Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  De goedkoopste autoverzekering voor jongeren

In 5 minuten de goedkoopste autoverzekering jongeren

Je hebt ongetwijfeld wel wat beters te doen dan zelf uitpluizen wat de beste autoverzekering voor jongeren is. Gebruik daarom onze gratis premietool. Daarmee kun je snel berekenen wat de goedkoopste jongeren autoverzekering is. Bovendien kun je hem bij Netpolis meteen online afsluiten. Zo eenvoudig is het. Plus, je hebt zomaar de laagste premie van Nederland te pakken!

De jongeren autoverzekering: hoe of wat?

Wat komt er allemaal kijken bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering? Jongeren of beginnende bestuurders hebben vaak een ander soort verzekering nodig dan volwassenen of mensen met jarenlange rijervaring. Ook het type auto speelt een rol bij het selecteren van een autoverzekering en hoeveel jaren jij al achter het stuur zit. Soms zelfs of je tijdens het brommer rijden schadevrije jaren hebt opgebouwd. We leggen het je haarfijn uit!

Om te beginnen: Stop met sponsoren!

Zou het om geld te besparen niet veel handiger zijn om een verzekering af te sluiten op naam van je ouders? Nee, want ten eerste is het verboden en ten tweede bespaar je nu dan misschien wel geld, maar je bouwt geen schadevrije jaren op en bent straks dus alsnog duurder uit. Wat je wel kunt doen is je laten verzekeren bij Netpolis.

Bij Netpolis ben je tot wel 50 procent goedkoper uit voor je premie dan bij je huidige autoverzekering voor jongeren.

En van dat voordeel profiteer je elke maand opnieuw. Wees niet langer de sponsor van een dure verzekeringsmaatschappij en stap snel over op de goedkoopste autoverzekering voor jongeren. Dat geld kun jij wel beter gebruiken, toch?

Premie autoverzekering jeugd

Wil je precies weten hoeveel jij kunt besparen op je jongeren of studenten autoverzekering? Bij Netpolis kun je online gratis en heel gemakkelijk offertes aanvragen. Je kunt de diverse tarieven van verschillende aanbieders meteen met elkaar vergelijken. Je zult zien dat ook jij fors kunt besparen op de premie van je jongeren autoverzekering.

Hoeveel kun jij besparen?

Ben je benieuwd hoeveel je elke maand teveel betaalt voor je jongeren autoverzekering? Dat kun je gratis en vrijblijvend uitrekenen met onze handige premietool. Vul hieronder de gevraagde gegevens in. Je ziet dan meteen welke autoverzekering voor jongeren het best bij jou past en hoeveel geld je maandelijks kunt besparen.

Plus, als je nu een jongeren autoverzekering afsluit krijg je ook nog eens extra korting!

Hoe kan dat?

Hoe kan het dat een autoverzekering voor jongeren bij Netpolis tot wel 50 procent voordeliger is dan andere autoverzekeringen?

Netpolis is een onafhankelijke partij die scherpe prijsafspraken heeft gemaakt met betrouwbare, toonaangevende verzekeraars.

Daarom kunnen wij de gunstigste en voordeligste autoverzekering voor jongeren aanbieden. Daarnaast profiteer je bij Netpolis van hoge kortingen. Oók als je weinig of nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd! Bovendien profiteer je bij het afsluiten van een Netpolis jongeren autoverzekering direct van onze superstartkorting. Deze korting is speciaal voor onze nieuwe klanten en kan oplopen tot wel 75 procent!

Autoverzekering jonge bestuurder kiezen met 5 tips

Waar moet je aan denken bij het afsluiten van de goedkoopste autoverzekering voor jongeren? Zeker in het begin van je leven als bestuurder is het slim om je van tevoren goed te laten informeren. Aan de hand van een vijftal belangrijke punten zullen we je tips aanreiken, waarmee jij goed geïnformeerd je besluit kunt maken.

  1. Waarom is een autoverzekering voor jongeren vaak duurder?
  2. Heb je schadevrije jaren opgebouwd via je brommerrijbewijs?
  3. Wat is de ‘beginnend bestuurder autoverzekering’?
  4. Goedkope autoverzekering jongeren? Kies de juiste auto!
  5. Kies een hoger eigen risico, dan valt de premie iets lager uit.

1. Waarom is een autoverzekering voor jongeren vaak duurder?

Kort gezegd, omdat bij het afsluiten van een autoverzekering jongeren worden gezien als een risicovollere groep dan personen met meer rijervaring.In de praktijk blijkt dat jongeren vaker schade rijden dan mensen die al langer in het bezit zijn van hun rijbewijs. Dat zie je terug in de premie. Toch biedt Netpolis de voordeligste verzekeringen.

2. Heb je schadevrije jaren opgebouwd met je brommerrijbewijs?

Ben je bij het afsluiten van je autoverzekering 18 jaar of ouder (maar nog geen 24 jaar)?Heb je daarom nog geen of weinig schadevrije jaren opgebouwd bij een eerdere autoverzekering? In sommige gevallen kun je dan toch profiteren van schadevrije jaren. Deze schadevrije jaren zijn dan niet opgebouwd tijdens het autorijden, maar met je brommerrijbewijs. Het is wel belangrijk dat deze schadevrije jaren zijn geregistreerd in het Roy-data systeem. Op die manier kun je aantonen dat je hebt gereden zonder schade te claimen en in bepaalde gevallen kan dat je voordeel opleveren.

3. Wat is de ‘beginnend bestuurder autoverzekering’?

In de meeste gevallen zijn de studenten autoverzekering, jongeren autoverzekering en de beginnend bestuurder autoverzekering hetzelfde, maar niet altijd. Personen ouder dan 17 en jonger dan 24 jaar worden gezien als beginnend bestuurder en komen dus in aanmerking voor een (studenten) autoverzekering voor jongeren. Maar er is nog een groep autorijders die als beginnend bestuurder wordt gezien. Daarbij wordt niet naar leeftijd gekeken maar naar het aantal jaren rijervaring.

Sinds maart 2002 is het ‘beginnend rijbewijs’ ingevoerd. Iedereen krijgt dit rijbewijs net na het slagen voor het rijexamen. Pas na vijf of zeven jaar (voor 16- en 17-jarigen) wordt dit zogeheten beginnend rijbewijs omgezet in een ‘normaal’ rijbewijs. Oftewel, iedereen die korter dan vijf jaar zijn rijbewijs heeft, is een beginnend bestuurder en kan een beginnend bestuurder autoverzekering afsluiten.

Daarnaast behoren bijvoorbeeld ook bestuurders die hun buitenlandse rijbewijs hebben omgewisseld voor een Nederlands rijbewijs tot de categorie beginnend bestuurder. Voor beginnende bestuurders gelden in het verkeer strengere regels en ook verzekeraars beoordelen voor het afgeven van een autoverzekering beginnend bestuurders strenger, omdat zij tot een risicogroep behoren.

4. Goedkope autoverzekering jongeren? Kies de juiste auto!

Behalve de leeftijd en het aantal schadevrije jaren, plus het aantal jaar dat je in het bezit bent van je rijbewijs, speelt ook het type auto een rol bij het afsluiten van een goedkope autoverzekering. Vanzelfsprekend kijken autoverzekeraars naar het type auto dat jij rijdt. Dit heeft invloed op je maandpremie. In het kort spelen deze factoren een rol:

  • Het gewicht van je auto
  • Het type brandstof
  • De grootte van je auto

Als jij als jongere of beginnend bestuurder een grote, zware auto rijdt is de kans groter dat je verzoek om een jongeren autoverzekering af te sluiten wordt afgewezen. Waarom? Omdat je al tot de risicogroep behoort en omdat je in een grote, zware auto meer schade zou kunnen oplopen.

Daarnaast heeft de soort brandstof invloed op de prijs van je premie. Voor een diesel moet je meer wegenbelasting betalen dan voor een benzineauto. Plus, dieselmotoren wegen meer, dus is je auto automatisch zwaarder en dit heeft zoals gezegd ook invloed op je maandpremie.

Weet je nog niet wat voor auto je gaat aanschaffen? Kies dan tussen je 18e en 24e voor een kleinere, lichte auto. Na je 24e, als je dus inmiddels al 6 jaar (schadevrij) rijervaring hebt opgedaan, kun je overstappen op een wat zwaardere en grotere auto. Vanwege de no-claim korting door de opgebouwde schadevrije jaren kun je dan alsnog een voordelige verzekering afsluiten.

Een voorbeeld ter illustratie: Stel, jij hebt een heel dure BMW of Audi, maar bijna geen rijervaring. Op basis van jouw leeftijd en je bijna afwezige rijervaring wordt de prijs vastgesteld. Een BMW of Audi is dan te duur om te verzekeren omdat jij tot de risicogroep van beginnende bestuurders hoort.

5. Kies een hoger eigen risico, dan valt de premie iets lager uit

Een slimme manier om de goedkoopste autoverzekering voor jongeren te scoren is te kijken naar het eigen risico. In de meeste gevallen kun je het eigen risico verhogen, waardoor je maandpremie omlaag gaat. Wel moet je er dan rekening mee houden dat je bij eventuele schade eerst meer zelf moet betalen voordat de verzekering meebetaalt. Laat je dus goed informeren of het voor jou een slimme keus is om voor een hoger eigen risico te gaan. Vertrouw je op jouw eigen rijkunsten? Dan is een hoger eigen risico vast geen probleem. Houd er echter ook rekening mee dat er andere mensen deelnemen aan het verkeer die mogelijk minder voorzichtig zijn dan jij.

Let op: Niet alle verzekeraars of verzekeringen hebben een eigen risico. Zo is het gebruikelijk dat de WA autoverzekering bijvoorbeeld geen eigen risico heeft. Een WA verzekering plus Beperkt of Volledig Casco wel. Voor een studenten autoverzekering kan het eigen risico soms vanuit de verzekeraar al hoger zijn dan ‘normaal’. Dat is zo omdat jongeren statistisch gezien vaker schade hebben. Het eigen risico geldt trouwens alleen maar voor schade aan je eigen auto. Als je aan de auto van een ander schade hebt veroorzaakt, wordt dit wel vergoed door de verzekering (maar alleen als je een WA plus verzekering hebt). Weer iets anders geldt voor ruitschade, deze wordt onder een WA autoverzekering niet vergoed en onder een WA plus verzekering wel, maar dan deels. Er wordt in dat geval een verlaagd eigen risico in rekening gebracht.

Kortom, afhankelijk van het type jongeren autoverzekering dat jij afsluit, wordt de schade aan je eigen auto al dan niet vergoed. Meer over de verschillende dekkingen van de autoverzekeringen lees je verderop.

Verplicht afsluiten, zonder teveel te betalen

Zoals je waarschijnlijk weet zijn we in Nederland verplicht om een algemene autoverzekering af te sluiten. Deze wordt de WA autoverzekering  genoemd. Iedereen die in het bezit is van een motorvoertuig moet deze Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, omdat je hiermee verzekerd bent tegen schade die jij bij anderen veroorzaakt. De WA verzekering kan vervolgens met twee verschillende aanvullende verzekeringen worden uitgebreid, maar die zijn optioneel.

Goed, we hebben vastgesteld dat in elk geval een WA autoverzekering een must is. Wat echter niet verplicht is, is dat je teveel betaald. Doe daarom altijd de test met onze premietool  en vergelijk diverse verzekeraars met elkaar. Zo weet je precies waar jij de beste deal kunt sluiten.

Zo geregeld!

Wie heeft er tijd en zin in urenlang zoeken, formulieren invullen en langdradige gesprekken voeren? Jij kunt je tijd vast wel beter besteden. Netpolis gaat met de tijd mee en biedt jou een moderne en goedkope autoverzekering. Jeugd en beginnend bestuurders zitten bij Netpolis dus goed. Bij ons regel je alles online, dus snel en efficiënt. Jouw autoverzekering heb je eenvoudig binnen een paar minuten geregeld en in de meeste gevallen ben je vanaf dat moment ook al meteen gedekt.

Direct verzekerd

Je kunt je autoverzekering gewoon online aanvragen, via onze website. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Jouw jongeren autoverzekering vraag je aan wanneer het jou uitkomt. Handig en supersnel! Je ontvangt in veel gevallen per e-mail een bewijs van voorlopige dekking en kunt dus meteen goed verzekerd de weg op. Wel zo prettig!

Welke dekking kies je?

Naast de verplichte WA verzekering, kun je ook een aanvullende jongeren autoverzekering afsluiten. De WA of basisverzekering dekt alleen de schade die je aan anderen toebrengt. Wil je ook verzekerd zijn voor schade aan je eigen auto, zoals diefstal, schade door storm of een ster in je voorruit, dan kun je beter kiezen voor de WA + Beperkt Cascoverzekering.

Ruitschade is de meest geclaimde schade. Veel mensen gaan er ten onrechte vanuit dat een WA verzekering deze kosten dekt. Dit is niet het geval! Om deze reden is een jongeren autoverzekering met Beperkt Cascoverzekering zeker het overwegen waard.

All Risk autoverzekering

Wil je geen enkel risico lopen? Is jouw auto nieuw of nog geen vijf jaar oud? Dan is de WA + Volledig Casco (All Risk) autoverzekering voor jongeren voor jou de beste keuze. Als je All Risk verzekerd bent, wordt nagenoeg elke schade vergoed. Zelfs schade die ontstaat door onhandige rijmanoeuvres van jezelf. Ook biedt een All Risk autoverzekering een nieuwwaardegarantie en een occasionwaardegarantie.Bekijk een overzicht van de dekking van de verschillende Netpolis autoverzekeringen.

Onze klantenservice: 24/7

Heb je vragen over je jongeren autoverzekering of je beginnende bestuurder autoverzekering of wil je een schade melden? Onze klantenservice is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Bij Netpolis kun je zelfs midden in de nacht terecht! Als je een vraag stelt of een schade bij ons meldt, zul je meteen merken dat wij snel, efficiënt en correct werken. Je weet precies waar je aan toe bent.

Heldere polis

De polissen van Netpolis zijn niet alleen voordelig, maar ook helder en overzichtelijk. Verzekeren is een kwestie van vertrouwen en daarom heb jij recht op een duidelijke, transparante polis. Je weet precies wat je betaalt en welke dekking je daarvoor krijgt.

Is Netpolis iets voor jou? Lees de ervaringen van onze klanten en oordeel zelf!