Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Bekende internet verzekeraars vaak duur

Bekende internet verzekeraars vaak duur

Als je een goedkope autoverzekering zoekt ben je bij een bemiddelaar zoals Netpolis vaak beter uit dan bij een internetverzekeraar of een direct-writer. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Voogd & Voogd verzekeringen.


Deze conclusie is gebaseerd op en analyse van 150.000 berekeningen die in de maand november zijn uitgevoerd bij het volmachtkantoor. In maar liefst 83 procent van de gevallen blijkt de bemiddelaar de laagste premie aan te kunnen bieden. Bekende internet verzekeraars als AllSecur (Allianz) en Ditzo (ASR Verzekeringen) presteren in veel gevallen het slechts. Zo is de premie voor een autoverzekering bij Ditzo gemiddeld 28 procent duurder dan de autopremie bij een bemiddelaar, aldus het onderzoek. Onder de internetverzekeraars scoort Zelf.nl, een initiatief van SNS Reaal, het best.

Uit het onderzoek blijkt dat het altijd verstandig is verschillende premies te vergelijken alvorens een verzekering af te sluiten. Tarieven kunnen ver uiteen lopen en bekende internetverzekeraars doen vaak maar één aanbieding. Netpolis vergelijkt daarentegen een groot aantal maatschappijen waardoor de kans veel groter is dat je de voordeligste autoverzekering afsluit.