Goedkope autoverzekering Familie auto verzekeren Autoverzekeringen
Hoeveel kun jij besparen?

Bereken eenvoudig wat jij kunt besparen op je autoverzekering. Vul je kenteken in, bereken je premie en maak de vergelijking!

 >   >  Welke soorten autoverzekeringen zijn er eigenlijk?

Welke soorten autoverzekeringen zijn er eigenlijk?

Er zijn vele verschillende varianten van autoverzekeringen, die ook weer per verzekeringsmaatschappij kunnen verschillen. Maar in de basis zijn er drie hoofdsoorten motorvoertuigenverzekering: WA-verzekering, WA-plusverzekering of een WA-cascoverzekering. Die laatste wordt ook wel allrisk-verzekering genoemd.

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) dekt de schade die u met uw auto veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. Schade aan het motorrijtuig, aan uzelf of aan uw goederen vallen niet onder de WA-verzekering. Schade van andere inzittenden weer wel.

Een WA + Beperkt Casco-verzekering (ook bekend als WA-plusverzekering) dekt het aansprakelijkheidsrisico, en daarnaast onder andere de schade aan het motorrijtuig als gevolg van brand en blikseminslag, diefstal, joy riding, verduistering en inbraak.

Een WA + Volledig Casco-verzekering (allrisk-verzekering) vergoedt niet alleen de schade die u met uw voertuig bij anderen veroorzaakt heeft, maar ook de schade aan uw eigen auto of motor.

< terug