De goedkoopste autoverzekering voor jongeren in 5 minuten

Je hebt ongetwijfeld wel wat beters te doen dan zelf uitpluizen wat de beste autoverzekering voor jongeren is. Gebruik daarom onze gratis premietool. Daarmee kun je snel online de premie berekenen van de goedkoopste autoverzekering voor jongeren. Bovendien kun je hem bij Netpolis meteen eenvoudig online en direct afsluiten. Zo eenvoudig is het. Plus, je hebt zomaar de goedkoopste autoverzekering met de laagste premie van Nederland te pakken!

De jongeren autoverzekering: hoe of wat?

Wat komt er allemaal kijken bij het sluiten van een goedkope autoverzekering? Jongeren of beginnende bestuurders hebben in de meeste gevallen een ander soort verzekering nodig dan volwassenen of mensen met jarenlange rijervaring. Ook het type auto speelt een rol bij het selecteren van een autoverzekering en hoeveel jaren jij al achter het stuur zit. Soms zelfs of je tijdens het brommer rijden schadevrije jaren hebt opgebouwd. We leggen het je haarfijn uit!

Om te beginnen: Tips om geld te besparen!

Autoverzekering jongerenZou het om geld te besparen niet veel handiger zijn om een verzekering aan te gaan op naam van je ouders? Nee, want ten eerste is het verboden en omdat het verboden is, is er als je de verzekering op naam van jouw ouders afsluit bij schade geen dekking! Ten tweede: je bouwt zelf geen schadevrije jaren op en bent later alsnog veel duurder uit. Wat je wel kunt doen is een verzekering online en direct afsluiten bij Netpolis.

Bij Netpolis bespaar je op jouw autoverzekering honderden euro's, namelijk wel tot 50 procent in vergelijking met je huidige autoverzekering voor jongeren.

En van dat voordeel profiteer je elke maand opnieuw. Wees niet langer de sponsor van een dure verzekeringsmaatschappij en stap snel over op de goedkoopste autoverzekering voor jongeren. Dat geld kun jij wel beter gebruiken, toch?

Premie autoverzekering jeugd

Wil je tips om geld te besparen en precies weten hoeveel jij kunt besparen op je jongeren of studenten autoverzekering? Bij Netpolis kun je online gratis de premie laten berekenen en heel gemakkelijk offertes aanvragen. Je kunt de diverse tarieven en soorten dekkingen van verschillende aanbieders meteen met elkaar vergelijken. Je zult zien dat ook jij fors kunt besparen op de premie van je jongeren autoverzekering.

Hoeveel kun jij besparen?

Ben je benieuwd hoeveel je elke maand teveel betaalt voor je jongeren autoverzekering? Dat kun je gratis en vrijblijvend uitrekenen met onze handige premietool. Vul hieronder de gevraagde gegevens in. Je ziet dan meteen welke autoverzekering voor jongeren het best bij jou past, wat de goedkoopste autoverzekering is en hoeveel geld je maandelijks kunt besparen.

Plus, als je nu een jongeren autoverzekering afsluit krijg je ook nog eens extra korting op deze autoverzekering!

Hoe kan dat?

Hoe kan het dat een autoverzekering voor jongeren bij Netpolis tot wel 50 procent goedkoper is dan andere autoverzekeringen? Netpolis is een onafhankelijke partij die scherpe prijsafspraken heeft gemaakt met betrouwbare, toonaangevende verzekeraars.

Daarom kunnen wij de gunstigste en goedkoopste autoverzekering voor jongeren aanbieden. Daarnaast profiteer je bij Netpolis van hoge kortingen. Oók als je weinig of nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd! Bovendien profiteer je bij het online afsluiten van een Netpolis jongeren autoverzekering direct van onze superstartkorting. Deze korting is speciaal voor onze nieuwe klanten en kan in de meeste gevallen oplopen tot wel 75 procent!

Autoverzekering jonge bestuurder kiezen met 5 tips

Waar moet je aan denken bij het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering voor jongeren? Zeker in het begin van je leven als bestuurder is het slim om je van tevoren goed te laten informeren. Aan de hand van een vijftal belangrijke zaken zullen we je tips aanreiken, waarmee jij goed geïnformeerd je besluit kunt nemen.

  1. Waarom is een autoverzekering voor jongeren vaak duurder?
  2. Heb je schadevrije jaren opgebouwd via je brommerrijbewijs?
  3. Wat is de ‘beginnend bestuurder autoverzekering’?
  4. Goedkope autoverzekering jongeren? Kies de juiste auto!
  5. Kies een hoger eigen risico, dan valt de premie iets lager uit.

1. Waarom is een autoverzekering voor jongeren vaak duurder?

Kort gezegd, omdat bij het afsluiten van een autoverzekering jongeren worden gezien als een risicovollere groep dan personen met meer rijervaring.In de praktijk blijkt dat jongeren vaker schade rijden dan mensen die al langer in het bezit zijn van hun rijbewijs. Dat zie je terug in de premie. Toch biedt Netpolis de beste autoverzekeringen en de goedkoopste autoverzekering.

2. Heb je schadevrije jaren opgebouwd met je brommerrijbewijs?

Ben je bij het afsluiten van je autoverzekering 18 jaar of ouder (maar nog geen 24 jaar)?Heb je daarom nog geen of weinig schadevrije jaren opgebouwd bij een eerdere autoverzekering? In sommige gevallen kun je dan toch profiteren van schadevrije jaren. Deze schadevrije jaren zijn dan niet opgebouwd tijdens het autorijden, maar met je brommerrijbewijs. Het is wel belangrijk dat deze schadevrije jaren zijn geregistreerd in het Roy-data systeem. Op die manier kun je aantonen dat je hebt gereden zonder schade te claimen en in bepaalde gevallen kan dat je voordeel opleveren.

3. Wat is de ‘beginnend bestuurder autoverzekering’?

In de meeste gevallen zijn de studenten autoverzekering, jongeren autoverzekering en de beginnend bestuurder autoverzekering hetzelfde, maar niet altijd. Personen ouder dan 17 en jonger dan 24 jaar worden gezien als beginnend bestuurder en komen dus in aanmerking voor een (studenten) autoverzekering voor jongeren. Maar er is nog een groep autorijders die als beginnend bestuurder wordt gezien. Daarbij wordt niet naar leeftijd gekeken maar naar het aantal jaren rijervaring.

Sinds maart 2002 is het ‘beginnend rijbewijs’ ingevoerd. Iedereen krijgt dit rijbewijs net na het slagen voor het rijexamen. Pas na vijf of zeven jaar (voor 16- en 17-jarigen) wordt dit zogeheten beginnend rijbewijs omgezet in een ‘normaal’ rijbewijs. Oftewel, iedereen die korter dan vijf jaar zijn rijbewijs heeft, is een beginnend bestuurder en kan een beginnend bestuurder autoverzekering afsluiten.

Daarnaast behoren bijvoorbeeld ook bestuurders die hun buitenlandse rijbewijs hebben omgewisseld voor een Nederlands rijbewijs tot de categorie beginnend bestuurder. Voor beginnende bestuurders gelden in het verkeer strengere regels en ook verzekeraars beoordelen voor het verzekeren van de auto de beginnend bestuurders strenger, omdat zij tot een risicogroep behoren.

4. Goedkope autoverzekering jongeren? Kies de juiste auto!

Behalve de persoonlijke gegevens zoals leeftijd en het aantal schadevrije jaren, plus het aantal jaar dat je in het bezit bent van je rijbewijs, speelt ook het type auto een rol bij het sluiten van een goedkope autoverzekering. Vanzelfsprekend kijken autoverzekeraars naar het type auto dat jij rijdt. Dit heeft invloed op je maandpremie. In het kort spelen deze factoren een rol:

  • Het gewicht van je auto
  • Het type brandstof
  • De grootte van je auto

Als jij als jongere of beginnend bestuurder een grote, zware auto rijdt is de kans groter dat je verzoek om een jongeren autoverzekering af te sluiten wordt afgewezen. Waarom? Omdat je al tot de risicogroep behoort en omdat je in een grote, zware auto meer schade aan anderen kunt veroorzaken.

Daarnaast heeft de soort brandstof invloed op de prijs van je premie. Voor een diesel moet je meer wegenbelasting betalen dan voor een benzineauto. Plus, dieselmotoren wegen meer, dus is je auto automatisch zwaarder en dit heeft zoals gezegd ook invloed op je maandpremie.

Weet je nog niet wat voor auto je gaat aanschaffen? Kies dan tussen je 18e en 24e voor een kleinere, lichte auto. Na je 24e, als je dus inmiddels al 6 jaar (schadevrij) rijervaring hebt opgedaan, kun je overstappen op een wat zwaardere en grotere auto. Vanwege de no-claim korting door de opgebouwde schadevrije jaren kun je dan alsnog een goedkope auto verzekering sluiten.

Een voorbeeld ter illustratie: Stel, jij hebt een heel dure BMW of Audi, maar bijna geen rijervaring. Op basis van jouw persoonlijke gegevens, jouw leeftijd en je bijna afwezige rijervaring wordt de prijs vastgesteld. Een BMW of Audi is dan te duur om te verzekeren omdat jij tot de risicogroep van beginnende bestuurders hoort.

5. Kies een hoger eigen risico, dan valt de premie lager uit

Een slimme manier om een goedkope autoverzekering voor jongeren te scoren is te kijken naar het eigen risico. In de meeste gevallen kun je het eigen risico verhogen, waardoor je maandpremie omlaag gaat. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je bij eventuele schade eerst meer zelf moet betalen voordat de verzekering meebetaalt. Laat je dus altijd goed informeren of het voor jou een slimme keus is om voor een hoger eigen risico te gaan. Vertrouw je op jouw eigen rijkunsten? Dan is een hoger eigen risico vast geen probleem. Houd er echter ook rekening mee dat er andere mensen deelnemen aan het verkeer die mogelijk minder voorzichtig zijn dan jij.

Let op: Niet alle verzekeraars of verzekeringen hebben een eigen risico. Zo is het gebruikelijk dat de WA autoverzekering bijvoorbeeld geen eigen risico heeft. Een WA verzekering plus Beperkt casco of Volledig Casco autoverzekering wel. Voor een studenten autoverzekering kan het eigen risico soms vanuit de verzekeraar al hoger zijn dan ‘normaal’. Dat is zo omdat jongeren statistisch gezien vaker schade hebben. Het eigen risico geldt trouwens alleen maar voor schade aan je eigen auto. Als je aan anderen schade veroorzaakt hebt wordt dit wel volledig vergoed op grond van de WA autoverzekering. Weer iets anders geldt voor ruitschade, deze wordt onder een WA autoverzekering niet vergoed maar door de WA en beperkte casco of volledig autoverzekering dan geldt er vaak een verlaagd eigen risico.

Kortom, afhankelijk van het type jongeren autoverzekering dat jij afsluit, wordt de schade aan je eigen auto al dan niet vergoed. Meer over de verschillende dekkingen van de autoverzekeringen lees je verderop.

Wettelijk verplicht afsluiten, zonder teveel te betalen

Zoals je waarschijnlijk weet zijn we in Nederland verplicht om een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) voor motorrijtuigen af te sluiten. Deze wordt de WA autoverzekering genoemd. Iedereen die in het bezit is van een motorvoertuig moet deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering sluiten, omdat je hiermee verzekerd bent tegen schade die jij bij anderen veroorzaakt. De WA autoverzekering kan vervolgens met verschillende aanvullende autoverzekeringen worden uitgebreid, maar die zijn optioneel.

Goed, we hebben vastgesteld dat in elk geval een WA dekking voor een auto een must is. Wat echter niet verplicht is, is dat je teveel betaald. Doe daarom altijd de test met onze premietool en vergelijk diverse verzekeraars met elkaar en bekijk hoeveel premie jij kunt besparen. Zo weet je precies waar jij de goedkoopste autoverzekering kunt sluiten.

Zo geregeld!

Wie heeft er tijd en zin in urenlang zoeken, formulieren invullen en langdradige gesprekken voeren? Jij kunt je tijd vast wel beter besteden. Netpolis gaat met de tijd mee en biedt jou een moderne en goedkope autoverzekering. Jeugd en beginnend bestuurders zitten bij Netpolis dus goed. Bij ons regel je alles eenvoudig online, dus snel en efficiënt. Jouw autoverzekering heb je eenvoudig binnen een paar minuten geregeld en in de meeste gevallen ben je vanaf dat moment ook altijd meteen goed verzekerd en kunt j verzekerd de weg op!

Je auto direct verzekerd

Je kunt je autoverzekering eenvoudig online aanvragen, via onze website. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Jouw jongeren autoverzekering vraag je eenvoudig online aan wanneer het jou uitkomt. Handig en supersnel! Je ontvangt in veel gevallen per e-mail een bewijs van voorlopige dekking en kunt dus meteen goed verzekerd de weg op. Wel zo prettig!

Welke dekking kies je?

Naast de verplichte WA dekking kun je ook eenvoudig een aanvullende jongeren autoverzekering online afsluiten. De WA autoverzekering dekt alleen de schade die jij aan anderen veroorzaakt. Wil je ook verzekerd zijn voor schade aan je eigen auto, zoals diefstal, schade door storm of een ster in je voorruit, dan kun je beter kiezen voor de WA + Beperkt Cascoverzekering.

Ruitschade is de meest geclaimde schade. Veel mensen gaan er ten onrechte vanuit dat een WA verzekering deze kosten dekt. Dit is niet het geval! Om deze reden is een jongeren autoverzekering met Beperkt Cascoverzekering zeker het overwegen waard.

All Risk autoverzekering

Wil je geen enkel risico lopen? Is jouw auto nieuw, een jaar oud of nog geen vijf jaar oud? Dan is de WA Volledig Casco (All Risk) autoverzekering voor jongeren voor jou de beste keuze. Als je deze aanvullende autoverzekering sluit wordt nagenoeg elke schade vergoed. Zelfs schade die ontstaat door onhandige rijmanoeuvres van jezelf. Ook kent een volledig casco (allrisk) autoverzekering een nieuwwaardegarantie en een occasionwaardegarantie. Bekijk een overzicht van de dekking van de verschillende Netpolis autoverzekeringen.

Onze klantenservice: 24/7

Heb je vragen over je jongeren autoverzekering of je beginnende bestuurder autoverzekering of heb je hulp nodig of wil je een schade melden? Wij helpen je graag! Je kunt contact opnemen met onze klantenservice 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Als je een vraag stelt of een schade bij ons meldt, zal je meteen merken dat wij snel, efficiënt en correct werken. Je weet precies waar je aan toe bent.

Heldere polis

De polissen van Netpolis zijn niet alleen de goedkope auto verzekering, maar ook helder en overzichtelijk. Verzekeren is een kwestie van vertrouwen en daarom heb jij recht op een duidelijke, transparante polis. Je weet precies wat je betaalt en welke soorten dekkingen je daarvoor krijgt.

Is Netpolis iets voor jou? Lees de ervaringen van onze klanten en oordeel zelf!

Bereken je voordeel:
Postcode
Huisnr
Toevoeging
Geboortedatum
Kamer van Koophandel 02073737 AFM Wft vergunning 12011322 KiFiD Aangesloten bij het KiFiD
Netpolis.nl maakt gebruik van cookies

Om onze website te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Kies hieronder welke cookies we mogen plaatsen. Onze noodzakelijke cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de website te verbeteren. Wil je de beste ervaring? Kies dan voor alle cookies. Meer informatie vind je in onze cookie policy.