometers per jaar

Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt speelt ook mee in het bepalen van je premie per maand. In principe zullen de kosten bij het afsluiten van een autoverzekering voor jou lager zijn wanneer je een kleiner aantal kilometers per jaar aflegt, zoals bijvoorbeeld minder dan 10.000 kilometer, dan wanneer je in een jaar meer dan 50.000 kilometer aflegt. Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans immers is dat je een keer schade rijdt en gebruik zult moeten maken van je autoverzekering.

Rijbewijs behaald op

Behalve de leeftijd van de bestuurder is ook het aantal jaar ervaring van die bestuurder een belangrijke factor waar bij veel verzekeraars bij het berekenen van de premie van de autoverzekering rekening gehouden wordt. Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je daarom aangeven wanneer je het rijbewijs hebt gehaald. Bestuurders met meer ervaring achter het stuur, lopen statistisch gezien minder risico om schade te veroorzaken dan bestuurders met weinig rijervaring. Minder dan vijf jaar rijervaring wordt beschouwd als weinig rijervaring.

Ingangsdatum autoverzekering

De ingangsdatum, oftewel de datum waarop je nieuwe autoverzekering ingaat, vul je in om aan te geven vanaf welke dag de verzekering moet gaan gelden. Heb je nog een lopende autoverzekering bij een andere aanbieder? Vul dan de einddatum van de huidige verzekering in. Houd in het geval van een langer lopende verzekering rekening met een daarvoor eventueel geldende opzegtermijn. De meeste autoverzekeringen lopen vanaf de ingangsdatum tot 12 maanden na die datum.

Betaling per maand/jaar

Je kunt bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse betalingstermijn. Hiermee geef je aan of je de verzekeringspremie per maand of per jaar wilt betalen. In bepaalde gevallen heb je ook de mogelijkheid om per kwartaal of per half jaar te betalen. Hierbij geldt dat hoe meer je vooruit betaald, hoe goedkoper je meestal uit bent.

Schuldschades

Het aantal schuldschades houdt het aantal ongelukken in dat door jouw schuld is veroorzaakt en is gemeld bij de verzekeraar. Het gaat hierbij over het aantal schuldschades van de afgelopen vijf jaar. Deze factor weegt ook mee bij het berekenen van de hoogte van de premie van je autoverzekering. De premie zal lager zijn als er geen enkele sprake van schuldschade is, maar zal juist hoger zijn als je in de afgelopen jaren wel één of meerdere keren een ongeluk hebt veroorzaakt. In het laatste geval zul je namelijk eerder in een risicogroep worden geplaatst.

Gebruik: Privé / Zakelijk

Bij het kiezen van een autoverzekering en bij het bepalen van de premie wordt er ook gekeken naar of je de auto voor zakelijk of privé gaat gebruiken. Niet alle verzekeraars bieden de mogelijkheid om een zakelijke auto te verzekeren en in sommige gevallen verschillen de hoogtes van premies, afhankelijk van het privé- of zakelijk gebruik.

Gebruik je de auto voor beroepsmatig vervoer of als lesauto? Of staat de auto niet op naam van jouw bedrijf? Dan betreft het een zakelijke auto en moet je die ook als zodanig te verzekeren.

Klik hier voor meer informatie over onze bestelautoverzekering


Aanvullende Verzekeringen

Als je via Netpolis een WA autoverzekering, Beperkte Casco en Volledige Casco verzekering afsluit kun je daarbij ook nuttige aanvullende autoverzekeringen afsluiten om je in een aantal gevallen nóg meer zekerheid te bieden. De volgende verzekeringen kun je afsluiten samen met je autoverzekering:

Schadeverzekering voor inzittenden

Het doel van de schadeverzekering voor inzittenden is dat de bestuurder en inzittenden van het verzekerde motorrijtuig schadeloos gesteld worden voor schade die hen overkomt door een verkeersongeval waarbij het verzekerde voertuig is betrokken. Vergoeding vindt plaats ongeacht wie er schuldig was aan het ongeval. Het maximaal verzekerde bedrag bedraagt € 1.000.000 en de werkelijke schade wordt vergoed.

De schadeverzekering voor inzittenden biedt dekking voor:

 • Schade door blijvende invaliditeit of overlijden
 • Schade door gederfde levensvreugde (smartengeld)
 • Schade door gederfde inkomsten
 • Schade aan zaken die behoren tot de particuliere huishouding

Voor slechts enkele euro’s premie per maand heb je bij Netpolis al een schadeverzekering voor inzittenden.

Ongevallen inzittenden verzekering

In tegenstelling tot de schadeverzekering voor inzittenden, wordt bij de ongevallen inzittende verzekering niet de werkelijke, maar een vooraf vastgesteld bedrag uitgekeerd. Voor overlijden en invaliditeit zijn vaste bedragen vastgesteld die de inzittenden of nabestaanden krijgen uitgekeerd bij een ongeval. Bij gedeeltelijk blijvende functionele invaliditeit krijg je een percentage van het vastgestelde bedrag.

Is de schade door eigen toedoen ontstaan? Dan keert de ongevallen inzittenden verzekering ook uit. Zelfs ook als de aansprakelijkheid van de bestuurder of tegenpartij niet kan worden vastgesteld, waardoor de schade niet verhaalbaar is.

De premie voor de ongevallen inzittenden verzekering is afhankelijk van de hoogte van het te verzekeren bedrag en het aantal te verzekeren zitplaatsen.

Verhaalsbijstandverzekering

Met een Verhaalsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp bij schade en ongelukken. Zo bespaar je jezelf veel uitzoekwerk, krijg je deskundig advies en hulp als je die nodig hebt. Wel zo handig als er onenigheid is over de schuldvraag.

De Verhaalsbijstandverzekering biedt bijstand bij:

 • Het verhalen van de schade voor het verzekerde motorrijtuig
 • Het vaststellen en verhalen van eventuele waardevermindering
 • Indien nodig de kosten van een door de verzekeraar in te schakelen advocaat

De premie voor een verhaalsbijstandverzekering bedraagt bij Netpolis slechts enkele euro's per maand.

No-claim beschermer

Met een no-claim beschermer kun je in een verzekeringsjaar één schade claimen zonder verlies van je no-claimkorting. De schade heeft wel invloed op het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kun je de no-claim bescherming tegen geringe kosten meeverzekeren.

Helaas is een noclaim beschermer alleen geldig voor de desbetreffende verzekeraar. Mocht je eventueel willen overstappen, dan wordt er gewoon gekeken naar de werkelijke schadevrije jaren en heb je dus geen profijt van de noclaim beschermer.

Heb je een keuze kunnen maken welke aanvullende verzekering je graag direct en online wilt afsluiten? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen en sluit de autoverzekering af die bij jou past!


Speciale autoverzekeringen

Naast de gewone WA, Beperkt Casco en Volledig Casco (Allrisk) auto verzekeringen, kun je bij Netpolis ook terecht voor enkele andere unieke autoverzekeringen. Sommige bijzondere situaties vragen namelijk om een ander soort autoverzekering.

Oldtimerverzekering

Als eigenaar van een oldtimer wil je graag goed verzekerd zijn. Daarom kies je voor een autoverzekering op maat. Een oldtimerverzekering is hier optimaal op ingesteld. Onze oldtimerverzekering zorgt ervoor dat je oldtimer naast een dekking voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) ook volledig Casco verzekerd is. Zo kom je bij eventuele schade niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Klik hier voor meer informatie over onze oldtimerverzekering , bereken de premie en bekijk hoeveel je kunt besparen op je huidige premie.

Tweede Auto verzekeren

Heb je binnen je gezin te maken met een tweede, kleinere auto die je ook graag wilt verzekeren? Ook dat kan via Netpolis, met de speciale AutoErbijPolis. Een tweede gezinsauto kan bij Netpolis heel voordelig worden verzekerd. Het maakt voor het afsluiten van deze verzekering niet uit waar de eerste auto verzekerd is. Dankzij de vaste maandelijkse premie weet je precies waar je aan toe bent.

Klik hier voor meer informatie over onze Tweede Auto verzekering en ontdek of je tweede auto in aanmerking komt voor de goedkope autoverzekering AutoErbijPolis en hoeveel jij kunt besparen.

Jongeren Autoverzekering

Als jongere betaal je vaak een extra hoge premie vanwege het hogere risico op schade. Jongeren kunnen via de Netpolis heel eenvoudig hun premie berekenen en een goedkope autoverzekering afsluiten. Je komt in aanmerking voor de Jongeren Autoverzekering als je jonger bent dan 25 jaar.

Bij een (vrijwel) nieuwe auto kun je kiezen voor de WA, WA Beperkt Casco of Volledig Casco voor jongeren. Daarnaast is er voor jongeren ook de optie om te kiezen voor alleen een WA auto-verzekering of deze aan te vullen met een Beperkt Casco verzekering. Zo vind je vanzelf de verzekering met de laagste premie voor jongeren.

Bestelautoverzekering

Als je een auto wilt verzekeren die op naam van je zaak staat, dan ben je bij Netpolis ook aan het juiste adres. Met onze bestelautoverzekering verzeker je je bedrijfsauto bij de goedkoopste verzekeraar. Bij deze bestelautoverzekering kun je ook kiezen uit wettelijke aansprakelijkheid WA, Beperkt Casco of Volledig Casco. Zo bepaal je zelf de risico's en premie.

Klik hier voor meer informatie over onze Bestelpolis


Disclaimer
Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij bepalen of een schade wel of niet gedekt is. Netpolis is aangesloten bij het klachteninstituut voor financiële dienstverlening KiFiD .