Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Meeste autoschade bij parkeren

Meeste autoschade bij parkeren

Veertig procent van de autoschade die geclaimd wordt bij verzekeraars is veroorzaakt tijdens het parkeren. Volgens verzekeraar Allianz gaat het het vaakste mis bij het verlaten van de parkeerplaats.

Vooral 65-plussers rijden nog wel eens schade bij het uitparkeren. Zij veroorzaken drie keer zo veel ongelukken als bestuurders tussen de 25 en 64 jaar. Uit het onderzoek van Allianz blijkt ook dat bestelwagens en SUV’s relatief vaak betrokken zijn bij parkeer- en manoeuvreerongelukken. Bestuurders van deze voertuigen zijn verantwoordelijk voor ongeveer 30 procent meer ongelukken dan bestuurders van kleinere auto’s.

Parkeerhulpsystemen helpen niet bij voorkomen schade

Auto’s worden steeds groter en langer, wat een belangrijke oorzaak is van het grote aantal ongelukken bij het parkeren. De parkeerhulpsystemen die veel nieuwe auto’s hebben (sensoren en camera’s) helpen nog niet veel bij het voorkomen van schade blijkbaar. Volgens Allianz komt dat ook omdat bestuurders teveel op het parkeerhulpsysteem vertrouwen, waardoor zij niet adequaat reageren op onverwachte situaties.