Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
"Ik bespaar ruim 30%"

Met de voordelige motorverzekering van Netpolis bespaar ik ruim 30% en houd ik geld over om aan mijn motor te besteden.
Martijn van Assen
Gouda

 >   >  Motorverzekering veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Netpolis biedt u vanzelfsprekend ondersteuning bij het afsluiten van uw verzekeringen. In deze rubriek hebben wij de meest voorkomende vragen en antwoorden voor u op een rij gezet. Heeft u een vraag die niet in deze rubriek voorkomt, neem dan contact met ons op .

Motorverzekering

Welke kortingen kan ik op een motorverzekering krijgen?

Op de premie voor de motorverzekering kunt verschillende kortingen krijgen, waaronder:

 • een no-claimkorting,
 • een winterstopkorting van 10% en
 • een regiokorting.

Meer weten? Wilt u weten hoeveel u kunt besparen met de motorverzekering? Bij Netpolis kunt u een gratis offerte motorverzekering aanvragen.


Hoe kan ik een motorverzekering bij Netpolis aanvragen?

Een motorverzekering aanvragen is zeer eenvoudig en snel geregeld. Vul de gevraagde gegevens in en u ontvangt online een offerte. U ziet direct hoe groot uw voordeel is. U kunt daarna direct voorlopige dekking aanvragen. Uw verzekering gaat dan na voorlopige acceptatie meteen in.

Net als het aanvragen van de offerte gaat de aanvraag van de verzekering volledig digitaal. U kunt zelfs kiezen voor het ontvangen van een volledig digitale polis. Deze wordt u dan per email toegezonden.

Netpolis kan helaas geen aanvragen via post of email in behandeling nemen. U ontvangt uw polis zo spoedig mogelijk, na beoordeling en goedkeuring van uw aanvraag door de verzekeraar.

Gerelateerde onderwerpen:

Motorverzekering premie berekenen

Wat is het verschil tussen Diefstal dekking, Aanrijding- en Plusdekking?

Diefstaldekking dekt niet alleen schade veroorzaakt door diefstal maar ook schade door brand, storm, natuurramp en hagelschade. Ook is motorkleding tot een bepaald bedrag meeverzekerd. Aanrijdingdekking kan alleen gesloten worden in combinatie met Diefstal. Naast bovengenoemde risico's zijn dan ook de zelf veroorzaakte schades gedekt, bijvoorbeeld als u met uw motor ten val komt.

Gerelateerde onderwerpen:

Dekkingsoverzicht motorverzekering

Polisvoorwaarden motorverzekering


Wat doe ik met de motorverzekering als ik mijn motor heb verkocht?

Bij verkoop van de motor heeft u twee mogelijkheden met betrekking tot de verzekering: u kunt uw polis definitief beeindigen (royeren) of opschorten.

 1. Royeren (definitief beeindigen)
  U kunt ons hiertoe een kopie van het vrijwaringsbewijs toesturen, onder vermelding van uw polisnummer. Als u hierbij aangeeft dat u de polis wilt royeren, dan vervalt de polis en wordt deze definitief beëindigd.

  Bij een royement wordt premierestitutie voor eventueel teveel betaalde premie verleend. De verzekeraar brengt hiervoor Euro 15,13 royementskosten in rekening.
 2. Opschorten
  U kunt ons hiertoe een kopie van het vrijwaringsbewijs toesturen, onder vermelding van uw polisnummer, en de mededeling dat u de polis wilt opschorten.

  Bij opschorting wordt de polis tijdelijk stopgezet, en kunt u wanneer u weer een andere motor koopt deze doorgeven zonder weer een nieuwe aanvraag te doen. De nieuwe motor kunt u te zijner tijd doorgeven via het mutatieformulier op onze internetsite.

  Voor een opschorting worden door de verzekeraar geen kosten berekend. De eventueel teveelbetaalde premie wordt gereserveerd voor de volgende motor die u op de polis verzekerd, er wordt dus geen premierestitutie uitbetaald.


No-claimbeschermer

Bij Netpolis kunt u, bij een aantal verzekeraars (niet alle), ook voor uw motor een no-claimbeschermer afsluiten. Met de no-claim beschermer kunt u één keer per verzekeringsjaar een schade claimen op uw verzekering, zonder dat dit ten koste gaat van de opgebouwde no-claimkorting.

De No-claimbeschermer is een perfecte aanvulling op uw motorverzekering via Netpolis.

Voorbeeld no-claim beschermer

Een man uit Eindhoven heeft een Honda CBF 500, gekocht in 2004 voor 6.290 euro. Begin van dit jaar kreeg de man een aanrijding met een auto door schuld, waarbij de schade aan de motor aanzienlijk was. Gelukkig had de man een motorverzekering met no-claim beschermer afgesloten.

De man had 8 schadevrije jaren en 75% no-claim korting opgebouwd. Zijn premie blijft volgend jaar gelijk omdat hij geen terugval heeft door de no-claimbeschermer. Had hij de no-claimbeschermer niet gehad, dan was hij naar 55% no-claim terug gevallen en zou het hem 5 jaar kosten om weer op de oude no-claim korting van 75% uit te komen. De besparing kan hiermee oplopen tot wel honderden euro's per jaar.

Bereken hier de premie van uw motorverzekering!