Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Diefstalbeveiliging

Diefstalbeveiliging

Er zijn diverse mogelijkheden om uw auto te beveiligen. Van een startonderbreker (standaard in auto's vanaf 1998) tot en met een autovolgsysteem, waarbij u bent aangesloten op een alarmcentrale en direct wordt gezien als de auto wederrechtelijk wordt meegenomen en waar de auto zich bevindt. De politie kan dus zeer vroegtijdig worden ingeschakeld en daarmee wordt de terugvind kans vergroot. U kunt uzelf hiermee zelfs tegen kidnapping beveiligen.

Uitleg alarmclassificaties 

Klasse 1: automatisch inschakelende dubbele startblokkering (vanaf oktober 1998 is een elektronische startonderbreker verplicht ingebouwd in nieuw afgeleverde voertuigen, raadpleeg uw dealer bij twijfel).

Klasse 2: als klasse 1 + standaard alarmsysteem met omtrek- en binnenbeveiliging, sirene, in- en uitschakeling met afstandsbediening.

Klasse 3: als klasse 2 + sabotagebeveiliging met noodstroomsirene alsmede een detectie tegen wegslepen c.q. opkrikken .

Belangrijk
Een goedgekeurd beveiligingssysteem is te herkennen aan de oranje sticker op de centrale stuureenheid van het systeem waarop merk en type alsmede het TNO-toelatingsnummer AA02... met een volgnummer. De toevoeging Z achter de typeaanduiding betekent dat het systeem geschikt is om naast een goedgekeurde af-fabriek startblokkering opgebouwd te worden.

Voor goedgekeurde systemen worden uitsluitend SCM certificaten verstrekt indien deze door SCM erkende inbouwbedrijven zijn ingebouwd. Indien u meer informatie wenst over de certificering van alarmsystemen kunt u contact opnemen met:
Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM)
Postbus 393
2900 AJ Capelle A/D IJssel
Telefoon 010 - 284 34 00
Fax 010 - 284 34 10
Infolijn 0900 - 1593
Email: info@scm.nl
Internet: www.scm.nl

< terug naar de Woordenlijst