Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Autoverzekering Ditzo helemaal niet zo goedkoop

Autoverzekering Ditzo helemaal niet zo goedkoop

Autoverzekeraar Ditzo is helemaal niet zo goedkoop als ze wil doen geloven. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat verzekeringssite Independer heeft gedaan naar het prijsniveau van Ditzo. Volgens Independer is de Fortis-dochter bij autoverzekeringen veel duurder dan veel andere aanbieders. Independer beschikt over een steekproef waaruit volgens de prijsvergelijker blijkt dat Ditzo in alle onderzochte gevallen (34 stuks) duurder is dan andere aanbieders.

Ditzo stelt in een reactie dat het onderzoek van Independer niet representatief is. Uit onderzoek van Ditzo blijkt volgens het bedrijf dat de aanbieder bij 24.000 aanvragen in 40 procent van de gevallen bij de drie goedkoopste aanbieders van autoverzekeringen hoort. "Maar daar zitten niet alle verzekeraars bij", erkent een woordvoerster. Tweede commentaar van Ditzo is dat ze Independer niet onafhankelijk vindt omdat ze verzekeraars geld zou vragen voor een vermelding op de site. Woordvoerder Hilhorst spreekt dat tegen omdat aanbieders alleen betalen als er werkelijk een autoverzekering wordt afgesloten.

Premie soms tot vijfmaal hoger

Bij het onderzoek zijn de autotypes, leeftijden, schadevrije jaren en andere variabelen volgens Independer willekeurig gekozen. De maandpremie die Ditzo rekent, kan blijkens het onderzoek oplopen tot bijna vijf keer de prijs die andere verzekeraars aan Independer doorgeven. Ditzo wil aan de vergelijkkingssite niet regulier inzage geven in de prijzen die het aan klanten offreert. "Ditzo claimt transparant te zijn, echter niet als het aankomt op het geven van prijsinformatie", aldus Hilhorst.

Uit bovenstaand onderzoek blijkt dat de consument er goed aan doet om prijzen te vergelijken van auto verzekeringen. Dat kan op sites als Independer en Netpolis, waar een groot aantal verzekeringsmaatschappijen worden vergeleken.

Bron: deOndernemer.nl