Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Aegon nieuwe hoofdsponsor Ajax

Aegon nieuwe hoofdsponsor Ajax

ABN Amro is niet langer hoofdsponsor van Ajax. Verzekeraar Aegon neemt vanaf het volgende seizoen die rol over.  ABN had eigenlijk een contract met de voetbalclub tot 2011. Waarom dat nu is verbroken, is niet bekend gemaakt - noch Ajax noch ABN noch Aegon willen reageren. Duidelijk is wel, dat Aegon meer gaat betalen dan de bank.

ABN is deze maand overgenomen door een consortium van drie banken: Fortis, het Spaanse Santander en de Royal Bank of Scotland. Fortis is sinds 2004 hoofdsponsor van Feyenoord. Toch lijkt het niet waarschijnlijk dat het stopzetten van het sponsorcontract te maken heeft met de overname van ABN Amro.

Sportconsultant Frank van den Wall Bake hoorde al eerder van de wisseling van de wacht. ''Toen dacht ik ook dat dit met de overname te maken had. Maar later is mijn kennis verrijkt, en kan zeggen dat dat niet zo is. Dat het bericht nu naar buiten komt, is een toevallige samenloop van omstandigheden. De gesprekken waren al veel langer gaande.''

In het algemeen vindt de voetbalwereld het niet wenselijk dat twee verschillende clubs met dezelfde sponsor op hun shirt spelen, zegt Van den Wall Bake. Niettemin gebeurt het bijvoorbeeld in Schotland, waar Celtic en de Glasgow Rangers beide worden gesponsord door het biermerk Carling.

Het merk ABN Amro zal, aldus Van den Wall Bake, ook niet verdwijnen. Daarvoor is het veel te sterk. ABN Amro sponsort ook andere evenementen. Een woordvoerder zegt dat de bank hiermee door zal gaan.

Bron: Het Parool