Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een WA-verzekering?

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een WA-verzekering?

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) dekt de schade die u met uw auto veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. Ook wordt de schade vergoed die veroorzaakt is door goederen die met uw auto zijn vervoerd, bijvoorbeeld goederen die van de imperiaal zijn gevallen.

Schade aan het motorrijtuig aan uzelf of aan uw goederen vallen niet onder de WA-verzekering. Schade van andere inzittenden weer wel. De WA-verzekering is een wettelijk verplichte verzekering waarover iedere autobezitter dient te beschikken.

Let op
Een WA - autoverzekering is exclusief een dekking voor verhaalsbijstand. Dit betekent dat u geen recht heeft op (juridische) bijstand bij het verhalen van eventuele schade aan uw auto op degene die voor de schade aansprakelijk is. De verhaalsbijstandverzekering is een aanvullende verzekering  die bijstand biedt bij het verhaal van de schade aan het verzekerde motorrijtuig, het vaststellen en verhalen van eventuele waardevermindering en vergoedt zo nodig de kosten van een door de verzekeraar in te schakelen advocaat.

Wij adviseren u deze extra dekking daarom dringend.

< terug