Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Wat is een bonusmalus ladder?

Wat is een bonusmalus ladder?

Een bonusmalus ladder is een systeem dat verzekeraars gebruiken om de premiekorting of –toeslag te berekenen op basis van het aantal schadevrije jaren. Elk jaar dat u geen schade claimt, stijgt u een trede op de ladder. Daarmee stijgt doorgaans ook het kortingspercentage.

Claimt u wel schade, dan valt u een of meer tredes terug en dat leidt automatisch tot een lagere korting. Bij de meeste verzekeraars valt u, als u bovenaan de ladder staat, bij de eerste geclaimde schade, niet direct terug in korting.

In de afgelopen jaren heeft de zogenaamde 'noclaimbeschermer' een grote vlucht genomen. Deze beschermt u, tegen een relatief lage jaarpremie, tegen terugval in noclaimkorting., ook als u nog geen maximale noclaimkorting heeft.

Netpolis biedt bij diverse producten de mogelijkheid om de noclaimbeschermer mee te verzekeren. 

Het exacte kortingspercentage per trede en het aantal tredes dat u terugvalt bij schade, kan bij elke verzekeraar anders zijn. U kunt het systeem dat voor u geldt terugvinden in uw polisvoorwaarden.

< terug