Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Duits milieuvignet bestellen? Prijzen verschillen

Duits milieuvignet bestellen? Prijzen verschillen

Het milieuvignet in Duitsland roept 5 maanden na de invoering nog altijd veel vragen op bij Nederlanders. Maandelijks krijgt de ANWB tot 1.500 telefoontjes over de Umweltplakette en met de naderende zomervakantie stijgt dat aantal nog verder.

Sinds 1 januari zijn sommige auto’s in een aantal gebieden van Duitse steden ongewenst. Inmiddels hebben 12 steden deze zogenaamde 'Umweltzones' ingesteld. Autobezitters moeten een Umweltplakette op hun ruit plakken die aangeeft hoe vervuilend of schoon het voertuig is. Deze regel geldt ook voor buitenlanders. Wie geen sticker op zijn voertuig plakt, riskeert een boete van 40 euro als hij zich toch in een milieuzone bevindt.

Naast de onduidelijkheid blijkt dat ook prijzen van het vignet verschillen. Bestel je het vignet in Duitsland dan varieert de prijs van 5 euro (bij lokale tankstations) tot maar liefst 29,90 euro bij online bestellen in Duitsland. Enig zoekwerk levert echter een aanzienlijk voordeel op als je het milieuvignet gewoon in Nederland via internet bestelt. Bij Dekra of TÜV Nord kun je het vignet al vanaf 12,50 euro bestellen inclusief verzendkosten.

Zoek je meer informatie over het Duitse milieuvignet? Bezoek dan de site www.umwelt-plakette.de.

< terug