Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  8 Veelgestelde vragen over uw oldtimer verzekering - Netpolis

8 veelgestelde vragen over een oldtimer verzekering

Heeft u een hobby auto zoals een oldtimer of zit u eraan te denken om een oldtimer aan te schaffen? Wij hebben voor u een veelgestelde vragenlijst opgesteld over de oldtimerverzekering bij Netpolis.

1. Wanneer is het een oldtimer auto?
Er is sprake van een oldtimer auto wanneer de auto werkelijk een personenwagen is met een klassiek karakter. De leeftijd van de auto is 25 jaar of ouder en de auto heeft een maximaal gewicht van 1750 kg.
 
2. Kan ik alleen mijn oldtimer verzekeren?
Nee, bij Netpolis moet u de oldtimer auto inzetten als tweede auto, en moet uw eerste auto al verzekerd zijn bij Netpolis of moet deze samen met de oldtimer worden verzekerd.
 
3. Heb ik een oldtimer taxatierapport nodig?
In uw oldtimer taxatierapport staat de nodige informatie over de waarde van uw oldtimer. Het is raadzaam om een taxatierapport te verkrijgen. De waarde van uw oldtimer is dan vastgesteld. Een taxatierapport is 36 maanden (3 jaar) geldig. Daarna moet u opnieuw een taxatierapport aanvragen.
 
4. Kan ik mijn oldtimer dagelijks gebruiken?
Een oldtimer is niet geschikt voor dagelijks gebruik, daarnaast kan een oldtimer niet uw eerste auto zijn. Met uw oldtimer moet u minder dan 7500 km in het jaar rijden.
 
5. Bouw ik met mijn oldtimerverzekering schadevrije jaren op?
Nee, met uw oldtimer verzekering bouwt u geen schadevrije jaren op. Het is ook niet mogelijk om uw schadevrije jaren mee te nemen.
 
6. Ben ik wettelijk verplicht een oldtimer verzekering af te sluiten?
Ja, u bent wettelijk verplicht om een oldtimerverzekering af te sluiten. Als u geen gebruik maakt van uw oldtimer, kunt u wel de verzekering tijdelijk schorsen.
 
7. Wat is er gedekt bij een WA oldtimerverzekering bij Netpolis?
Met een WA oldtimerverzekering is alle schade die u aan anderen toebrengt verzekerd.
 
8. Wat is er gedekt bij een WA Casco (All Risks) oldtimerverzekering bij Netpolis?
Dit is de meest complete verzekering voor uw oldtimer. Het WA-deel dekt u tegen schades die u aan anderen toebrengt. Het Casco-deel dekt schades die aan uw eigen oldtimer auto kunnen ontstaan.

Heeft u nog vragen over een oldtimerverzekering? Neem dan contact met ons op.