Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Minder dan 1 op de 3 auto’s all-risk verzekerd

Minder dan 1 op de 3 auto’s all-risk verzekerd

Van het totaal aantal afgesloten autoverzekeringen is slechts 27% een all-risk verzekering, de meest uitgebreide vorm van een auto verzekering die denkbaar is. Als we kijken naar de top 5 van meest gestolen auto’s in 2010, dan is het wellicht het overwegen waard, als je een van deze typen bezit, om een all-risks autoverzekering af te sluiten.

Verdeling dekking autoverzekering

Als we naar het merk auto kijken dat het meest gestolen is in 2010, dan steekt de Volkswagen Golf hier met kop en schouder bovenuit. Dit blijkt nog steeds een erg gewilde auto te zijn bij het dievengilde. Ook zaken om rekening mee te houden als je de dekking van je verzekering wilt bepalen.

Autoruitschade het meest geclaimd

Van alle schades die geclaimd worden, is ruitschade met afstand oorzaak nummer 1. Bijna 50% van alle claims betreft ruitschade, die volledig gedekt is vanaf de WA Beperkt Casco dekking. Kijk goed op je groene kaart met welk autoruitschadebedrijf je verzekering een afspraak heeft!

Schade oorzaken autoverzekering