Autoverzekering vergelijken

Alles wordt duurder… In een tijd van torenhoge inflatie en stijgende loonkosten stijgen ook de premies voor je autoverzekering helaas mee. Gelukkig kun je hier zelf wel iets aan doen, want veel verzekerden realiseren zich niet dat er vaak een aanzienlijke besparing op je autopremie mogelijk is.

Wil jij besparen op je autoverzekering in 2024? Dan zit je goed bij Netpolis. Via onze website krijg je snel en eenvoudig inzicht in de premies van meer dan 20 aanbieders. Je kunt premies en voorwaarden vergelijken van vrijwel alle autoverzekeraars in Nederland en zult zien dat je vaak dezelfde dekking en voorwaarden kunt krijgen tegen een veel lagere premie dan je nu betaalt. Je auto verzekeringen vergelijken loont dus zeker.

Voordelen van autoverzekeringen vergelijken

Netpolis autoverzekeringHet vergelijken van je autoverzekering helpt je niet alleen geld te besparen, maar ook de juiste dekking te vinden. Want waarom zou je meer betalen voor hetzelfde? Of erger nog, waarom zou je minder dekking accepteren voor dezelfde prijs?

Informeren, vergelijken en mogelijk oversluiten is dus belangrijk voor jouw persoonlijke financiële plan. Neem het jaarlijks in je agenda op zodat je het niet vergeet en elk jaar weer het meeste waar voor je geld krijgt en zo goed mogelijk verzekerd bent met je auto.

Besparen op je autoverzekeringen

Besparen op je autoverzekering: dat wil natuurlijk iedereen. Zeker in deze onzekere en dure tijden. En nee, het is niet moeilijk en het kost ook helemaal niet veel tijd. Een evaluatie van je autoverzekeringspremie kan in een paar minuten geregeld zijn. Aarzel dus niet en maak snel een berekening op onze site. Waarschijnlijk profiteer jij dan supersnel van een lagere premie. Een besparing die je aan leuke dingen kunt besteden in plaats van aan je autoverzekering.

Comfortabeler achter het stuur met een verzekering die bij je past

Een autoverzekering gaat natuurlijk niet alleen maar over geld. De essentie van een verzekering is namelijk dat deze je zekerheid biedt. Zekerheid dat je financiële situatie niet leidt onder iets dat je overkomt. Het is dus meer dan alleen besparen op de premie voor je autoverzekering. Nadat je even de tijd hebt genomen om een nieuwe vergelijking voor je autoverzekering te maken en je te informeren over de verschillende dekkingsvormen en eventuele aanvullende verzekeringen kun je rustig op weg. Je weet waarvoor je verzekerd bent (en misschien nog wel belangrijker: waarvoor niet) en betaalt daarvoor de best mogelijke prijs.

Waarop autoverzekeringen vergelijken?

Je hebt het besluit genomen om 5 minuten van je tijd te investeren in het vergelijken van autoverzekeringen en direct te besparen. Maar hoe doe je dat als leek? Waar moet je op letten en wat is belangrijk? We geven je hieronder een korte uitleg van een aantal belangrijke kenmerken en aandachtspunten van een autoverzekering waarop je kunt letten bij je vergelijking.

De goedkoopste autoverzekering vergelijken

De goedkoopste verzekering. Dat klinkt fantastisch en is waarschijnlijk wat bijna iedereen wil. De laagste prijs. Er is echter een eeuwenoud gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ en dat gezegde kan zeker in verzekeringsland nog steeds opgaan. Want naast de premie zijn er ook nog de polisvoorwaarden. En die ‘kleine lettertjes’ kunnen behoorlijk verschillen van maatschappij tot maatschappij. Zorg er dus voor dat je een geïnformeerde keuze maakt en de voor jou juiste autoverzekering afsluit. Alleen de laagste premie is niet altijd zaligmakend.

Dekking van autoverzekeringen vergelijken

Bij het kiezen van een autoverzekering denken velen direct aan de kosten. Echter, het type dekking is net zo belangrijk. Je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan bij een ongeval. De dekking van je verzekering moet passen bij jouw rijstijl en jaarlijkse aantal kilometers, de waarde en leeftijd van je auto en je persoonlijke omstandigheden. Daarmee bedoelen we onder meer je financiële situatie. Kun je een tegenvaller als het totaal verlies van je auto opvangen uit je eigen middelen? Dan is de volgende vraag of je dat ook wil? Je risicobereidheid. Wil jij jouw spaargeld reserveren voor een mogelijke kostenpost met je auto of besteedt je het liever aan een mooie reis? Als het antwoord op die vraag is dat je het liever uitgeeft aan de leuke dingen van het leven dan kun je beter een uitgebreidere verzekering afsluiten, waarbij je volledig gedekt en ontzorgd wordt.

De basis van elke autoverzekering is de wettelijke verplichte WA-verzekering. Dit is een verzekering voor de Wettelijke Aansprakelijkheid voor schade die wordt veroorzaakt door jouw auto. Deze verzekering is dus niet vrijwillig, maar het afsluiten en in standhouden van een geldige WA autoverzekering is verplicht. Indien de premie voor een verzekering niet tijdig betaalt wordt heeft een verzekeraar het recht om de verzekering op te schorten. Het kenteken wordt dan afgemeld bij het RDW en er is dan geen dekking meer. Een auto met een opgeschorte dekking komt dus net als een auto zonder verzekering als onverzekerd te boek te staan en voldoet dus niet aan de vereisten die in de wet gesteld worden.

Dit wordt ook intensief gecontroleerd en op het niet nakomen van deze verplichting staan forse boetes die kunnen oplopen tot € 650,-. Dit uiteraard naast het risico dat je zelf financieel opdraait voor de kosten van een eventuele schade, waarbij je je kunt voorstellen dat de kosten nog veel verder kunnen oplopen. Zorg dus altijd voor minimaal een geldige WA-autoverzekering.

WA-verzekering
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en inbraak
 • Brand- en stormschade
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen voertuig
 • Vandalisme
WA + Beperkt Casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en inbraak
 • Brand- en stormschade
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen voertuig
 • Vandalisme
WA + Volledig Casco
 • Schade aan anderen
 • Diefstal en inbraak
 • Brand- en stormschade
 • Ruitschade
 • Schade aan eigen voertuig
 • Vandalisme

De WA-autoverzekering dekt dus alleen schade die aan derden wordt veroorzaakt, maar geen schade aan je eigen auto. Om dit risico mee te verzekeren heb je keuze uit een tweetal verzekeringen die je bovenop de WA verzekering af kunt sluiten. Deze verzekeringen noemen we cascoverzekeringen en het verschil tussen deze twee vormen zit in de omvang van de dekking voor schade aan je eigen auto.

De WA Beperkt Casco autoverzekering biedt dekking voor een aantal met name genoemde schades, zoals storm, diefstal, inbraak en brand. Maar ook ruitschade is gedekt op een WA Beperkt Cascoverzekering. Zo is bijvoorbeeld de reparatie van je voorruit vaak gratis met deze verzekering. Voor de volledige vervanging van je ruit geldt wel een eigen risico. Schade aan je auto door een aanrijding door je eigen schuld is uitdrukkelijk niet gedekt.

Als je dat wel mee wil verzekeren dan kies je voor een WA Volledig Cascoverzekering (ook wel all-riskpolis genoemd). Deze biedt dekking voor ‘alle van buiten komende onheilen’, wat de meest uitgebreide omschrijving van mogelijke schades is. Dit is bijvoorbeeld storm, hagel of brand, maar ook schade ontstaan door slippartijen, botsingen en vandalisme. Met een WA Volledig Cascodekking is bijna iedere schadeoorzaak gedekt (uiteraard met inachtname van de polisvoorwaarden).

Netpolis werkt samen met vergelijkingssite

Op de rubriek autoverzekeringen van Prijsvergelijk is in samenwerking met Netpolis een vergelijkingstool ingericht waarmee de consument eenvoudig premies van meer dan 20 aanbieders kan vergelijken. Omdat niet alleen een lage premie van doorslaggevend belang is, kunnen de verzekeringen ook op voorwaarden worden vergeleken.

Vergelijkingssites spelen een belangrijke rol in het communiceren van de juiste producten en het vergelijken van premies van verzekeringen. Netpolis heeft er vertrouwen in dat de samenwerking met Prijsvergelijk voor beide partijen een toegevoegde waarde biedt.

Veelgestelde vragen

Waarom is autoverzekering vergelijken belangrijk?

Vergelijken stelt je in staat de beste premies, dekkingen en klantenservice te vinden. Vaak betaalt men meer premie dan noodzakelijk. Door te vergelijken ontdek je welke verzekeraar het beste bij jouw situatie past en waar je het meest voordelig uit bent.

Welke types autoverzekeringen zijn er beschikbaar voor vergelijking?

Er zijn verschillende types: de WA-verzekering, WA+ (beperkt casco) en allrisk (volledig casco). Elk type heeft een andere dekking en daarmee een andere prijs. Afhankelijk van de leeftijd van je auto en je persoonlijke voorkeur kun je kiezen welke dekking het beste bij je past.

Hoe kies ik de juiste dekking bij het vergelijken van autoverzekeringen?

Overweeg de leeftijd van je auto, de waarde en hoeveel risico je wilt nemen. Een nieuwe auto wordt vaak allrisk verzekerd, terwijl voor een ouder voertuig meestal enkel een WA-verzekering voldoende is. Maar ook hier is de keuze afhankelijk van je persoonlijke situatie en hoeveel risico je kunt lopen.

Wat zijn de verborgen kosten waarop ik moet letten bij het vergelijken van autoverzekeringen?

Let op kosten zoals eigen risico, poliskosten en eventuele toeslagen voor maandelijkse betaling. Ook kan het uitmaken of je kiest voor een jaarcontract of een flexibel maandcontract.

Hoe verschilt de klantenservice tussen verschillende autoverzekeraars?

Sommige verzekeraars bieden 24/7 klantenservice, terwijl anderen beperktere tijden hanteren. Lees ervaringen van andere klanten en let op de bereikbaarheid van de alarmcentrale en reactiesnelheid bij schademeldingen.

Welke informatie heb ik nodig om een accurate autoverzekering vergelijking te maken?

Je hebt het kenteken van je auto nodig, je persoonlijke gegevens, het aantal schadevrije jaren en de gewenste dekking. Met deze informatie krijg je een duidelijk beeld van de beschikbare premies en voorwaarden.

Hoe vaak moet ik mijn autoverzekering opnieuw vergelijken?

Het is verstandig jaarlijks te vergelijken. Verzekeraars passen hun prijzen aan, en je persoonlijke situatie (zoals het aantal schadevrije jaren) verandert ook. Een jaarlijkse check voor de laagste premie kan daarom een verstandige optie zijn.

Welke rol spelen kleine lettertjes in autoverzekeringscontracten?

De kleine lettertjes bevatten vaak uitsluitingen en specifieke voorwaarden. Het is essentieel deze goed door te nemen, zodat je exact weet waarvoor je wel en niet verzekerd bent. Bij alle premies die je via onze site berekent kun je ook direct de verzekeringsvoorwaarden raadplegen. Tevens sturen wij graag de polisvoorwaarden aan je toe.

Hoe stap ik over naar een andere autoverzekeraar na het vergelijken?

Om over te stappen naar een nieuwe verzekering kun je het beste eerst de nieuwe polis aanvragen. Als deze is geaccepteerd door de nieuwe verzekeraar kun je je huidige verzekering opzeggen. Zo weet je zeker dat je niet zonder autoverzekering komt te zitten. Zorg altijd dat er geen periode zonder dekking is. Sommige vergelijkingssites bieden een overstapservice aan voor een soepele overgang.

Is er een overlap tussen reisverzekering en autoverzekering bij het reizen met mijn voertuig?

Ja, soms biedt een reisverzekering dekking voor zaken als pechhulp in het buitenland. Controleer beide polissen om te voorkomen dat je dubbel verzekerd bent.

Hoe wordt de hoogte van mijn autoverzekeringspremie bepaald bij het vergelijken?

Factoren zoals het type auto, de leeftijd van de bestuurder, het aantal schadevrije jaren, de gekozen dekking en de woonplaats spelen een rol bij het bepalen van de premie.

Zijn er speciale autoverzekeringen voor jonge bestuurders of senioren?

Ja, sommige verzekeraars hebben specifieke polissen of tarieven voor jonge bestuurders of senioren, aangezien deze groepen vaak als hoger risico worden gezien. Door het invullen van je gegevens bij Netpolis krijg je een duidelijk overzicht van de producten die in jouw situatie aan te vragen zijn.

Wat gebeurt er met mijn autoverzekering als ik een ongeval heb in het buitenland?

Autoverzekeringen die je in Nederland afsluit biedt ook dekking in Europa. Als je een ongeval hebt, neem dan direct contact op met je verzekeraar. Zorg dat je altijd het Europese schadeformulier bij je hebt. Voor een compleet overzicht van alle landen waar je dekking geldig is kun je de groene kaart raadplegen.

Hoe kan ik beoordelingen van andere klanten gebruiken bij het vergelijken van autoverzekeringen?

Klantbeoordelingen geven inzicht in ervaringen met klantenservice en de verzekeringen van Netpolis, schadeafhandeling en algemene tevredenheid. Ze kunnen waardevolle informatie bieden die verder gaat dan prijs en dekking.

Bereken je voordeel:
Postcode
Huisnr
Toevoeging
Geboortedatum
Kamer van Koophandel 02073737 AFM Wft vergunning 12011322 KiFiD Aangesloten bij het KiFiD
Netpolis.nl maakt gebruik van cookies

Om onze website te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Kies hieronder welke cookies we mogen plaatsen. Onze noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de website te verbeteren. Wil je de beste ervaring? Kies dan voor alle cookies. Meer informatie vind je in onze cookie policy.