Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Informatie over caravan- en oldtimerverzekeringen

Informatie over caravan- en oldtimerverzekeringen

Het is voorjaar, dus we haken massaal de caravan of aanhanger achter de auto. Welke schade dekt de autoverzekering en welke niet? En dan de oldtimer. Hoe kun je die het best verzekeren?

Over caravans en oldtimers

Typisch Nederland. Begin maart schaatsten we nog en nu, ruim zes weken later, is het ineens volop zomers weer. En we zijn nog maar net aan de lente begonnen. En geloof het of niet, juist in deze periode van het jaar wordt de interesse in een caravan of oldtimer flink aangewakkerd.

Want zeg nou zelf. Het mooie weer geeft je de kriebels. Je krijgt zin om erop uit te gaan. Misschien valt je oog op die handige caravan, want ook het kampeerseizoen is begonnen. Of maak je eindelijk je droom waar en koop je een fraaie oldtimer. Zorg in beide gevallen voor een goede verzekering.

WA verzekerd

Als de caravan (lees hiervoor in de plaats ook 'aanhanger' of 'vouwwagen') achter de auto is gekoppeld, is hij WA verzekerd via je autoverzekering. Maak je dus met je caravan schade tegen de auto van iemand anders, dan kan die de schade claimen bij jouw autoverzekering. Schade die je maakt met de caravan valt onder de autoverzekering, zelfs tot het moment dat de caravan, na ontkoppeling, op een veilige plek, dus naast de rijweg, is neergezet en stilstaat.

Is een aparte caravanverzekering nodig?

Maar let op. Schade die bij een ongeluk ontstaat aan jouw caravan wordt níet vergoed door je autoverzekeraar. Dat geldt ook schade door brand of diefstal. Wil je je wél indekken tegen zulke schade, sluit dan een aparte caravan- of aanhangerverzekering af. Vraag je verzekeraar om een passend aanbod.

Hoe verzeker ik mijn oldtimer?

Daar staat ie dan. De auto van die je vader of je opa ooit reed. Of misschien die droomcabrio uit je lievelingsfilm. Oldtimers zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen. Want zo veel mensen, zo veel wensen. Maar voor iedere oldtimer geldt: je moet hem verzekeren. De WA en Volledig Casco verzekering biedt de meest complete dekking voor je oldtimer. Het WA-deel dekt je tegen schades die je aan anderen veroorzaakt en het Casco-deel dekt schades die aan je eigen oldtimer kunnen ontstaan.