Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Groene kaart

Groene Kaart

Een groene kaart is een internationaal geldig verzekeringsbewijs. U bent verplicht om deze mee te nemen indien u met de auto naar het buitenland gaat. U ontvangt de groene kaart bij het afsluiten van uw verzekering en vervolgens ontvangt u ieder jaar een nieuw exemplaar.

De groene kaart in het buitenland

In een groot gebied is de controle aan de grens op de aanwezigheid van een groene kaart opgeheven. In de meeste landen dient u echter bij controle, of bij een aanrijding aan te tonen dat uw motorrijtuig verzekerd is. Dit kunt u in principe doen door het tonen van de groene kaart. Uiteraard dient uw motorrijtuigpolis dan wel geldig te zijn. Als regel dient u de groene kaart dan ook mee te nemen als u naar het buitenland of op vakantie gaat.

Land komt niet voor op de groene kaart

Voor landen die doorgehaald zijn op de groene kaart, of zelfs daarop niet voorkomen kan meestal een verzekering aan de grens aangeschaft worden.

Groene kaart verlopen

Voor het verlopen van uw groene kaart ontvangt u in principe een nieuw exemplaar van uw verzekeraar. U kunt contact opnemen met uw eigen verzekeringsmaatschappij of tussenpersoon indien u geen nieuwe groene kaart heeft ontvangen. 

< terug naar de Woordenlijst