Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Winter zorgt voor veel extra schade

Winter zorgt voor veel extra schade

Autoverzekeraars hebben deze winter te maken met een groei aan schadeclaims. Tot nu toe is er voor ongeveer 40 miljoen euro aan extra schadeclaims ingediend. Dit blijkt uit berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) van het Verbond van Verzekeraars.


Het grootste deel van de extra claims is veroorzaakt door gladheid. Volgens informatie van het CSV leidde vooral het weer in januari tot extra problemen. Smeltende sneeuw, die ’s nachts weer bevroor, leidde vaak tot onverwachte gladheid.


Of de extra schadelast voor de verzekeraars invloed zal hebben op de premies voor autoverzekeringen is nog niet duidelijk. Er is nog geen verzekeraar die daar uitspraken over heeft gedaan. Als dit mocht gebeuren zou dat een extra stijging betekenen op de toch al stijgende trend van autopremies.

Extra schade door slechte wegen

Naar botsingen wordt veel schade ook veroorzaakt door opspattend asfalt op kapotgevroren wegen. De opspattende steentjes veroorzaken veel extra schade aan ruiten en carrosserie. Veel verzekerden met enkel een WA verzekering krijgen deze ruitschade niet vergoed.

< terug