Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Autoverzekering tot 50% goedkoper

Autoverzekering van Netpolis: Volop Voordeel!

Autoverzekeringen zijn er in verschillende soorten en maten, maar welke autoverzekering past nu het beste bij jou? Heb jij alleen een WA-verzekering nodig of ook aanvullende dekking? Naast de verschillende soorten verzekeringen, zijn er ook nog verschillende verzekeraars met verschillende polisvoorwaarden. Vergelijk daarom de verschillende autoverzekeringen bij Netpolis en maak een weloverwogen keuze. Zo kun je tot wel honderden euro’s per jaar besparen.

Weet jij al wat voor autoverzekering je wilt? Vul onderstaande gegevens in en bereken direct je voordeel!

Weet je nog niet zeker wat voor autoverzekering je moet afsluiten? Lees dan onderstaande eens goed door, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Je vindt hier informatie over onder andere:

Soorten autoverzekeringen

In Nederland bestaan drie hoofdverzekeringen voor het verzekeren van je auto, de All Risk ofwel Volledig Cascoverzekering, de Beperkt Cascoverzekering en de WA-verzekering. Wanneer je een autoverzekering met volledig of beperkt casco afsluit, sluit je daarbij ook altijd een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering, oftewel WA-verzekering af.

Met een WA-verzekering ben je verzekerd voor schade die jij anderen toebrengt. Daarnaast kun je ervoor kiezen het WA-gedeelte uit te breiden met de aanvullende dekkingen van Beperkt Casco of Volledig Casco. Afhankelijk van de door jou gekozen autoverzekering ben je alléén verzekerd voor schade aan (de auto van) anderen, of ben je daarnaast ook nog volledig of gedeeltelijk verzekerd voor schade aan jouw eigen auto.

WA Autoverzekering

Met de WA-verzekering ben je verzekerd voor de schade die jij aan anderen toebrengt. De dekking geldt voor schade tot een bij wet vastgesteld bedrag in het desbetreffende land. In Nederland is dit bijvoorbeeld € 2.500.000. Het grote verschil tussen enkel een WA-verzekering en een WA-verzekering in combinatie met de dekking Beperkt Casco of Volledig Casco is dat je met het WA-gedeelte alleen verzekerd bent voor schade die jij bij anderen veroorzaakt. Indien jij aansprakelijk bent, wordt schade aan jouw eigen auto dus niet vergoed.

Wil je een autoverzekering afsluiten voor een nieuwere auto, dan doe je er vaak beter aan te kiezen voor meer dekking dan die van enkel de WA-verzekering. Gaat het echter om een ouder model auto, dan is alleen een WA-verzekering vaak interessanter.

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is in ons land verplicht. Dat betekent dat je deze móet afsluiten. Wat het echter niet betekent, is dat je voor het afsluiten van deze WA-verzekering te veel hoeft te betalen.

Beperkt Casco Autoverzekering

Wil je meer verzekeren dan alleen een WA-verzekering die enkel de schade aan anderen vergoedt, maar ook weer minder verzekeren dan de All Risk autoverzekering? Kies dan voor de gulden middenweg: de Beperkt Casco autoverzekering. Met deze autoverzekering ben je namelijk nog steeds verzekerd voor diverse soorten schade aan jouw eigen voertuig, zij het in iets mindere mate dan bij de Volledig Casco autoverzekering.

De beperkt cascoverzekering vergoedt schade aan jouw auto als gevolg van natuur,- en stormrampen, inbraak, diefstal, brand en explosies. Ook ruitschade en botsing met dieren wordt vergoed bij een Beperkt Casco Autoverzekering. Het belangrijkste verschil met het afsluiten van alleen een WA-verzekering is dat je met de beperkt cascoverzekering ook schadevergoeding kunt claimen bij veel soorten schade aan je eigen auto. Het verschil met de Volledig Casco autoverzekering is echter dat je bij Beperkt Casco géén schadevergoeding voor eigen schade kunt claimen bij schade veroorzaakt door bijvoorbeeld een botsing, slippen, omslaan of te water raken.

All-Risk Autoverzekering (Volledig Casco)

Met een All Risk autoverzekering, die ook wel een autoverzekering met volledige cascodekking wordt genoemd, ben jij volledig verzekerd. De All-Riskverzekering gaat gepaard met de wettelijk verplichte WA-verzekering, die de schade vergoedt die door jouw toedoen bij anderen ontstaat. Door je autoverzekering met Volledig Casco uit te breiden, is daarnaast ook schade aan jouw eigen voertuig verzekerd.

Waarom een All Risk verzekering? De All Risk autoverzekering zorgt ervoor dat jouw nieuwe auto of je bijna nieuwe occasion volledig verzekerd is, zodat je met een gerust hart de weg op kunt. Zo ben je met een volledig cascoverzekering (net zoals bij een Beperkt Casco Autoverzekering) verzekerd bij schade aan je auto, veroorzaakt door storm of andere slechte weersomstandigheden. Daarnaast worden ruitschade en het eventuele vervoer van jouw auto naar een andere locatie ook vergoed en ben je ook gedekt wanneer er sprake is van schade door brand, explosies, diefstal of inbraak.

Het belangrijke verschil met een Beperkt Cascoverzekering is dat je met een All-risk autoverzekering ook geniet van een volledige dekking bij overige soorten schade, zoals jouw eigen schade bij een botsing, slippen, omslaan en te water raken. Ook andere schade die door plotselinge oorzaken van buitenaf ontstaat wordt door de Volledig Cascoverzekering gedekt.

Dekkingsoverzicht

Per verzekeringssoort of type dekking ben je verzekerd voor verschillende zaken. Niet elke autoverzekering heeft dezelfde dekking. In onderstaande tabel tref je een overzicht van welk type schade er bij de verschillende soorten autoverzekeringen nu precies wordt gedekt.

Overzicht dekkingen

Een volledig overzicht van de dekkingen vind je in de polisvoorwaarden autoverzekering. Netpolis accepteert geen lesauto's, verhuurauto's, taxi's en voertuigen van koeriersdiensten en sneldiensten.

Schade aan anderen:
Onder schade aan anderen wordt alle schade aan zaken of personen verstaan, die door jouw schuld aan (het voertuig van) anderen is toegedaan. Denk bijvoorbeeld aan een aanrijding met een andere auto, die jij veroorzaakt. De schade die daarbij aan de desbetreffende auto ontstaat kan op je (WA-)verzekering worden verhaald.

Brand, explosie en kortsluiting:
Zowel de autoverzekering met volledig casco als die met beperkt casco dekken alle schade die wordt veroorzaakt in geval van een brand, een explosie of bij kortsluiting. Je bent gedekt wanneer jouw voertuig schade lijdt, doordat er in of om jouw voertuig brand ontstaat, jouw voertuig betrokken is bij een explosie of wanneer er sprake is van kortsluiting. (Een terroristische bomaanslag valt hier echter buiten en wordt in vrijwel alle gevallen gedekt door de Nederlandse Herverzekeringsmaatschappij voor Terrorismeschaden, de NHT).

Diefstal, inbraak, joyriding:
Volledig casco en beperkt casco verzekeren schade als gevolg van diefstal, inbraak of joyriding. De dekking geldt voor schade die aan jouw voertuig is toegebracht, wanneer deze is gestolen, inbraakschade heeft en er daarbij spullen zijn gestolen of wanneer iemand ermee is gaan joyriden. Voor diefstaldekking is een alarmsysteem van een bepaalde klasse overigens meestal wel een vereiste. (Daarnaast wordt bij diefstal van je autosleutels schade niet bij alle verzekeraars vergoed, kijk hiervoor goed in de polisvoorwaarden ).

Ruitbreuk:
Schade aan jouw autoruiten als gevolg van een ongeval, een opspattend steentje of enige andere reden buiten jouw schuld, wordt vergoed wanneer je een Volledig of Beperkt Casco Autoverzekering hebt afgesloten. In geval van klein herstel of totale vervanging van de ruit, kun je deze kosten dan declareren.

Aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren:
De schade die wordt veroorzaakt door een aanrijding met wild, vogels of loslopende dieren wordt gedekt door een autoverzekering in combinatie met volledig of beperkt casco. Bijvoorbeeld: kosten voor het herstellen van een deuk of lakbeschadiging als direct gevolg van een aanrijding met een hert, worden vergoed.

Overstroming, aardbeving, storm en hagel:
Schade veroorzaakt door overstromingen, aardbevingen, storm en hagel kun je op jouw autoverzekering verhalen, indien je dekking volledig casco of beperkt casco is. Voorbeeld: jouw dak is beschadigd geraakt doordat er tijdens een zware storm een boom op terechtkwam, of door een hevige hagelbui.

Neerstortende vliegtuigen:
In het geval dat er een vliegtuig, of een onderdeel daarvan neerstort en de impact daarvan of het object zelf schade aan jouw auto heeft veroorzaakt, heb je recht op een schadevergoeding bij een autoverzekering met volledig of beperkt casco dekking.

Vervoer van de auto:
Is het noodzakelijk dat jouw auto door een sleepwagen of anderszins vervoerd wordt, dan dekt een WA plus volledig casco- of beperkt cascoverzekering dit. Voorbeeld: de auto kan na schade niet verder rijden en moet worden verplaatst naar een garage om gerepareerd te worden. (Schrammen en lakschade die bij dit vervoer ontstaan zijn echter zowel bij Beperkt als Volledig Casco meestal niet verzekerd).

Botsen en omslaan:
Vergoeding van enige schade die jouw voertuig lijdt vanwege het botsen met andere voertuigen of objecten of vanwege het omslaan van het voertuig, ontvang je alleen bij een WA-verzekering met volledig casco. Bijvoorbeeld: jouw auto is door jouw schuld betrokken bij een verkeersongeval waarbij sprake is van een botsing met een andere auto. (Een eenzijdig ongeval, bijvoorbeeld door slippen, valt hier ook onder).

Te water raken:
Wanneer jouw voertuig onverhoopt te water raakt, wordt de daardoor veroorzaakte schade vergoed bij een Volledig Casco Autoverzekering. Voorbeeld: je auto lijdt schade doordat je de macht over het stuur kwijtraakt en het voertuig in een sloot terechtkomt.

Andere van buiten komende onheilen:
Vrijwel alle schade die wordt veroorzaakt door andere oorzaken van buitenaf, die niet in het bovenstaande rijtje voorkomen, worden door een All-Risk autoverzekering gedekt. Hierbij gaat het om plotselinge, onvoorziene gebeurtenissen die hun oorsprong buiten het verzekerde voertuig hebben. (Wat hier precies onder wordt verstaan is niet bij alle verzekeraars hetzelfde, dus controleer hiervoor je polisvoorwaarden).

Heb je kunnen kiezen welke soort autoverzekering jij graag wil afsluiten? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen en sluit de autoverzekering af die bij jou past!


Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Bij het kiezen van de soort autoverzekering komt het nodige kijken en dien je een aantal afwegingen te maken. Bijvoorbeeld, gaat het om een nieuwe auto of om een oudere wagen? En heb je de auto op afbetaling gekocht? Ook speelt de vraag mee of je de auto veel of weinig gebruikt.

Niet iedereen heeft dezelfde autoverzekering nodig en daarom zet Netpolis enkele handige tips op een rijtje. In sommige gevallen is alleen een WA-verzekering namelijk al voldoende, in andere gevallen is het juist beter te kiezen voor een autoverzekering met een meer uitgebreide dekking.

Nieuwheid

De leeftijd van jouw auto speelt een belangrijke rol bij de keuze voor een passende autoverzekering. Heb jij een oudere auto, dan heb je genoeg aan een WA-verzekering. Verzekeraars kijken namelijk naar de dagwaarde van het verzekerde voertuig en bij een oude auto wordt vaak nog maar weinig vergoed. Voor een jonge occasion of een volledig nieuwe auto is een All-riskautoverzekering of een verzekering met beperkt casco daarentegen een betere keus. Schade aan nieuwere auto’s kan namelijk behoorlijk hoog oplopen. In dat geval ben je dus liever uitgebreider verzekerd.

In principe geldt hierbij dat het aan te raden is je auto, als deze jonger is dan 6 jaar Volledig Casco te verzekeren. Is je auto tussen de 6 en 10 jaar oud, dan is Beperkt Casco vaak het beste en is je auto ouder dan 10 jaar, dan is een WA-verzekering meestal de beste keus.

Financiering

Heb jij een (nieuwe) auto gekocht op afbetaling, kies dan liever voor een autoverzekering met een meer volledige dekking. In dat geval kies je voor meer dan alleen een WA-verzekering, dus voor de aanvullende dekkingen beperkt casco of volledig casco. Het is namelijk erg vervelend als je al maandelijks voor je auto betaalt en vervolgens ook nog eens een opgelopen schade zelf moet betalen.

Spaargeld

Wanneer je aan het overwegen bent welke autoverzekering het best past bij jouw auto en situatie, is het ook een goed idee om te kijken naar je financiële middelen. Beschik jij bijvoorbeeld over een aardige hoeveelheid spaargeld, dan kun je kiezen voor wat meer risico en is het wellicht slimmer om voor een autoverzekering met minder dekking en dus een lagere maandpremie te kiezen. Eventuele schade die je auto lijdt, kun je dan namelijk eenvoudiger zelf betalen. Kies dan voor een WA-verzekering, eventueel in combinatie met beperkt casco.

Noodzaak

Nog een belangrijk aspect dat je mee kunt nemen in je besluitvorming is de kwestie van noodzaak. Hoe belangrijk is een volledige dekking in jouw specifieke situatie? Maak je intensief gebruik van je auto door er elke dag de weg mee op te gaan of gebruik jij jouw voertuig slechts af en toe? Gebruik je hem met grote regelmaat en  ben je nogal afhankelijk van je auto, kies dan voor de betere dekking van een Beperkt of Volledig Casco.

Wanneer jij je auto echter minder vaak gebruikt, is een WA-verzekering (met eventueel beperkt casco) wellicht een slimmere keuze. Bekijk altijd ook de polisvoorwaarden, vervangend vervoer wordt bijvoorbeeld niet door alle verzekeraars hetzelfde gedekt.

Eigen risico

Wanneer je autoverzekeringen vergelijkt, kijk je natuurlijk ook naar de bijbehorende premie. In veel gevallen kun je bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een hoger eigen risico. Een verhoogd eigen risico leidt vaak tot een verlaging van de premie. Ook op die manier kun je op de kosten van je autoverzekering besparen.

Heb je kunnen kiezen welke soort autoverzekering jij graag wil afsluiten? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen en sluit de autoverzekering af die bij jou past!


Premiefactoren

Voor het vaststellen van jouw verzekeringspremie letten verzekeraars op een heel aantal verschillende (risico)factoren. Daarom zijn er ook bepaalde persoonlijke gegevens nodig om je premie te kunnen berekenen. Dit zijn de zogeheten premiefactoren. Gegevens als jouw schadevrije jaren en het kenteken van jouw auto spelen als vanzelfsprekend een rol. Maar ook de regio waar je woont en hoelang je je rijbewijs al hebt, zijn factoren die worden meegenomen. Hieronder vind je een toelichting per factor, zodat je weet waarom je die gegevens moet opgeven:

Kenteken

Voor de premieberekening is het van belang om bepaalde eigenschappen van je auto te weten te komen. Daarom is het noodzakelijk dat jij voor het vergelijken van autoverzekering je kentekennummer eerst invult. De hoogte van je autoverzekering berekenen als je het kenteken (nog) niet weet kan ook, mits je het type auto maar weet. Klik hier als je de premie wilt berekenen voor een auto met onbekend kenteken .

Naast het merk en type van je auto wordt er gekeken naar de leeftijd van het voertuig. Op basis hiervan kan men namelijk bepalen wat de nieuwwaarde en dagwaarde zijn. Dit is namelijk van belang voor de eventueel uit te keren schadevergoeding en daarom van invloed op je premie.

Het gewicht van je auto is een andere factor die aan de hand van je kenteken wordt achterhaald. Hoe hoger het gewicht, hoe meer schade je auto in theorie kan veroorzaken en daarom is de premie voor een zware auto hoger dan die van een lichte auto.

Postcode

Wellicht vraag jij je af waarom je voor het berekenen van je premie je postcode moet invullen. Dit heeft te maken met de regio waar je woont. Verzekeraars letten namelijk op jouw woonomgeving, omdat verzekerden in bepaalde gebieden meer risico op schade lopen dan in andere gebieden. Jouw postcode geeft aan in welke regio jij woont en daarvan kan een verzekeraar checken of dit een regio is van waaruit vaak schadeclaims worden ingediend of niet. Woon jij in een grote, drukke stad? Dan is de kans op schade groter dan wanneer je in een rustig klein dorpje woont. Sommige verzekeraars tellen overigens zwaarder aan deze premiefactor dan anderen.

Geboortedatum

Bij het bepalen van de premie van je autoverzekering wordt niet alleen gekeken naar de leeftijd van je auto. Ook jouw eigen leeftijd speelt hierbij een rol. Aan leeftijd worden namelijk enkele zaken vastgekoppeld. Bepaalde leeftijdsgroepen (meestal jongeren tot 24 jaar en ouderen vanaf 65 jaar) lopen statistisch gezien meer kans op schade en vormen daarom voor de verzekeraar een groter risico. Daarom wordt er bij jouw premieberekening om je geboortedatum gevraagd.

Ben je jonger dan 25? Klik dan op Jongeren Autoverzekering voor meer informatie over onze autoverzekering voor jongeren.

Schadevrije jaren

Het is voor een verzekeraar belangrijk zicht te krijgen op het aantal schadevrije jaren dat je bij een eerdere verzekeringsmaatschappij hebt opgedaan. Daarom geef je bij het vergelijken van verschillende autoverzekeringen en voor het berekenen van je premie op hoeveel schadevrije jaren je op dat moment hebt.

Wanneer je een aantal jaren zonder schade hebt gereden, zal je premie lager uitkomen dan wanneer je in voorgaande jaren veel schade hebt veroorzaakt en zodoende (bij je vorige verzekeraar) dus ook veel schadeclaims hebt ingediend. Dat je een jaar geen ongeluk hebt veroorzaakt betekent overigens niet per direct dat je dan 1 schadevrij jaar hebt. Je kunt namelijk voor een ongeluk meerdere schadevrije jaren verliezen en zodoende een negatief aantal schadevrije jaren hebben opgebouwd.

Weet je niet zeker hoeveel schadevrije jaren je hebt? Vraag dit dan allereerst na bij je huidige autoverzekeraar. Als je opgegeven schadevrije jaren niet overeenkomen met je werkelijke schadevrije jaren, dan loop je namelijk een grote kans dat je autoverzekering geweigerd wordt, of de premie een stuk duurder uitvalt.

Heb je meer dan 10 negatieve schadevrije jaren? Dan zijn weinig verzekeraars bereid je een autoverzekering aan te bieden vanwege het hoge risico. Kijk dan eens bij malusregistratie voor meer informatie hierover.

Kilometers per jaar

Het aantal kilometers dat jij per jaar rijdt speelt bovendien ook mee in het bepalen van je premie per maand. In principe zullen de kosten bij het afsluiten van een autoverzekering voor jou lager zijn wanneer je een kleiner aantal kilometers per jaar aflegt, zoals bijvoorbeeld minder dan 10.000 kilometer, dan wanneer je in een jaar meer dan 50.000 kilometer aflegt. Hoe meer je rijdt, hoe groter de kans immers is dat je een keer schade rijdt en gebruik zult moeten maken van je autoverzekering.

Rijbewijs behaald op

Behalve de leeftijd van de bestuurder is ook het aantal jaar ervaring van die bestuurder een belangrijke factor waar door veel verzekeraars bij het vaststellen van de premie naar gekeken wordt. Bij het afsluiten van een autoverzekering moet je daarom aangeven wanneer jij je rijbewijs hebt gehaald. Bestuurders met meer ervaring achter het stuur, lopen statistisch gezien minder risico om schade te veroorzaken dan bestuurders met weinig rijervaring. Minder dan vijf jaar rijervaring wordt beschouwd als weinig rijervaring.

Ingangsdatum

De ingangsdatum, oftewel de datum waarop je nieuwe autoverzekering in gaat, vul je in om aan te geven vanaf welke dag de verzekering moet gaan gelden. Heb je nog een lopende autoverzekering bij een andere aanbieder, dan kun je einddatum van de huidige verzekering invullen. Houd in het geval van een langer lopende verzekering rekening met een daarvoor eventueel geldende opzegtermijn. De meeste autoverzekeringen lopen vanaf de ingangsdatum tot 12 maanden na die datum.

Betaling per maand/jaar

Je kunt bij het afsluiten van een autoverzekering kiezen voor een maandelijkse of jaarlijkse betalingstermijn. Hiermee geef je aan of je de verzekeringspremie per maand of per jaar wilt betalen. In bepaalde gevallen heb je ook de mogelijkheid om per kwartaal of per half jaar te betalen. Hierbij geldt dat hoe meer je vooruit betaald, hoe goedkoper je meestal uit bent.

Schuldschades

Het aantal schuldschades is het aantal ongelukken dat door jouw schuld is veroorzaakt. Het gaat hierbij over het aantal schuldschades van de afgelopen vijf jaar. Deze factor weegt ook mee bij het bepalen van de hoogte van je autoverzekering. De premiekosten zullen lager zijn als er geen enkele sprake van schuldschade is, maar zullen juist hoger zijn als je in de afgelopen jaren wel een of meerdere keren een ongeluk hebt veroorzaakt. In het laatste geval zul je namelijk eerder in een risicogroep worden geplaatst.

Gebruik: Privé / Zakelijk

Bij het uitkiezen van een autoverzekering en bij het bepalen van de premie wordt bovendien ook gekeken naar het beoogde gebruik van de autoverzekering. Dat wil zeggen, gaat het om het verzekeren van een zakelijk voertuig of wil jij je privéauto verzekeren? Niet alle verzekeraars bieden de mogelijkheid om een zakelijke auto te verzekeren en in sommige gevallen verschillen de premiekosten, afhankelijk van het zakelijk of privégebruik.

Als je je auto gebruikt voor beroepsmatig vervoer of als lesauto, of de auto staat niet op naam van jouw bedrijf, dan betreft het een zakelijke auto en dien je die ook als zodanig te verzekeren.

Klik hier voor meer informatie over onze bestelautoverzekering


Aanvullende Verzekeringen

Een autoverzekering via Netpolis kun je aanvullen met enkele nuttige verzekeringen, om je in een aantal gevallen nóg meer zekerheid te bieden. De volgende verzekeringen kun je afsluiten samen met je autoverzekering:

Schadeverzekering voor inzittenden

Het doel van de schadeverzekering voor inzittenden is de bestuurder en inzittenden schadeloos te stellen voor schade die hen overkomt door een verkeersongeval waarbij het verzekerde motorrijtuig is betrokken. Vergoeding vindt plaats ongeacht wie er schuldig was aan het ongeval. Het maximaal verzekerde bedrag bedraagt € 1.000.000 en de werkelijke schade wordt vergoed.

De schadeverzekering voor inzittenden biedt dekking voor:

  • Schade door blijvende invaliditeit of overlijden;
  • Schade door gederfde levensvreugde (smartengeld);
  • Schade door gederfde inkomsten;
  • Schade aan zaken die behoren tot de particuliere huishouding.

De premie voor de schadeverzekering voor inzittenden bedraagt bij Netpolis slechts enkele euro's per maand.

Ongevallen inzittenden verzekering

In tegenstelling tot de schadeverzekering voor inzittenden, wordt bij de ongevallen inzittende verzekering niet de werkelijke, maar een vooraf vastgestelde vergoeding uitgekeerd. Voor overlijden en invaliditeit zijn vaste vergoedingen vastgesteld, die de inzittenden of nabestaanden krijgen uitgekeerd bij een ongeval. Bij gedeeltelijk blijvende functionele invaliditeit krijg je een percentage van deze vastgestelde vergoeding.

De ongevallen inzittenden verzekering keert ook uit als de schade door je eigen schuld is ontstaan, of als de aansprakelijkheid van de bestuurder of tegenpartij niet kan worden vastgesteld, waardoor de schade niet verhaalbaar is.

De premie voor de ongevallen inzittenden verzekering is afhankelijk van het te verzekeren bedrag en het aantal te verzekeren zitplaatsen.

Verhaalsbijstandverzekering

De Verhaalsbijstandverzekering biedt bijstand bij:

  • Het verhalen van de schade voor het verzekerde motorrijtuig
  • Het vaststellen en verhalen van eventuele waardevermindering
  • Indien nodig de kosten van een door de verzekeraar in te schakelen advocaat

Met een verhaalsbijstandverzekering ben je verzekerd van juridische hulp bij ongelukken. Zo bespaar je jezelf veel uitzoekwerk en krijg je deskundig advies. Wel zo handig als er onenigheid is over de schuldvraag.

De premie voor een verhaalsbijstandverzekering bedraagt bij Netpolis slechts enkele euro's per maand.

No-claim beschermer

Met een no-claim beschermer kun je in een verzekeringsjaar één schade claimen zonder verlies van je no-claimkorting. De schade heeft wel invloed op het aantal opgebouwde schadevrije jaren. Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kun je de no-claim bescherming tegen geringe kosten meeverzekeren.

Helaas is een noclaim beschermer alleen geldig is voor de desbetreffende verzekeraar. Mocht je eventueel willen overstappen, dan wordt er gewoon gekeken naar de werkelijke schadevrije jaren en heb je dus geen profijt van de noclaim beschermer.

Heb je kunnen kiezen welke aanvullende verzekering jij graag wil afsluiten? Vergelijk dan nu onze autoverzekeringen en sluit de autoverzekering af die bij jou past!


Speciale autoverzekeringen

Naast de gewone WA, Beperkt Casco en Allrisk autoverzekeringen, kun je bij Netpolis ook terecht voor enkele andere unieke autoverzekeringen. Sommige bijzondere situaties vragen namelijk om een ander soort autoverzekering.

Oldtimerverzekering

Als eigenaar van een oldtimer wil je graag goed verzekerd zijn. Daarom kies je voor een autoverzekering op maat. Een oldtimerverzekering is hier optimaal op ingesteld. Onze oldtimerverzekering zorgt ervoor dat je oldtimer Volledig Casco verzekerd is, zodat je bij eventuele schade niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Klik hier voor meer informatie over onze oldtimerverzekering en bekijk hoeveel je kunt besparen op je huidige premie.

Tweede Auto verzekeren

Heb je binnen je gezin te maken met een tweede, kleinere auto die je ook graag wilt verzekeren? Ook dat kan via Netpolis, met de speciale AutoErbijPolis. Een tweede gezinsauto kan bij Netpolis heel voordelig worden verzekerd. Het maakt voor het afsluiten van deze verzekering niet uit waar de eerste auto verzekerd is. Dankzij de vaste maandelijkse premie weet je precies waar je aan toe bent.

Klik hier voor meer informatie over onze Tweede Auto verzekering en ontdek of jouw tweede auto in aanmerking komt voor de AutoErbijPolis.

Jongeren Autoverzekering

Als jongere betaal je vaak ene extra hoge premie vanwege het hogere risico op schade. Jongeren kunnen via de Netpolis heel eenvoudig hun premie berekenen en een goedkope autoverzekering afsluiten.

Bij een (vrijwel) nieuwe auto kun je kiezen voor de WA plus Volledig Casco voor jongeren. Daarnaast is er voor jongeren ook de optie om te kiezen voor alleen een WA-verzekering of deze aan te vullen met Beperkt Casco. Zo vind je vanzelf de verzekering met de beste premie voor jongeren. Je komt in aanmerking voor de Jongeren Autoverzekering als je jonger bent dan 25 jaar.

Bestelautoverzekering

Als je een auto wilt verzekeren die op naam van je zaak staat, dan ben je bij Netpolis ook aan het juiste adres. Met onze bestelautoverzekering verzeker je je bedrijfsauto bij de goedkoopste verzekeraar. Bij deze keuze van een bestelautoverzekering kun je ook kiezen uit WA dekking, Beperkt Casco en Volledig Casco. Zo bepaal je zelf de risico's en premie.

Klik hier voor meer informatie over onze Bestelpolis


Disclaimer
Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. De polisvoorwaarden van de verzekeringsmaatschappij bepalen of een schade wel of niet gedekt is.