Goedkoopste autoverzekering? Netpolis heeft 'm!

Ben je op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Dan loont het de moeite om aanbieders met elkaar te vergelijken. Niet één verzekering is hetzelfde. Bij het vinden van een voordelige autoverzekering spelen allerlei zaken een rol, zoals leeftijd, regio en soort dekking. Netpolis heeft scherpe prijsafspraken gemaakt met diverse grote autoverzekeraars. Zo ben jij altijd verzekerd van de beste premies én de beste voorwaarden.

Goedkoopste autoverzekeringJe wilt een goedkope autoverzekering, maar je wilt uiteraard niet bezuinigen op de dekking. Netpolis biedt de beste autoverzekering voor de laagst mogelijke prijs. Gegarandeerd! Vergelijk de diverse aanbieders meteen via onze website en oordeel zelf.

Goedkoop auto verzekeren

De kans is groot dat jij bij de 90 procent van de Nederlandse bevolking hoort die veel meer betaalt voor zijn verzekering dan nodig is. Ongeacht je financiële situatie is een onnodig hoge premie betalen gewoon zonde van het geld. Bovendien hoeft een goede autoverzekering met een prima dekking echt niet duur te zijn. Netpolis gaat uit van eerlijke, realistische tarieven, zodat je auto goedkoop verzekeren ineens een echte optie is.

In 10 stappen naar de goedkoopste autoverzekering

Hoeveel premie jij gaat betalen is afhankelijk van meerdere factoren. Daarom hebben wij een aantal belangrijke aandachtspunten voor je in kaart gebracht. Per aandachtsgebied geven we aan waarom en wanneer dit aspect belangrijk is. Zo kun je zelf bepalen hoe goedkoop jouw autoverzekering wordt. Te veel betalen is zonde, dus even stilstaan bij de onderstaande punten is daarom geen verspilde moeite.

  1. Hoe bepaal je de juiste dekking voor je autoverzekering?
  2. Speelt de hoogte van het eigen risico een rol?
  3. Heb je schadevrije jaren opgebouwd?
  4. Ga je met je auto naar het buitenland?
  5. Hoeveel kilometers rijd je per jaar?
  6. Zijn extra verzekeringen wenselijk?
  7. Wil je extra accessoires meeverzekeren?
  8. Moet de auto voorzien zijn van een autoalarm?
  9. Wil je wel of geen pechhulp verzekering afsluiten?
  10. Hoe zit het met het opzeggen van je huidige autoverzekering?

1. Hoe bepaal je de juiste dekking voor je autoverzekering?

Er zijn 3 soorten dekkingen: de wettelijk verplichte WA (of wettelijke aansprakelijkheid) dekking, die je kunt uitbreiden met beperkt of volledig casco. Gebruik onderstaande richtlijnen om de beste goedkope autoverzekering te bepalen.

Leeftijd en waarde

De dekking die het best bij jouw auto past, hangt onder andere af van de leeftijd en waarde van je auto. Doorgaans wordt geadviseerd om alleen een WA verzekering te nemen voor een auto die ouder is dan 8 of 10 jaar. Voor een auto die nieuwer is dan 10 jaar is een uitgebreidere verzekering slimmer. In het algemeen luidt het advies:

  • WA verzekering: bij een auto ouder dan 10 jaar
  • WA + beperkt casco (of WA plus): bij een auto tussen de 6 en10 jaar
  • WA + volledig casco (of allriskverzekering): bij een auto nieuwer dan 5 jaar

Sommige adviezen hanteren iets andere leeftijdgrenzen voor de auto, namelijk:

  • WA verzekering: auto is ouder dan 8 jaar
  • WA + beperkt casco: auto is tussen de 3 en 8 jaar
  • WA + volledig casco: auto is niet ouder dan 3 jaar

Uiteraard hangt dit mede af van het type auto en of je er tot dan toe problemen mee hebt gehad.

Specifieke schadevergoedingen

Wat bij je keuze voor een voordelige autoverzekering overigens ook meespeelt is de vraag of je wilt dat ook specifieke schadeoorzaken worden meeverzekerd. Is dat het geval, dan kun je er voor kiezen om een oudere auto ook uitgebreider te verzekeren. Vanzelfsprekend heeft een uitgebreidere verzekering invloed op de hoogte van je maandpremie.

Ruitschade

Wist je dat ruitschade de meest gemelde autoschade is? Bijna 50 procent van de schadeclaims betreft schade aan een autoruit. Deze schade wordt gedekt met een WA plus of allriskverzekering.

Slim om bij stil te staan

Heb je geld geleend om je auto te kopen? Dan is het wellicht verstandig om een allriskverzekering te kiezen. Is de auto redelijk nieuw en moet je nog een aanzienlijk deel van de lening afbetalen, dan is een volledige dekking de beste keus. Heb je de lening nog niet afbetaald en raakt de auto total loss, dan krijg je bij een WA + volledig casco in elk geval de dagwaarde van de auto uitgekeerd. Hiermee kun je vervolgens (een deel van) je lening aflossen.

Heb je voldoende (spaar)geld om een nieuwe auto te kopen (als je huidige total loss raakt)? Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Indien je over voldoende geld beschikt om een nieuwe auto te kopen, zou je de auto minder uitgebreid kunnen verzekeren. Heb je zelf echter niet genoeg gespaard voor een nieuwe auto, dan is de volledige dekking wel aan te raden. Bedenk van tevoren dus welke kosten jij zelf wilt of kunt betalen en welke jij door de verzekering wilt laten dekken.

2. Speelt de hoogte van het eigen risico een rol?

Nog een punt van invloed dat voor een voordelige autoverzekering kan zorgen, is de hoogte van het eigen risico. Veel verzekeringen hanteren een standaard eigen risico dat ergens tussen de € 130 en € 150 ligt. Het eigen risico is het deel dat jij zelf moet betalen voordat de verzekering (overige of andere) kosten zal gaan dekken.

Bij een hoger eigen risico krijg je bij sommige verzekeraars korting op je maandpremie. Wil je een lager eigen risico, dan betekent dat waarschijnlijk een toeslag op de premie. De schade die door de WA verzekering wordt gedekt, valt overigens meestal niet onder het eigen risico. Deze kosten worden vrijwel altijd door de verzekeringsmaatschappij gedekt. Let in elk geval op de voorwaarden die aan het eigen risico verbonden zijn en welke soorten schade wel of niet onder het eigen risico vallen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

In het kort: de hoogte van het eigen risico kan een rol spelen bij de hoogte van je maandpremie. Een hoger eigen risico resulteert vaak in korting op de premie, terwijl een lager eigen risico juist een toeslag kan opleveren. Voor een goedkope autoverzekering kan een hoger eigen risico dus voordeliger zijn. Let echter wel op dat je bij schade dus eerst een groter deel zelf moet betalen.

3. Heb je schadevrije jaren opgebouwd?

Elk jaar dat je zonder schade rijdt (of in elk geval zonder schade bij je verzekering te claimen), is een schadevrij jaar. Veel verzekeraars hanteren een zogeheten bonus-malusladder. Dit is een trapsgewijs schema waarin je afhankelijk van het aantal schadevrije jaren kunt stijgen of dalen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je op de bonuskant van de ladder zult stijgen.

No-claimkorting

Sommige verzekeraars zullen op basis van je schadevrije jaren korting verstrekken. Dit wordt no-claimkorting genoemd. Hetzelfde verhaal geldt voor het claimen van schade, maar dan andersom. Je kunt in geval van schade een stapje dalen op de maluskant van de ladder. Ook dit kan gevolgen hebben voor je premie, maar dan nadelige.

Vaak kun je de schadevrije jaren die je bij je vorige verzekeraar hebt opgebouwd meenemen naar je nieuwe verzekeraar. Maar niet alle verzekeringsmaatschappijen hanteren een bonus-malussysteem. Let daar dus op bij het uitzoeken van een goedkope autoverzekering. Bekijk altijd de polisvoorwaarden en gebruik onze premietool om de goedkoopste autoverzekering te vinden.

4. Ga je met de auto naar het buitenland?

Ben je van plan om met je auto naar het buitenland te gaan? Kijk dan eerst of jouw verzekering eventuele schade in het buitenland ook dekt. Daarnaast is het ook verstandig om uit te zoeken of er pechhulp in het verzekeringspakket zit. Over pechhulp lees je hieronder meer.

In de polisvoorwaarden van je autoverzekering kun je terugvinden welke onderdelen verzekerd zijn als je bijvoorbeeld met je auto op vakantie naar het buitenland gaat. Bij sommige verzekeringen kun je een extra buitenlandmodule afsluiten bij je bestaande verzekering. Dan weet je zeker dat in het buitenland opgelopen schade wordt vergoed. Ook als die niet onder je standaardverzekering valt.

Meer informatie over je buitenlanddekking vind je op de groene kaart. Hoewel je deze niet meer verplicht hoeft mee te nemen, is het toch aan te raden. Je hebt dan belangrijke telefoonnummers en verzekeringsgegevens bij de hand en je kunt over de grens aantonen dat je auto verzekerd is. Bovendien staat op de groene kaart aangegeven in welke landen de verzekering geldt. Voor een goedkope autoverzekering bekijk en vergelijk je dus ook de buitenlanddekking.

5. Hoeveel kilometers rijd je per jaar?

Uiteraard is het ook van belang om het aantal kilometers dat je per jaar rijdt mee te nemen in je speurtocht naar de voordeligste autoverzekering. Je kilometerstand heeft namelijk invloed op de hoogte van je premie. Bij meer kilometers betaal je meer premie. Blijkt onderweg dat je meer kilometers rijdt dan je vooraf bij je verzekering hebt opgegeven, dan moet je dit doorgeven. Verzekeringsmaatschappijen hanteren allemaal hun eigen kilometerstaffels. Denk bijvoorbeeld aan < 7.500 km per jaar, 7.500–10.000 km per jaar, 10.000–12.000 km per jaar, enzovoort.

6. Zijn extra verzekeringen wenselijk?

Vrijwel iedere verzekeraar biedt de mogelijkheid om een autoverzekering uit te breiden met een aantal aanvullende verzekeringen. Realiseer je echter dat de premie hierdoor zal stijgen. Zo kan de module verhaalsrechtsbijstand soms al onder je eventuele algemene rechtsbijstandverzekering vallen. In dat geval ben je dus oververzekerd.

Verhaalsrechtsbijstand
De aanvullende verzekering voor verhaalsrechtsbijstand of verhaalbijstand biedt bijstand bij het verhalen van de schade voor het verzekerde motorrijtuig. Daarnaast biedt het bijstand bij het vaststellen en verhalen van eventuele waardevermindering van het voertuig. Tot slot worden indien nodig de kosten voor een advocaat vergoedt, die door de verzekeraar moet worden ingeschakeld.

Schadeverzekering voor inzittenden
Deze verzekering vergoedt de werkelijk geleden schade van de bestuurder en passagiers als gevolg van een ongeval waarbij de verzekerde auto is betrokken. De uitkering voor alle inzittenden samen is maximaal € 1.000.000. Het maakt daarbij niet uit wie het ongeval heeft veroorzaakt.

Ongevallen inzittenden
Dit is een aanvullende verzekering die uitkeert als een ongeval leidt tot overlijden of blijvende invaliditeit van de bestuurder en/of passagiers, ongeacht de schuldvraag. De verzekering geldt voor 5 personen.

No-claim beschermer
Met de No-claim beschermer ben je bij schade beschermd tegen een terugval binnen het eerder genoemde bonus-malussysteem. Je mag één schade per verzekeringsjaar claimen zonder dat dit ten koste gaat van je opgebouwde no-claim korting. Je schadevrije jaren worden wel aangepast maar de premie stijgt niet. Deze aanvullende verzekering is vanaf een bepaalde trede op de bonus-malusladder beschikbaar. Hierin kunnen verzekeraars onderling verschillen.

7. Wil je extra accessoires meeverzekeren?

Heb jij je auto voorzien van extra accessoires? Controleer dan of deze verzekerd zijn. In sommige gevallen kun je voor vervelende verassingen komen te staan als je de extra accessoires niet hebt meeverzekerd. Extra accessoires zijn toevoegingen die jij zelf hebt gedaan, oftewel die de auto nog niet had op het moment dat deze de fabriek verliet. Sommige accessoires worden gedekt in de standaard goedkope autoverzekering, andere moet je nog aanvullend laten verzekeren. Ook hier geldt dat de premie omhoog gaat met een aanvullende verzekering. In bepaalde gevallen kan dit echter wel de moeite waard zijn.

8. Moet de auto voorzien zijn van een autoalarm?

Er zijn autoverzekeringen die je verplichten de auto te voorzien van een anti-diefstalsysteem. Dit geldt meestal voor een WA plus of allrisk autoverzekering. Sla de polisvoorwaarden er op na om te zien of jouw auto voorzien moet zijn van een alarm- of beveiligingssysteem.

9. Wil je wel of geen pechhulpverzekering afsluiten?

Sommige verzekeraars bieden als aanvullende verzekering een pechhulp verzekering. Dit houdt in dat je hulp krijgt als je met je auto ergens langs de weg strandt. Hierbij heb je de keuze of je alleen een dekking binnen Nederland wilt of dat je ook kiest voor pechhulp in het buitenland. Daarnaast kun je kiezen voor hulp in je woonplaats en of een vervangende auto wordt vergoed. Bij nieuwere auto’s kan het zijn dat de dealer standaard pechhulp biedt. Ben je al voor pechhulp verzekerd via bijvoorbeeld de ANWB of Route Mobiel? Dan heeft het geen zin om een aanvullende pechhulpverzekering af te sluiten.

10. Hoe zit het met het opzeggen van je huidige autoverzekering?

Als je één van de voordelige autoverzekeringen bij Netpolis hebt uitgekozen, hoef je hem alleen nog maar aan te vragen. Zodra je aanvraag is beoordeeld en goedgekeurd, ontvang je van ons zo spoedig mogelijk je polis en groene kaart. Daarna is het zaak om de autoverzekering bij je huidige verzekeraar op te zeggen. Wij hebben daarvoor een handige opzegbrief gemaakt. Deze ontvang je per e-mail of kun je hier downloaden. Vul het opzegformulier in en stuur deze op naar je huidige verzekeraar. Heb je verder nog vragen over het opzeggen van je huidige autoverzekering, bekijk dan de veelgestelde vragen van Netpolis.

Goedkopere autoverzekering bij tweede auto

Heb je een tweede auto waarvoor je ook een voordelige autoverzekering wilt afsluiten? Bij sommige verzekeraars kun je profiteren van de schadevrije jaren die je met je eerste autoverzekering hebt opgebouwd. Bij Netpolis kun je van flinke kortingen profiteren met de AutoErbijPolis. Hierbij wordt een tweede kleinere auto binnen het gezin met een tweede auto verzekering gedekt. In dit geval is er geen sprake van een no-claimkorting of een bonus-malussysteem, maar wordt een tweede auto toch voordelig verzekerd.

Leeftijdsdiscriminatie bij aanvraag autoverzekering

De meeste mensen weten wel dat er voor jongeren tot 24 jaar vaak een hogere premie wordt gerekend. Ben je jonger dan 24? Bekijk dan de voordelige jongeren autoverzekeringen van Netpolis.

Veel mensen weten niet dat sommige verzekeraars ook een hogere premie rekenen voor senioren. Vanaf een bepaalde leeftijd moeten bestuurders een toeslag betalen als ze een (nieuwe) autoverzekering willen afsluiten. Soms moeten senioren kunnen aantonen dat ze minimaal 5 jaar schadevrij hebben gereden voordat ze een voordelige autopolis kunnen afsluiten. Handig in je achterhoofd te houden bij het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen.

Doe de test!

Ga voor de goedkoopste autoverzekering en wees er zeker van dat je niet teveel betaalt. Gebruik de premietool van Netpolis om aanbieders met elkaar te vergelijken. Zo zie je gratis, snel en gemakkelijk een handig overzicht van alle tarieven.

Dubbel zo goedkope autoverzekering

Netpolis werkt volledig via internet en al onze administratieve handelingen zijn geautomatiseerd. Daarom hoeven wij geen extra kosten in rekening te brengen. Zo kunnen wij de voordeligste premies bieden.

Onze scherpe prijsafspraken met de grootste verzekeraars van Nederland zorgen er bovendien voor dat jij geen cent teveel betaalt voor je premie. Stap je over naar Netpolis, dan heb je de goedkoopste autoverzekering te pakken en kun je maandelijks tot wel 50% besparen.

Bespaar net als ruim de helft van onze klanten meer dan 50 procent op je autoverzekering en profiteer als nieuwe klant direct van onze superstartkorting. Deze korting kan oplopen tot wel 75 procent, ook als je nog niet zoveel rijervaring hebt.

Online aanvragen, online schade claimen

Wil je gelijk overstappen naar de goedkope autoverzekering van Netpolis? Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Daarna kun je meteen goed verzekerd de weg op.

Ook schademeldingen regel je gewoon online door in te loggen met het polisnummer dat je op je polis of groene kaart vindt. Per e-mail ontvang je meteen een bevestiging van jouw schademelding.

Bereken je voordeel:
Postcode
Huisnr
Toevoeging
Geboortedatum
Netpolis.nl maakt gebruik van cookies

Om onze website te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Kies hieronder welke cookies we mogen plaatsen. Onze noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de website te verbeteren. Wil je de beste ervaring? Kies dan voor alle cookies. Meer informatie vind je in onze cookie policy.