Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Kassa besteedt aandacht aan premies autoverzekeringen

Kassa besteedt aandacht aan premies autoverzekeringen

In december heeft het tv programma Kassa wederom aandacht besteed aan de premies van autoverzekeringen en de verschillen tussen de diverse verzekeringen. Verzekeringsite.nl, die vaak optreedt in het programma, heeft een onderzoek gedaan naar de hoogte van de autopremies.


Uit het onderzoekt blijkt dat de verschillen in premie nog steeds erg groot zijn tussen de diverse verzekeraars. De duurste verzekering was tot maar liefst drie keer zo duur dan de goedkoopste autoverzekering. Daarnaast bieden niet alle verzekeringen dezelfde dekking. Zo verschilt de nieuwwaarde regeling nogal eens, en zijn ook de hoogtes van het eigen risico vaak verschillend. Door deze verschillen is het soms lastig een autoverzekering te vergelijken op andere aspecten dan alleen de premie.


Ook blijkt dat veel autobezitters kunnen besparen door hun dekking aan te passen. Voor een oudere auto kan een beperktere dekking worden gekozen, waardoor al snel honderden euro’s per jaar bespaard kunnen worden.

Opzeggen verzekering wordt eenvoudiger


Vanaf maart 2010 is het niet meer toegestaan om verzekeringen stilzwijgend te verlengen. Ook lange opzegtermijnen zijn niet meer toegestaan. Voordeel voor de consument is dat het overstappen naar een goedkopere autoverzekering eenvoudiger wordt. Je autoverzekeraar zal je voortaan moeten informeren als de verzekering automatisch verlengd wordt, zodat je jezelf tijdig kunt informeren over mogelijke alternatieven.